AZ heeft geen kind aan Heracles (0-3)

By
Updated: april 13, 2018

AZ heeft vrijdagavond met overtuigend spel van Heracles gewonnen. In Almelo werd het 0-3 dankzij treffers van Guus Til, Oussama Idrissi en Alireza Jahanbakhsh. AZ heeft de derde plaats daardoor stevig in handen.

LATER MEER …

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Heracles Almelo – AZ 0-3 (0-2)

Eredivisie

Opstelling Heracles Almelo: Bram Castro; Tim Breukers, Wout Droste, Dries Wuytens, Roland Baas; Sebastian Jakubiak, Jamiro Monteiro, Peter van Ooijen (64. Lerin Duarte); Brandley Kuwas (76. Jaroslav Navratil), Paul Gladon, Kirstoffer Peterson (64. Brahim Darri).
Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ron Vlaar, Stijn Wuytens (59. Pantelis Hatzidiakos), Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til, Teun Koopmeiners; Alireza Jahanbakhsh (82. Mats Seuntjens), Wout Weghorst, Oussama Idrissi (87. Iliass Bel Hassani).

Scoreverloop: Til 0-1, 30. Idrissi 0-2, Jahanbakhsh 0-3.
Gele kaarten: Svensson (AZ), Monteiro (Heracles Almelo).
Rode kaarten: –
Toeschouwers:
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

9 Comments

 1. NHN

  14 april 2018 at 12:25

  Okee, de 1e 10 minuten waren voor Heracles. (Inclusief penalty) , daarna werden ze overklast.
  nu hoor ik overal dat Hercles een ‘offday’had. Maar het kwam voorla door te gretigheid van AZ.
  Alleen jammer dat het geen 0-6 is geworden, maar je kunt niet alles hebben.
  Ik denk dat deze overwinning (en het vertoonde spel) goed is voor het zelfvertrouwen.
  Woensdag, het dolende Vitesse aanpakken. Heeft bij mij toch ook nog wel een speciale plaats, die wedstrijd. Vanwege de verloren bekerfinale,en het feit dat Vitesse wel vaker moeilijk te verslaan is.
  Dus, zonder punten naar huis sturen. En daarna…

  • Gerrit Vooijs

   14 april 2018 at 21:54

   Prachtige overwinning met een zeer sterke Teun Koopmeiners.
   65 punten, dus nog 2 punten om de 3e plek veilig te stellen.
   Vitesse dat zojuist met 7-0 Sparta heeft opgerold komt zondag met een nieuwe trainer en hernieuwd zelfvertrouwen naar Alkmaar.

   Dus AZ zal echt aan de bak moeten maar met het voetbal van AZ zit het wel goed.
   Moet Baksie Weghorst niet meer overslaan omdat hij zelf de topscorer wil worden…….

 2. az woman

  14 april 2018 at 15:52

  lekkere overwinning, voor alles goed denk ik.

 3. Jeroen

  15 april 2018 at 13:38

  Was een mooi duel. Derde plek is nu zo goed als voor ons. Dat is een zeer prachtig resultaat voor een club met zoveel jeugdspelers. Mogen we trost op zijn.

  Kritisch punt van afgelopen duel is toch wel Weghorst. Hij is teveel gefocust om topscorer te worden van de Eredivisie.

 4. KeesK in Paraguay

  16 april 2018 at 02:23

  Tegen VVV gelijk, verlies van AZ en het laatste potje tegen Excelsior gelijk of minder en Alkmaar speelt CL! De judasstreekjes van Ajax en FC Utrecht hebben nergens toe geleid en zie daar het resultaat. Dat de al opgediende gerechtigheid nog bitter mag smaken tijdens het komende nagerecht. Hoogmoed komt voor de val en wat dies meer zij. Mocht AZ onverwachts toch voorronde CL halen ten koste van de zogenaamde godenzonen dan is dat een karma verrassing in een al mooi verlopen seizoen.

 5. Ruud

  16 april 2018 at 20:08

  Gerard Nijkamp lijkt op weg naar AZ Alkmaar

  Door

   admin

   –

  16 april 2018

  0

  Dat Gerard Nijkamp PEC Zwolle op een zeker moment zou verlaten was gezien eerdere interesse niets nieuws. Tot op heden bleef het slechts bij interesse, maar na dit seizoen lijkt Nijkamp Zwolle daadwerkelijk te verlaten. Bronnen vertellen PEC.nu dat de volgende stap van Nijkamp niet PSV of de KNVB, maar AZ Alkmaar is. 
  In Alkmaar ligt voor Nijkamp een contract klaar als Directeur Voetbalzaken die nu nog wordt bekleed door Max Huiberts. Laatstgenoemde zal naar verwachting opvolger worden van Marcel Brands die PSV zo goed als zeker inruilt voor Everton. Om deze carrousel in beweging te krijgen zal Brands eerst rond moeten komen met Everton. Nijkamp was ook in beeld om Brands op te volgen bij PSV maar die lijkt daar dus vanaf te zien.

  • Ryan

   16 april 2018 at 23:21

   Lijkt mij geen goede optie. Nijkamp lijkt vooral reactief te handelen en contracten veelste laat verlengd of verkoopt. Jeugdspelers te laat een contract aan te bieden. Liever Huiberts behouden met een salaris verhoging of kijken voor iemand binnenhuis te krijgen is.

  • Jay

   17 april 2018 at 11:32

   Max kan volgend jaar kampioen worden met AZ, die gaat niet weg hoor.

 6. woonwagenpower

  17 april 2018 at 06:09

  Gerard Nijkamp liet Tijjani Reijnders bij Zwolle naar AZ gaan door niet adequaat te handelen, waar Max en zijn scoutings team bovenop zitten om een talentvolle speler met een amateurcontract in te kunnen lijven en Nijkamp het nakijken had. Misschien heeft Nijkamp hier van geleerd. Ik ga er van uit en hoop dat Max bij ons blijft. Hij komt heel rustig , zelfverzekerd over en heeft zich in korte tijd positief bewezen. Zelf denk ik dat dit in de media neer gezet is om onrust te creëren, zo vlak voor de bekerfinale.
  Er komen sinds Max en Robert de scepter zwaaien geen schandalen of iets dergelijks naar buiten, er heerst rust en stabiliteit bij AZ, wat voor sommige pers uiterst saai is. Zelf heb ik een sterk gevoel dat PSV eerder Stan Valckx zal benaderen, al moet ik er wel bij zeggen dat Toon Gerbrands en Max geen onbekende voor elkaar zijn. Dan las ik nog iets op de site Voetbalprimeur, namelijk het volgende:
  Blom geeft zwakke verklaring in zaak-Vlaar : arbiter had het niet gezien.
  Volgens het Noord-Hollands dagblad gaf Blom Donderdag in Zeist een zwakke verklaring voor uit het veld sturen van Vlaar. De arbiter stelde na de wedstrijd nog dat Vlaar met zijn borst de doorgebroken Hirving Lozano ten val had gebracht, maar verklaarde Donderdagavond dat het vanuit zijn positie “lastig te zien was”. De tuchtcommissie vroeg Blom: U zegt dus eigenlijk dat u het niet gezien heeft, maar dat het volgens u wel met de borst gebeurd moet zijn? Blom antwoordde daar met ja op. Ook opvallend aan de zaak voor de tuchtcommissie was het feit dat de twee grensrechters en vierde official andere verklaringen aflegden. Blom, die volgens het Noord-Hollands dagblad met een gezicht als een oorwurm, zonder te groeten binnen kwam en zonder te groeten meteen ook weer vertrok, werd opgeroepen als getuige door de aanklager betaald voetbal, maar dat pakte dus niet goed uit (voor Blommetje). Welke conclusies kan en mag ik hier uit trekken?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *