Voorbeschouwing AZ – Vitesse

By
Updated: april 17, 2018

Na de zonnige lente-training schoof John van den Brom woensdagmiddag aan bij de media. Wie zijn er wel en niet inzetbaar? En wat is zijn indruk van de tegenstander van woensdag: Vitesse?

“We hebben heerlijk kunnen trainen in fantastisch weer en op een fantastisch veld”, zei Van den Brom na de besloten oefensessie. Hij kan woensdag op twee spelers geen beroep doen: “Stijn Wuytens is niet helemaal fit. Daar nemen we geen risico mee met het oog op de Bekerfinale van zondag. Verder is Jonas Svensson geschorst. Joeri Church schuift door vanuit Jong AZ. Hij is een back-up voor de rechtsback-positie.”

Idrissi
Oussama Idrissi is hersteld van de liesklachten waarmee hij afgelopen vrijdag naar de kant ging tegen Heracles. “Na het weekend heeft hij weer gewoon kunnen trainen.”

Winnen
Van den Brom hield bewust de boot af bij vragen over de Bekerfinale. “Ik heb mijn spelers ook gezegd dat er eerst woensdag genoeg is om voor te spelen: we moeten winnen om de druk op nummer twee Ajax te houden, we zijn bij winst zeker van plek drie en het stadion zit opnieuw vol. En ja, natuurlijk neem je het gevoel van de laatste wedstrijd mee naar zondag.”

Vitesse
“Ik heb Vitesse zaterdag tegen Sparta zien spelen”, zei Van den Brom over de 7-0 zege. “Ze hebben Sparta toen echt afgeslacht. Ze zaten direct lekker in de wedstrijd door een mooi doelpunt van Thulani Sereo. Vitesse speelde vol energie om zeker te zijn van de Play-offs. Maar verder was veel hetzelfde als onder de ontslagen Henk Fraser.” Bron: AZ

5 Comments

 1. woonwagenpower

  18 april 2018 at 08:41

  Spelers rust geven, om eventueel te herstellen? systemen uit proberen? reserves spelers minuten laten maken? Ik zou deze wedstrijd gebruiken om bij voorbeeld Ferdy Druijf, Reijnders, Mees Hoedemakers of Jamie Jacobs te laten wennen aan de eredivisie. Natuurlijk ben ik niet vergeten dat we nog jagen op Ajax en hun tweede plaats, dan is het misschien niet het verstandigst. Maar met het oog op komende Zondag, wil je ook niet te veel risico nemen voor wat betreft blessures. Gerrit, Ruud, Oma, Kaazie, Jeroen en alle AZ liefhebbers, Waar doet de staf goed aan?

  • oma

   18 april 2018 at 14:21

   als ik het goed gelezen heb,gaat feyenooit met een b elftal spelen.
   AZ kan wat jeugd spelers inpassen al ben ik persoonlijk daar nooit zo`n voorstander van.
   maar gezien het belang van zondag is het misschien wel wijs.

 2. az woman

  18 april 2018 at 08:45

  Ik zou in ieder geval geen risico nemen met onze Noor Fredrik, want in mijn ogen, is hij Zondag te belangrijk voor ons.

 3. Ruud

  18 april 2018 at 09:36

  Ik denk dat de argumenten van VDB prima zijn. Het jagen op nummer 2 heeft voor mij geen prioriteit, want dat zal Ten Hag echt niet loslaten. Dan is hij meteen weg. Bovendien speelt AZ daar uit en ligt dat spel hun niet zo met veel voorwaartse druk. Ik zou de beste jeugspelers een kans geven. Kijk naar Barcelona gisteravond. Die spelen tegen Sevilla en zetten ook het B-elftal met aan paar sterkhouders neer. Laat het maar gebeuren komend weekend!

 4. KeesK in Paraguay

  18 april 2018 at 11:18

  Cruciale wedstrijd voor het bereiken van de CL voorronden. Toetje PEC Zwolle is zoals verwacht als een kaartenhuis in elkaar gezakt na de winterstop en dat elftal is letterlijk en figuurlijk geen cent meer waard. Die dachten al aan het eind van het seizoen te cashen en playoffs te spelen. Ze mogen blij zijn niet playoffs voor de JL in plaats van de EL te moeten spelen. Maar Vitesse maakt zich nog illusies terwijl ze ook in de EL niks te zoeken hebben, dus laat AZ ze maar weer even met de voeten op de grond zetten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *