AZ geeft een 2-0 voorsprong weg tegen PSV (2-3)

By
Updated: april 7, 2018
John van den brom

AZ heeft zaterdagavond een 2-0 voorsprong op Eredivisie-koploper PSV verspeeld: 2-3. In het AFAS Stadion zette Wout Weghorst de Alkmaarders met twee goals op voorsprong. Gastón Pereiro, Hirving Lozano en Marco van Ginkel bezorgden de bezoekers de winst.

AZ – PSV 2-3 (0-0)
Eredivisie

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson (80. Oussama Idrissi), Ricardo van Rhijn, Ron Vlaar, Stijn Wuytens (88. Mats Seuntjens), Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til, Teun Koopmeiners; Alireza Jahanbakhsh, Wout Weghorst.
Opstelling PSV: Jeroen Zoet; Santiago Arias, Daniel Schwaab, Nicolas Isimat-Mirin, Joshua Brenet; Marco van Ginkel, Jorrit Hendrix, Bart Ramselaar (74. Donyell Malen); Gastón Pereiro (90. Derrick Luckassen), Luuk de Jong, Hirving Lozano.

Scoreverloop: 53. Weghorst 1-0, 61. Weghorst 2-0, 74. Pereiro 2-1, 76. Lozano 2-2, 79. Van Ginkel 2-3 (pen.).
Gele kaarten: Weghorst, Vlaar, Midtsjø (AZ), Malen (PSV).
Rode kaarten: Vlaar (AZ)
Toeschouwers: 17.002
Scheidsrechter: Kevin Blom
AFAS Man of the Match: Weghorst

24 Comments

 1. NHN

  7 april 2018 at 22:32

  Wat een afschuwelijke avond. Weer niet.
  Ja, Blom is een parmantig kutventje, die het niet heeft op AZ,en de Jong is een vervelende schwalbe artiest.
  Maar een 2-0 voorsprong mag je niet zo weggeven.

 2. KeesK in Paraguay

  7 april 2018 at 23:25

  Duidelijk: de lampjes kampioen, AZ zeer waarschijnlijk derde en met héél veel geluk en wijsheid misschien de beker. We mogen desalniettemin niet klagen, dat doen ze wel in de Bijlmer waar heer Sar alvast zijn wrange conclusies kan trekken. Sportief gezien hoop ik dat PSV in eigen huis tegen Ajax kampioen wordt.

 3. AZ’67

  7 april 2018 at 23:36

  Mooie wedstrijd, AZ gewoon beter echter PSV is gewoon wat volwassener. Blunder van Bizot ongelofelijk slecht en van een ervaren professional als Vlaar mag niet verwachten dat hij cadeautjes gaat weggeven.

  Hopelijk speelt AZ tegen Ajax en Feijenoord net zo goed als vandaag maar dan ook wat volwassener. .

  • Ruud

   8 april 2018 at 00:50

   Ik denk dat je dat raak zegt. Ze spelen goed en pakken zelfs PSV met een counter. Echter de volwassenheid vraagt ook om strak ballen weg te spelen als de tijd erom vraagt en geen professionele overtredingen te maken als Blom scheidsrechter is. Kortom, weer in het eigen mes gestapt, maar wel weer een stapje verder met 2 goals vlot achter elkaar. De tegengoals vallen dus knullig en dat is dan wel des AZs om het zo om de oren te krijgen. Dat gebeurt al jaren zo…

 4. Jeroen

  8 april 2018 at 08:34

  Ik begrijp nog steeds niet hoe we in 5 min tijd 3 tegendoelpunten hebben weten te incasseren. Onbegrijpelijk. Natuurlijk had de scheids een aandeel, maar dit blijft alsnog bizar. Sta je 2-0 voor……

  De blunder van Bizot hing al in de lucht. Het ging steeds maar net goed, dus ik snap niet waarom hij die bal gewoon niet het stadion uit schoot.

  • AZ’67

   8 april 2018 at 09:02

   Dat klopt inderdaad, in de eerste helft zat Lozano er ook al dicht bij. Een erg dure les voor Bizot die verder wel een erg goede wedstrijd keepte.

 5. oma

  8 april 2018 at 09:06

  het eerste tegen doelpunt van p.s.v was al een grootte dekkings fout.
  laten we het over het tweede doelpunt maar niet hebben.
  wat blom verder deed is geen eens zo belangrijk meer.
  AZ moet de fout bij zich zelf zoeken.
  twee blunders twee doelpunten.
  het verschil tussen topploeg en semi topploeg was duidelijk zichtbaar.

  • Gerrit Vooijs

   8 april 2018 at 09:49

   Ben ik met u eens.
   AZ speelde 72 min goed en toen verslapte AZ zoals het dat altijd in elk duel doet.
   Een vrije trap van PSV veel AZ spelers klonteren samen waardoor thv de 2e paal 2 PSV spelers geheel vrij staan.
   Dat is een blunder van Vlaar qua organisatie en van Svensson want het was zijn zone.
   De 2e goal wordt veroorzaakt door hollanditis: vanaf de andere helft achteruit voetballen naar de keeper.
   Voetballen dus ipv de bal naar voren te rossen.
   Maar VDB waarschuwde vorige week al dat AZ tegen de top 3 niet genoeg heeft aan 45 of 70 minuten goed voetbal.
   Tegen de rest blijft AZ overeind door het voetballend overwicht, tegen de top 3 moet er daarboven op 90-120 minuten strijd worden geleverd. Dat kan AZ nog niet.

 6. Ruud

  8 april 2018 at 09:30

  Ik denk dat we het wel eens zijn over de wedstrijd, maar vraag me dan af wat AZ nog zou moeten doen om het echte killers instinct te krijgen zoals de clubs het in de top doen van Europa? Wedstrijden op zijn Italiaans dicht zetten? Niet te ver terugverdedigen na een tegendoelpunt? Nog meer mentale coaching? Kortom, hoe pakken we weer eens de beker dit jaar?

  • Gerrit Vooijs

   8 april 2018 at 10:09

   Dat is een mentaal proces. Ouwejan en Til bv, hoevaak zijn zij gisteren in de 16m van PSV geweest ? Veel te weinig. Ballen sprongen van hun voeten, het geloof en daardoor de overtuiging ontbrak in hun spel. Zij schoven de bal liever naar een medespeler en vroegen hem niet terug. Wuytens doet zijn ding maar anders als Vlaar zal hij nooit de bal weg rossen. Van Rhijn straalde ook weinig vertrouwen uit.
   Bizot keepte een sterke partij met 1 fout en dat kan niet in deze wedstrijden.

   De kille conclusie is dat er 6 spelers top waren, 1 goed en 4 voldoende. Daarmee win je geen topper of Europees duel.

   • Keet

    8 april 2018 at 10:22

    Het 5-3-2 zorgde er wel voor dat AZ voorin minder krachtig was. Bovendien ging AZ steeds meer inzakken na de 2-0 terwijl PSV achterin meer ruimte gaf. AZ had eerder Idrissi moeten brengen om daarvan te profiteren en om wat verder van eigen doel te spelen.

  • oma

   8 april 2018 at 10:17

   zolang AZ geen uitgekookte ventjes als Lozano kan kopen,die Vlaar een rode kaart aan smeerde.
   zolang AZ niet een type spits heeft als de Jonge.
   zal az nooit mee kunnen komen.
   kom nu niet met Weghorst die jongen is dom niet uitgekookt genoeg.
   de Jong doet het veel gehaaider.
   dat is topvoetbal.
   gemeener,uitgekookter dat mist AZ.

   het spijt me om te schrijven ,maar die beker kan je tegen Feyenooit ook vergeten.
   Feyenooit het veel te groot thuis voordeel.

   • Keet

    8 april 2018 at 10:24

    Mooi. Laten wij maar de underdog zijn in de Kuip. Alle ogen gericht op Feyenoord en wij stiekem toch die beker mee nemen.

    • NHN

     8 april 2018 at 20:00

     Mee eens. Laat heel Nederland maar denken “Dat AZ wint toch nooit in de kuip”. En dan toch met die beker er vandoorgaan.
     Ik weet het , dit is een zware klap. Erg slecht voor het zelfvertrouwen.
     Maar AZ moet gewoon door met voetballen.
     Niet bij de pakken neer zitten. En Feyenoord is lang niet zo gehaaid als PSV.

 7. Gerrit Vooijs

  8 april 2018 at 21:03

  Een flinke pleisterplaats de wonde:
  AZ heeft zich officieel geplaatst voor voorronde EL en hoeft daar geen Play offs voor te spelen !

  • NHN

   8 april 2018 at 21:15

   Ja, was me eigenlijk ook niet meteen duidelijk (was na gisteravond een beetje voetbal-moe…) , maar als je naar de stand kijkt: 13 punten voor op de nr 5 (in dit geval Utrecht) met nog 4 wedstijden te spelen.
   nrs 3 en 4 spelen sowieso EL, door die bekerfinale.

   Dus AZ heeft zich dit weekend geplaatst voor Europees voetbal. Volgens mij heeft niemand dit in de gaten gehad. (Logisch ook na de domper van gisteren)
   Jammer, normaal zou dit een feestje moeten opleveren.
   Kunnen we vrijdag evengoed toch doen??? Deze kater wegspoelen, en beseffen dat we weer ‘gewoon’geplaatst zijn voor Europees voetbal???

 8. Gerrit Vooijs

  8 april 2018 at 21:04

  Pleister op de wonde

 9. de echte supporter

  9 april 2018 at 19:38

  ik vind het toch wel weer een prestatie van AZ. nu zonder voorronde de EL in.

 10. KeesK in Paraguay

  10 april 2018 at 00:12

  Tweede goal was een overtreding op de doelman: inkomen met volledig gestrekt been. Met dank aan Sjaak Swart die geen goed woord over had voor Blom. Ben nog eens gaan kijken en hij heeft nog gelijk ook! Is achteraf natuurlijk…

  • az woman

   10 april 2018 at 08:27

   KeesK je hebt helemaal gelijk, nog een voorbeeld hoe er met verschillende maten gemeten wordt. Al had Bizot de bal gewoon weg moeten trappen.Ik geloof dat de heer Jaap Uilenberg iets van coördinator is bij de bond van de scheidsrechters. Spelers weten niet wanneer er wel iets mag en wanneer niet, dat kan in dezelfde wedstrijd nog verschillen. Er wordt wel eens gesproken over het niveau van de eredivisie, maar het niveau van het leiden van wedstrijden laat ook wel eens te wensen over. Ik begrijp dat de heer Blom ook gewoon mens is en fouten kan maken, maar dar rechtvaardigt niet dat er met verschillende maten gemeten wordt. Meneer Huilenberg, doe er wat aan. AZ revanche komende Vrijdag, succes ermee. AZ vooruit!

   • woonwagenpower

    10 april 2018 at 14:45

    En wat dacht je van het afgekeurde doelpunt, vanwege dubieus buitenspel! De dag erna op Zondag werd het doelpunt van Ajax goedgekeurd tegen Heracles, wat nog meer riekte naar buitenspel, als het doelpunt van AZ. Maar nu zijn we er weer, dit ging om Ajax, jammer voor het spel waar voetbal voor bedoeld is. Voor ieder aanvang van een nieuw seizoen, wordt er weer medegedeeld dat met buitenspel situaties, BIJ TWIJFEL NIET VLAGGEN, maar iedereen weet hoe daar mee omgegaan wordt. Gudde, Hoogma stuur die Uilenberg met pensioen en zorg dat de scheidsrechter met zijn collega’s de wedstrijd de wedstrijd laten.

    • AZ’67

     11 april 2018 at 07:49

     Een video scheidsrechter is de oplossing voor een hoop van de problemen die hier genoemd worden.

 11. woonwagenpower

  10 april 2018 at 08:15

  Ach, AZ moet het niet alleen zoeken bij de arbitrage, maar ook in de spiegel kijken. Maar zoals bekend, is Feyenoord in de Kuip, PSV en Ajax uit en thuis, vaak bevoorrecht met kaarten en penalty’s. Ik waarschuwde van te voren er al voor, dat L.l de Jong altijd opzoek gaat naar een goedkope strafschop en scheidsrechter Blom ging hier in mee. Als AZ hetzelfde gedaan had bij PSV in de zestien weet ik 100% zeker dat hij nooit een pingel gegeven had.Zelfde geld voor de rode kaart van Vlaar. Toen Louis van Gaal trainer/coach was bij AZ gaf hij het ook al aan, dat Feyenoord thuis en Ajax en PSV overal in Nederland voordelen krijgen van de arbitrage. Helaas heeft het scheidsrechter korps nog niets geleerd na die tijd. Al moet ik zeggen dat ik hoop Bas Nijhuis de Toto KNVB Bekerfinale mag fluiten, maar ja, Feyenoord in de Kuip……………

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>