AZ in blessuretijd toch nog langs Groningen (3-2)

By
Updated: maart 18, 2018

AZ heeft zondagmiddag gewonnen van FC Groningen: 3-2. Nadat Jonas Svensson en Guus Til de thuisploeg op 2-0 hadden gezet, maakten Tom van Weert en Ritsu Doan gelijk. Alireza Jahanbakhsh kopte AZ in de blessuretijd alsnog naar de zege.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ – FC Groningen 3-2 (0-0)
Eredivisie

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson (74. Ricardo van Rhijn), Pantelis Hatzidiakos, Stijn Wuytens, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til (71. Joris van Overeem), Teun Koopmeiners; Alireza Jahanbakhsh, Wout Weghorst, Oussama Idrissi.
Opstelling FC Groningen: Sergio Padt; Deyovaisio Zeefuik, Mike te Wierik, Samir Memisevic, Django Warmerdam; Ajdin Hrustic (74. Jesper Drost), Tom van de Looi, Mimoun Mahi (88. Ariel Antuna), Juninho Bacuna (71. Ludovit Reis), Ritsu Doan; Tom van Weert..

Scoreverloop: 53. Svensson 1-0, 66. Til 2-0, 70. Van Weert 2-1, 83. Doan 2-2, 90+2. Jahanbakhsh 3-2.
Gele kaarten: Bacuna, Zeefuik (FC Groningen).
Rode kaarten:
Toeschouwers:
Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof
Metafa Man of the Match: Jonas Svensson

21 Comments

 1. Jeroen

  18 maart 2018 at 14:41

  Dat was nog even onnodig spannend. Weghorst zit een beetje in een dipje. Die had toch wel echt 2 100% kansen vandaag.

  Gelukkig alsnog de drie punten!

 2. Brandon

  18 maart 2018 at 15:36

  Wanneer je dit van twee kanten bekijkt is het verdiend dat AZ uiteindelijk aan het langste eind trekt maar ook weer sneu voor FC Groningen wat zich prima terug knokte in de wedstrijd. Waar zou Jahanbahksh spelen als hij 30% meer naar de goede kleur zou spelen? Dan zou Barca of Real niet misstaan is mijn idee of overdrijf ik nu? Helaas blijft het achterin bij de middelste twee niet het niveau wat AZ moet gaan nastreven. De wissel Til vond ik zeer twijfelachtig daar Koopmeiners, niet alleen vandaag, de zwakste schakel op het middenveld was. Voor de man of the match ga ik voor Midtsjo, als je zo’n passs kan geven waaruit het 1e doelpunt ontstaat verdien je dat mijns inziens. Voor de 3e plek kan het nu niet meer misgaan dus Europees voetbal is verzekerd. 22 April nog de kers op de taart en blijven knokken voor de 2e plek.

  • Gerrit Vooijs

   18 maart 2018 at 18:15

   Uitgerekend Jahanbaksh die 4 100% scoringskansen binnen de 16m over en naast heeft geschoten maakt in de blessuretijd de winnende treffer.
   Wanneer Baksie er 1 of 2 had gemaakt was het 3-0 of 4-0 geweest.
   Na de 2-0 trokken alle AZ spelers hun been terug in de persoonlijke duels waardoor 2 Groningers 5 AZ spelers in de luren leggen. 2-1. En Dohan in zijn eentje 4 AZ spelers de baas was 2-2.
   Laat deze ontsnapping een les zijn voor AZ .
   Op 80% wint AZ van geen enkele ploeg in de eredivisie.

   De 3e plaats is nu bijna binnen. Feyenoord volgt met Utrecht op 11 punten met nog 6 wedstrijden te gaan.

   Uit de wedstrijden ADO, Heracles, Vitesse en PEC moet AZ 2x winnen en 2 x gelijkspelen om Europees voetbal veilig te stellen .

   Dat gaat AZ lukken.

 3. Kaazie87

  18 maart 2018 at 16:11

  De situatie van overeem begint steeds meer op die van dos santos te lijken, elke keer als hij meespeelt is het ook elke keer slechter. Vindt sowiezo az de laatste tijd behoorlijk minder. Hoelang kunnen we nog genieten van midstjo en svensson?

  • Brandon

   18 maart 2018 at 16:37

   Kaazie als je hier eerlijk je mening geeft wordt je met duimpjes naar beneden gestraft. Ik stop met deze site en bedank degene die wel objectief iets kunnen benaderen en geef jullie nog even mee: Hatzediakos is de allerslechtste speler van AZ en hoort er niet in thuis.

   Jammer dat het zo moet gaan maar ik bedank voor de eer.

   • KeesK in Paraguay

    18 maart 2018 at 18:24

    Jammer, want ik vind het, laten we wel zijn, triviale voetbalgewauwel mooi om te lezen. Aan het eind van de dag is en blijft het een amusant en emotioneel spel. En bijna iedereen heeft er een mening over maar er geen enkele invloed op. Dus wat maken die duimpjes nu uit anders dan een indicator van kleuterigheid als t wordt gebruikt op de persoon. Dat dit hier gebeurt is voor mij geen reden om de commentaren links te laten liggen.

   • Gerrit Vooijs

    18 maart 2018 at 18:26

    Brandon je moet je niet druk maken om de duimpjes. Zoveel mensen , zoveel meningen.
    Mensen die alleen een negatief duimpje geven moet je Aan hun laten.
    Jij geeft jouw mening en ik stel dat wel op prijs.

    Ik vind Wuytens een blinde voetballer met een zeer beperkte techniek.
    Hatzediakos probeert alles voetballend op te lossen, ook als dat niet slim is.
    Maar ik steun VDB want Vlaar is veel te langzaam met veel ruimte in zijn rug en na dit seizoen moet AZ verder zonder Vlaar.
    Vlaar kan als coach van Pantelis hem nog veel leren. Nu is hij nog zijn concurrent.

   • oma

    18 maart 2018 at 18:36

    beste Brandon,
    laat je nu uit het veld slaan door een paar duimpjes?
    kom jongen wij oudjes hebben toch voor hetere vuren gestaan.
    geef lekker je mening zo hoort het ook.
    kunnen de kleuters daar niet tegen blijf,blijf lachen ze tonen alleen hoe zielig ze zijn.
    ik heb er al zoveel gehad.

   • Ruud

    18 maart 2018 at 22:20

    Het hoort erbij, Brandon. Ga gewoon door en stoor je niet. Door veel meningen blijft deze site overeind. Anders zal Jeroen er ook mee stoppen en dat zou jammer zijn. Come on!

   • Keet

    19 maart 2018 at 10:27

    Brandon, ik ben het fundamenteel oneens met je wat betreft Hatzidiakos. Maar ik zal je er geen duimpjes om geven.

   • Urdal

    19 maart 2018 at 11:47

    Lekker belangrijk die duimpjes. Iedereen heeft een mening en mag die ook ventileren. Als iedereen stopt ivm duimpjes, is deze mooie site ten dode opgeschreven. Geeft gewoon je mening, en wat een ander daarvan vind, lekker laten vinden joh.

   • Jeroen

    22 maart 2018 at 14:49

    Ik heb de duimpjes weggehaald. Zie er al vaker klachten over. Daarnaast twijfelde ik al langer over de toegevoegde waarde 🙂

  • Vincent

   22 maart 2018 at 14:36

   Duimpjes zijn alweer weg bij mij nu blijvend of weer tijdelijk?

 4. woonwagenpower

  19 maart 2018 at 09:20

  Heel blij met de overwinning. Alireza had er wel meer mogen scoren. Ik krijg het idee, dat het vuur wat in de ploeg branden tot enkele weken geleden, bij tijd en wijle tot een waakvlammetje is gedaald. Nog zes competitie wedstrijden en een bekerfinale te gaan. Het is aan John en de zijnde om dat vuur weer flink op te stoken, we zijn er nog niet. Al weet ik dat er veel jonge jongens bij ons opgesteld staan, maar dat mag geen excuus zijn. Jongens worden mannen en daar hoort ook mentale doorzettingsvermogen bij. voetballen kunnen ze allemaal, maar nu is het de kunst om in de staart van dit voetbalseizoen ook de boel in het hoofd op orde en scherp te houden. Ik wil ook nog iets kwijt over de duimpjes. De duim is de kortste en dikste vinger die er aan een hand is gegroeid, we laten onze mening/visie toch niet afhangen of achterwege door die korte, dikke vinger? Ik geloof dat Jeroen de duim in het leven heeft geroepen op deze mooie discussie site, als toegevoegde waarde en niet om mensen monddood te maken. Ik zou tegen iedereen willen zeggen, steek je voetbal mening niet onder stoelen of banken, want dat maakt deze site waar hij voor bedoeld is. We hoeven het gelukkig niet altijd met elkaar eens te zijn, maar ik vind het teleurstellend en jammer naar Jeroen toe, want Jeroen heeft het met alle goede bedoelingen gedaan, als mensen daardoor hun eigen mening niet meer ventileren, naar andere AZ liefhebbers.

 5. az woman

  19 maart 2018 at 09:46

  Hoi Brandon. Jammer dat je de duimpjes als straf ervaart. zo is het volgens mij ook nooit bedoeld door Jeroen. Ik hoop dat je, je nog gaat bedenken, want we hebben elkaar allemaal nodig op een site als deze. Ook jouw menig telt. Als we allemaal de pijp aan Maarten gaan geven, gaat de site ter ziele en dat is zonde van het werk van Jeroen en alle goed bedoelde ideeën. Als ik je tekst hier weer mag lezen , krijg je van mij mijn waardering, want dat toont aan dat je, terug kan komen op een mening. Dat is veel groter, als sommige mensen, die hun trots niet opzij kunnen zetten. Ik hoop weer van je te lezen.

 6. Ruud

  19 maart 2018 at 12:15

  Ligt het aan mijn smartphone of zijn we gestopt met duimpjes op deze site?

  • oma

   19 maart 2018 at 13:29

   ik heb ze ook sinds gisteren niet meer ik gebruik een laptop.
   het is veel beter zo.
   ik heb het heel in het begin al geschreven,dat er moeilijkheden veroorzaken.
   het is al op diverse ander site`s gebeurd.
   maar goed laat die rot dingen weg ze hebben geen enkele meer waarde.
   ben je het met iemand niet eens begin dan een discussie met die persoon.

   • Ruud

    19 maart 2018 at 21:48

    Inderdaad Oma, het is prima zo. Een mening is voldoende. Het gaat om de inhoud. @brandon: zet m op en wees een vent. Laat je mening maar horen.

 7. Evert

  20 maart 2018 at 00:58

  Even over Wout Weghorst, ik heb toch zo mijn ???? over hem, ik heb hem vandaag eens aandachtig gevolgd op het veld maar kreeg de indruk dat hij steeds een fractie te laat was met alles. Begrijp me niet verkeerd ik waardeer zijn enorme bedrijvigheid maar met een scorende spits krijg je een heel andere wedstrijd. Als je per wedstrijd kijk hoeveel grote kansen hij verpruts vraag je je af of dat ooit wel goed komt? Elke wedstrijd is de start van AZ geweldig maar zie je gaandeweg de krachten wegvloeien omdat er niet word gescoord, daarmee maakt AZ zich bijzonder lastig. Ik durf te beweren dat als het rendement van onze spitsen hoger ligt wij echt voor plek 1 kunnen strijden, maar gaat dat lukken met Wout??

  • Ruud

   20 maart 2018 at 06:26

   Ik denk dat je een goed punt hebt als het om rendement gaat. Op dat punt kan AZ zich zeker verbeteren. Dan maakt het zich niet zo moeilijk en hoef je niet op het nippertje te winnen. Dan was de 3-0 gevallen met Ali en had Groningen niet meer aangedrongen. Voor de spanning was het wel leuk afgelopen zondag en hebben we in het supporters home toch erg gezellig gehad na de wedstrijd!

  • Gerrit Vooijs

   20 maart 2018 at 16:28

   Evert helemaal met je eens. Weghorst komt vaak te laat. Maar de eerlijkheid gebied wel te zeggen dat de eindpass verte van optimaal is.
   Alireza wordt bejubeld over zijn assists en doelpunten. Maar gisteren miste Jahanbaksh 4 grote tot niet te missen kansen. Toch miste hij ze alle 4 door ze hoog over en naast te schieten. De keeper hoefde niets te doen.
   Waarschijnlijk kwam Padt daarom niet uit zijn goal toen Jahanbaksh tussen 3 man moest koppen 😉

   Zijn eindpass kwam ook gisteren bijna nooit aan. Het is als spits dan ook moeilijk in te schatten wanneer die bal komt en waar die komt.

   Neemt allemaal niet weg dat Weghorst met de kansen die hij toch nog krijgt wel meer mag en moet doen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *