Wijndal vervangt Ouwejan tegen ADO Den Haag

By
Updated: maart 30, 2018

In aanloop naar het uitduel met ADO Den Haag schoof John van den Brom vrijdagmiddag aan bij de pers. Op het AFAS Trainingscomplex sprak hij over de teruggekeerde internationals, de fitheid van zijn selectie en over zijn voormalige werkgever uit de Hofstad. “Spelen herkenbaar.”

“Als trainer ben je altijd wat angstig, omdat je wilt dat je internationals fit terugkeren”, opende Van den Brom. “Thomas Ouwejan bijvoorbeeld, die kreeg bij Jong Oranje een bal tegen zijn hoofd. Hij heeft donderdag en vandaag niet kunnen trainen. Voor hem komt ADO-uit te vroeg. Maar voor de rest hebben de meeste internationals een fantastische ervaring achter de rug.” De positie van Ouwejan wordt ingenomen door Owen Wijndal.

Prijzen
Van den Brom: “We hebben nu eigenlijk maar één training gehad om écht te zien hoe iedereen ervoor staat. En op Thomas na zijn ze fit teruggekeerd. Ik heb er alle vertrouwen in dat we de draad weer oppakken. We hebben vijf belangrijke weken voor de boeg waarin het gaat om het verdelen van de prijzen.”

ADO
Bij ADO treft Van den Brom twee spelers die hij in zijn tijd als trainer in Den Haag ook onder zijn hoede had: Lex Immers en Robert Zwinkels. “Ja, leuk om ze weer te zien. Ze doen het goed bij ADO, dat prima draait. De ploeg speelt heel herkenbaar: snel de lange bal, van daaruit doorvoetballen en snelheid op de vleugels. Ze spelen agressief en fel; daar hebben ze ook de juiste jongens voor.”

3 Comments

 1. az woman

  31 maart 2018 at 17:08

  Het wordt een moeilijke avond denk ik. Als AZ wint, zal het met een klein verschil zijn verwacht ik. Hup AZ.

 2. AZ woman

  31 maart 2018 at 21:36

  Zoals het er nu uitziet, heb ik me vergist. Leuke eerste helft gezien. Hup AZ.

 3. Kaazie87

  1 april 2018 at 10:38

  Mocht iemand het een keer leuk vinden om een jeugdploeg aan het werk te zien, zou ik je aanraden om de o13 is te gaan bekijken. 57 punten uit 19 wedstrijden, alles gewonnen dus. Het is net alsof je naar mini barca zit te kijken, dat middenveld is niet normaal, hopelijk sturen ze vanuit de uk geen scouts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *