Voorbeschouwing Heracles Almelo – AZ

By
Updated: april 12, 2018

John van den Brom schoof na de donderdagtraining aan bij de pers op het AFAS Trainingscomplex. De trainer blikte terug op de wedstrijd tegen PSV, sprak over zijn schorsing en keek vooruit naar het uitduel met Heracles van vrijdag. “Hebben er weer een optie bij.”

“Normaal duurt het verwerken van een nederlaag ongeveer een dag”, blikte Van den Brom terug op de verliespartij tegen PSV. “Voor mijn gevoel duurde dat nu nog wel een dag langer. Er was dus zeker teleurstelling. Maar we moeten de goede dingen niet vergeten. Tot de 2-1 stond het prima natuurlijk. Alleen moet je voor dit soort wedstrijden ruim 90 minuten geconcentreerd zijn. Ben je dat niet, dan hangt-ie er direct in.”

Besloten
“Dat was gericht op het verdedigen van standaardsituaties”, zei Van den Brom over het laatste deel van de training dat besloten was. “Stom is dat: als het fout gaat, besteed je er ineens meer aandacht aan. Het zijn dingen die je niet kunt permitteren in grote wedstrijden. De aanvallende situaties hebben we eerder deze week al doorgenomen.”

Geschorst
Eerder deze week kreeg de AZ-trainer een schorsing van één wedstrijd opgelegd door de KNVB. “Ik vind dat je altijd moet kunnen zeggen wat je denkt en wat je vindt. Als dat niet meer kan, dan wordt het heel lastig om nog voor de camera’s te verschijnen. Dat vind ik jammer. Ik ga bewust niet in beroep. Er is veel over gesproken en geschreven en ik heb geen zin om dat allemaal weer op te rakelen. De rust richting de komende wedstrijden is voor mij belangrijker.”

Vlaar
Ook Ron Vlaar moet mogelijk het duel met Heracles aan zich voorbij laten gaan. In de slotfase tegen PSV kreeg de aanvoerder de rode kaart. Donderdagavond verschijnt Vlaar voor de tuchtcommissie in Zeist. Van den Brom: “Dat is nog even spannend, zeker in de voorbereiding op onze wedstrijd van vrijdag. Normaal geef ik graag duidelijkheid aan de jongens over de manier van spelen, nu houden we een slag om de arm. Ik weet ook niet hoe dit afloopt. Dat moet we afwachten.”

Fitheid
Stijn Wuytens werkte een donderdag een aangepaste training af. “Dat was afgesproken”, aldus de oefenmeester. “Hij zei na de training dat het oké was.” Wie wel inzetbaar is, is Pantelis Hatzidiakos. Van den Brom: “Hij is weer beter. Hij was afgelopen weekend ziek, maar stond maandag alweer op het trainingsveld. Daarmee hebben we er weer een optie bij.”

Oude formatie
Van den Brom gaf aan dat hij zijn ploeg vrijdag weer in de vertrouwde 4-3-3-formatie laat spelen. “Daarin hebben we het heel lang heel goed gedaan. Ik vind het belangrijk om meerdere manieren van spelen te hebben en beheersen. Ik vind dat we het in de tactische variant tegen PSV goed gedaan hebben. Zij kregen geen kansen vanuit het voetbal, wel vanuit standaardsituaties. Daarnaast profiteerden we van de aanvallende intenties van onze backs.” Bron: AZ

UPDATE (13-04-2018):

Ron Vlaar is vrijgesproken en is dus beschikbaar om te spelen tegen Heracles.

5 Comments

 1. Vincent

  13 april 2018 at 00:27

  Mooie 3-1 voor az

 2. Gertjan Dembele

  13 april 2018 at 10:22

  Vlaar vrijgesproken na rode kaart tegen PSV: routinier vrijdagavond inzetbaar
  Vrijdag 13 april 2018 om 09:51
  AZ is donderdagavond succesvol in beroep gegaan tegen het schikkingsvoorstel van de KNVB om Ron Vlaar voor één wedstrijd te schorsen. Daardoor is de aanvoerder van de Alkmaarders vrijdag in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo gewoon inzetbaar.

  Vlaar kreeg in de slotfase van de thuiswedstrijd tegen PSV een rode kaart van scheidsrechter Kevin Blom voor een vermeende overtreding op Hirving Lozano. De Eindhovenaren kregen even daarvoor al een penalty en sleepten daardoor een 2-3 zege uit het vuur in het Afas Stadion.

  AZ-trainer John van den Brom was na afloop furieus op Blom. “Een belachelijke strafschop, een belachelijke rode kaart… Het zal ook niet eens een keer meezitten. De spelers weten echt niet waar ze aan toe zijn bij deze scheidsrechter”, liet hij weten. Van den Brom kreeg een schorsing vanwege zijn tirade en is er zelf niet bij tegen Heracles.

  Vlaar is dus wel van de partij, meldt AZ. De tuchtcommissie acht niet wettig en overtuigend bewezen dat de verdediger een overtreding op Lozano heeft begaan.

 3. Jay

  13 april 2018 at 11:42

  Vlaar is vrijgesproken. Dat is dan wel weer een mooie opsteker. En het bewijs dat Brom gewoon gelijk had.

 4. KeesK in Paraguay

  13 april 2018 at 12:43

  AZ verloor dus van PSV door twéé onregelementair tot stand gekomen doelpunten. Tegen deze competitievervalsing is blijkbaar geen kruid tegen gewassen.

 5. AZ'67

  13 april 2018 at 22:00

  Laatste 75 minuten was een prima generale repetitie voor volgende week, de eerste 15 minuten duidelijk niet want dan liggen er tegen Feyenoord zeker 2 in. Alireza, Til, Svensson, Midsjo, Weghorst (qua inzet), Koopmeinders, Bizot en zelfs Vlaar van hoog niveau.

  Bel Hassani echt niet, niveautje FC Volendam, inpakken en wegwezen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *