Voorbeschouwing AZ – PSV

By
Updated: april 6, 2018

Na de afsluitende training richting de Eredivisie-topper tegen PSV, sprak John van den Brom vrijdag met de media. Over zijn afwezige centrale verdedigers, de tegenstander uit Eindhoven en een uitverkocht AFAS Stadion: “Dat kan het verschil maken.”

“We zitten er al een paar duels dicht tegenaan om een resultaat tegen een traditionele topclub te pakken”, zei Van den Brom. “Deze maand spelen we tegen PSV, Feyenoord én Ajax. Mooie duels om het te laten zien. Maar los daarvan: kijk eens waar we momenteel staan in de competitie?”

Vader
Tijdens de training op vrijdag ontbraken centrale verdedigers Pantelis Hatzidiakos en Stijn Wuytens. “Pantelis is ziek, die hebben we vanochtend naar huis gestuurd. En Stijn is net vader geworden van een derde dochter. Hem kennende is hij zaterdag in staat om te spelen”, aldus Van den Brom, die aangaf dat Ron Vlaar opnieuw vanaf de aftrap binnen de lijnen staat.

PSV
“Ze kunnen heel geduldig op fouten van de tegenstander wachten en dan in de voorhoede toeslaan”, zei Van den Brom over de opponent van zaterdag. “De reden dat PSV eerste staat? Ze kunnen verdedigen én aanvallen. Bovendien hebben ze veel jongens die een goal kunnen maken. We moeten ook scherp zijn op standaardsituaties, want daaruit scoren ze vaak. Nu Steven Bergwijn geschorst is, verwacht ik dat ze met Hirving Lozano en Gaston Pereiro spelen.”

Uitverkocht
AZ ontvangt de koploper in een uitverkocht AFAS Stadion. Van den Brom: “Ik vind dat mijn spelers het ook verdienen om in een vol huis te spelen. Alle extra support kan het verschil maken.” Bron: AZ

4 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  6 april 2018 at 18:30

  Eindelijk een vol huis !
  Tja, zou Pantelis toppervrees hebben ? Als AZ wint met dit centrale duo is Pantelis zijn basisplek kwijt. Dat zou wel zuur zijn met de Bekerfinale in aantocht. Mooie afsluiter voor Ron Vlaar. Het is hem gegund !
  Het kan dus moet het nu eindelijk maar eens, Forza AZ !

 2. woonwagenpower

  7 april 2018 at 07:13

  AZ is AZ en die andere zijn die andere. De verhalen over de mythe dat AZ niet kan winnen van de zogenaamde top drie, komen ook mijn neus gaten uit. het huidige AZ kan van iedereen winnen in de eredivisie. Als we in het verleden duiken van dit seizoen, zie ik de wedstrijd in Eindhoven weer voor me, deze ging voor AZ onverdiend verloren, maar het blijft voetbal. Uiteindelijk telt alleen maar hoe vaak de bal en het netje ligt. Met complimenten over het mooiste voetbal in Nederland verdienen we niks, maar genieten wel. Daarom mag het vanavond tegen PSV van mij gerust een lelijke overwinning worden, net als in de uit-wedstrijd tegen Ajax. In dit soort wedstrijden vind ik het belangrijker om de punten te pakken en de tegenstander een psychische tik uit te delen,zelfvertrouwen te laten toenemen, met genoeg en goede tegenstand, dan een voetbalshow op het veld te vertonen. Deze wedstrijd tegen PSV is een mooi nuttig duel om in een vorm te groeien naar de Toto KNVB Beker Finale. AZ, het maakt vanavond niet uit hoe, maar wel dat de bal ten gunste van AZ vaker in het netje ligt, dan voor PSV. Verder mag ik hopen dat Scheidsrechter Kevin blom niet alleen een extra oogje heeft voor onze Wout, maar dat hij minstens zoveel op gaat letten hoe Luc de jong het in het strafschopgebied bij onze verdediging doet. Meneer de jong zijn kopduels wint hij voor 70% doordat hij zich heel slim afzet op zijn tegenstander, meneer de Jong voelt zich iedere wedstrijd slachtoffer van het vasthouden door verdedigers, maar houdt zelf net zoveel verdedigers vast, om het goed verdedigen te beletten. Daar komt ook nog bij, dat meneer de jong altijd opzoek is naar een goedkope strafschop. Kevin, ik hoop voor U en ons op een prettige sportieve wedstrijd en dat AZ mag zegevieren.

 3. az woman

  7 april 2018 at 07:26

  Onze honden krijgen altijd bij ieder doelpunt voor AZ en bij een overwinning van AZ een lekker hondenkoekje. Ik hoop voor ons en onze honden dat de koekjes vanavond niet aan te slepen zijn. Hup AZ, ook namens onze honden.

 4. KeesK in Paraguay

  7 april 2018 at 15:05

  AZ kan theoretisch nog kampioen worden, kan praktisch nog tweede worden en heeft twee overwinningen of één overwinning en twee gelijke spelen nodig om onaangetast derde te blijven in de laatste vijf wedstrijden. De staart is niet het makkelijkst als je tegen o.a. Blom moet. Ik hoop dat AZ op zijn PSV’s met een onafkeurbaar 1-0 in diepe blessuretijd van KB wint vanavond. Doelpuntmaker: Ron Vlaar.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *