Voorbeschouwing AZ – FC Groningen

By
Updated: maart 16, 2018

Vlak na de bekendmaking van de definitieve Oranje-selectie, schoof John van den Brom vrijdagmiddag aan bij de pers. Over zijn internationals, het thuisduel van zondag met FC Groningen en het vraagteken achter de naam van Alireza Jahanbakhsh.

“Ik werd donderdagavond door Ronald Koeman gebeld”, opende Van den Brom. “Hij zei me dat Guus Til, Marco Bizot en Wout Weghorst er definitief bij zitten. Een mooi telefoontje, zowel voor de spelers als voor de club. Ik heb het vanmorgen tijdens het ontbijt bekendgemaakt. Dat was leuk. We zijn nu gedeeld hofleverancier van Oranje, dat zegt wel wat.”

‘Nuchtere gasten’
Van den Brom vervolgde: “Ze moeten nu ook bij Oranje laten zien wat ze kunnen. Daar heb ik overigens alle vertrouwen in, want het zijn drie nuchtere gasten die zich willen tonen.”

Internationals
Na het weekend vliegen naast de Oranje-klanten nog diverse spelers uit om voor hun land in actie te komen. “We houden niet veel spelers over”, weet Van den Brom. “Ik denk een groepje van acht of negen. Van onze normale basisopstelling is alleen Stijn Wuytens niet opgeroepen.”

Jahanbakhsh
Het is nog onduidelijk of Van den Brom zondag over zijn Iraanse international kan beschikken. “Ali heeft wat last van zijn hamstrings. Vandaag heeft hij individueel getraind met de fysio. Na de training van zaterdag weten we of hij zondag kan spelen.”

FC Groningen
Over de opponent van zondag zei Van den Brom: “Ze presteren heel wisselend. En de manier van spelen verschilt ook geregeld. Ik verwacht dat ze zondag in dezelfde formatie spelen waarmee ze afgelopen weekend van PEC wonnen. Wij zijn deze week vooral met onze eigen ploeg bezig geweest, want in De Kuip speelden we niet zo goed als de rest van het seizoen.” Bron: AZ

One Comment

  1. az woman

    17 maart 2018 at 16:43

    FC Groningen speelt thuis in de groene kathedraal, maar ze mogen dit weekend naar het beste stadion van Nederland, met de mooiste grasmat. Ik ben benieuwd hoe AZ na de nederlaag van vorig weekend de draad weer oppakt. Zijn ze hongerig, zijn ze nog onzeker of overheerst er revanche gevoelens? Ik denk zelf het laatste en een 4-2 overwinning voor AZ. Jammer voor de Groningen supporters die de reis maken naar Alkmaar, want volgens ANWB routeplanner is het toch van hun groene kathedraal naar het beste stadion 175 kilometer en dat allemaal om weer met lege handen naar het Groninger land te gaan. Maar dat zijn wel de echte supporters en daar heb ik wel waardering voor.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *