AZ voor rust al klaar met ADO (0-3)

By
Updated: april 1, 2018

AZ heeft zaterdag het uitduel met ADO op overtuigende wijze gewonnen. In Den Haag werd het 0-3 dankzij treffers van de complete aanvalslinie: Wout Weghorst, Oussama Idrisi en Alireza Jahanbakhsh. Door deze zege staat AZ stevig in de top-3 van de Eredivisie.

ADO Den Haag – AZ 0-3 (0-3)
Eredivisie

Opstelling ADO Den Haag: Robert Zwinkels; Tyronne Ebuehi (50. Elson Hooi), Nick Kuipers, Wilfried Kanon, Aaron Meijers; Lex Immers, Nasser El Khayati, Danny Bakker; Thijmen Goppel, Bjørn Johnsen, Erik Falkenburg (67. Melvyn Lorenzen).
Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ron Vlaar, Pantelis Hatzidiakos, Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø (75. Mats Seuntjens), Guus Til, Teun Koopmeiners; Alireza Jahanbakhsh (64. Joris van Overeem), Wout Weghorst, Oussama Idrissi (89. Iliass Bel Hassani).

Scoreverloop: 18. Weghorst 0-1, 31. Idrissi 0-2, 44. Jahanbakhsh 0-3.
Gele kaarten: Immers (ADO Den Haag), Svensson, Van Overeem (AZ).
Rode kaarten: –
Toeschouwers: 13.151
Scheidsrechter: B. Kuipers

8 Comments

 1. KeesK in Paraguay

  1 april 2018 at 17:40

  Tja, tweede worden wordt wel heel lastig als zo’n FC Grûn Ajax een typisch Azetje geeft. Legio kansen laten liggen en de fluiter tegen.
  AZ heeft nog de kans moreel kampioen te worden door op zijn minst niet te verliezen van Feyenoord, Ajax en PSV in het resterende programma.
  Die derde plaats geven ze niet meer uit handen dus Europa in!

  • Jeroen

   1 april 2018 at 20:49

   Zo is dat. Derde plek is al een hele prestatie. Vooral gezien de aantal jeugdspelers in het team. Ik ben trots op dit AZ. Ben benieuwd naar volgend jaar.

 2. de echte supporter

  2 april 2018 at 08:06

  ik zou het ook een uitstekende prestatie vinden. daarnaast kijk ik naar mooi voetbal en kan ik soms enorm genieten van het mooie aanvallende spel

 3. Gerrit Vooijs

  2 april 2018 at 15:13

  3e plaats en een Bekerfinale als afsluiting van een prachtig seizoen waarin rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal nu al is veiliggesteld.

  2e plaats is na de ontsnapping van Ajax nu wel uitzicht.

  Maar eerlijk gezegd vind ik dat ook geen ramp. AZ is nog lang niet toe aan CL voetbal.
  Ook deze zomer zal AZ weer spelers verliezen en dan is de stap naar CL voetbal echt te groot.

  • NHN

   2 april 2018 at 18:47

   Mee eens. Champions league voetbal is iets waar AZ niet aan moet denken. (Of je moet hopen dat AZ (ooit) in een CL poule terecht komt met één zwakkere broeder, zodat wel een CL instroom premie krijgt en zich uiteindelijk kan plaatsen in de Europa League via de 3e plek in een poule)

   Maar waar hebben we het over ? AZ is zover uitgelopen op de rest van de subtop, dat de derde plaats praktisch zeker is. (Okee,moeilijke wedstrijden staan nog op het programma, maar AZ heeft een fiks gat geslagen)

   Had iemand hierop durven hopen aan het begin v/h seizoen ? Zo erg uitlopen op de rest, en met dit voetbal op de proppen komen? Ik niet in iig. Zeker niet na die 0-4 thuis tegen Feyenoord.
   Ik weet soms niet wat ik zie, het lijkt wel het Co Adriaanse tijdperk!

   • Gerrit Vooijs

    2 april 2018 at 20:23

    Ik ben optimistisch n aard maar ook ik had niet gedacht dat AZ dit seizoen al zulke stappen zou maken.
    Het is genieten en ik hoop dat AZ de laatste thuiswedstrijden voor een uitverkocht stadion mag spelen !

  • AZ’67

   2 april 2018 at 21:57

   De 2e plaats is wel degelelijk nog steeds in zicht! Winnen van PSV en Ajax en dan kijken we wel waar wij staan. AZ moet nu ook doorpakken en de horde van de traditionele top 3 nemen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *