AZ weet weer niet te winnen van Feyenoord (2-1)

By
Updated: maart 11, 2018

AZ heeft zondag in De Kuip met 2-1 verloren van Feyenoord. Namens de thuisploeg waren Jean Paul Boëtius en Nicolai Jørgensen trefzeker. Wout Weghorst maakte in blessuretijd de enige Alkmaarse goal. Ondanks de nederlaag blijft AZ de nummer drie van de Eredivisie.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Feyenoord – AZ 2-1 (1-0)

Eredivisie

Opstelling Feyenoord: Brad Jones; Kevin Diks (90%2B2. Bart Nieuwkoop), Sven van Beek, Jan-Arie van der Heijden, Ridgeciano Haps; Karim El Ahmadi, Jens Toornstra, Tonny Vilhena; Steven Berghuis, Nicolai Jørgensen, Jean Paul Boëtius.
Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Pantelis Hatzidiakos (46. Ron Vlaar), Stijn Wuytens, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til (75. Joris van Overeem), Teun Koopmeiners; Alireza Jahanbakhsh, Wout Weghorst, Oussama Idrissi (46. Mats Seuntjens).

Scoreverloop: 33. Boëtius 1-0, 73. Jørgensen 2-0, 90%2B2. Weghorst 2-1.
Gele kaarten: Toornstra (Feyenoord), Jahanbakhsh, Idrissi (AZ).
Rode kaarten:
Toeschouwers:
Scheidsrechter: Dennis Higler

17 Comments

 1. Jay

  11 maart 2018 at 19:33

  Het lukt AZ maar niet om te winnen van de topclubs. Blijkbaar is de druk op die wedstrijden toch nog te hoog en kunnen ze daar niet mee omgaan.

  Geeft ook weinig vertrouwen voor de bekerfinale. Natuurlijk zullen er dan meer AZ supporters zitten, maar de druk zal nog groter zijn en ook dan zal de scheidsrechter waarschijnlijk Kuip vrees hebben.

 2. Brandon

  11 maart 2018 at 19:49

  We waren de 1e helft minder en de 2e helft de betere ploeg. Dwalingen van de scheidsrechter houden ons van 0-1 af, waardoor de wedstrijd een heel ander beeld krijgt. Verdedigend stond het goed totdat de zwakste schakel weer eens in de fout ging en F hiervan direct profiteerde 1-0. F hield de overhand en met enige geluk haalden we de rust met een 1-0 achterstand. Na de rust een heel ander beeld waarin wij de betere waren, zonder tot gevaarlijke kansen te komen. Helaas werd het 2-0 door F uit een prima counter waarbij Til onbenullig balverlies leed. Hierna werd het F doel onder druk gezet en was er weer een scheidsrechterlijke dwaling voor nodig om ons van de 2-21 af te houden, want de terugspeelbal van Diks was regelrecht het doel ingegaan als Jones de bal niet met zijn hand beroerde. In de laatste minuut nog wel de 2-1 door een prima goal van Weghorst. Hiervan zal de ploeg geleerd hebben en met meer durf de finale gaan spelen, zodat ik die toch met enige vertrouwen tegemoet zie. Ron Vlaar was een verademing vergeleken met de zwakste schakel en Seuntjes viel ook weer goed in. Voor v Overeem was de tijd tekort alhoewel hij nog wel bijna een doelpunt wist te maken. A.s. weekend weer vlammen tegen Groningen.

  • Vincent

   11 maart 2018 at 20:34

   Idd Pantelis mag ff aanmodderen bij Jong, man man man blunder zoveel dit seizoen

 3. Vincent

  11 maart 2018 at 20:33

  Zoals verwacht verloren, maarja dat maakt m’n dag niet minder Kut…

  • Brandon

   11 maart 2018 at 20:45

   Probeer het positieve eruit te halen Vincent. Over 6 weken trekken wij aan het langste eind.

 4. Kaazie87

  11 maart 2018 at 21:05

  Seuntjens mag wat mij betreft ook wel is een keer in de basis starten, het oogt allemaal mischien wat sloom maar hij houdt tenminste wel een bal vast en heeft een prima pass en een dito schot in huis. Van overeem en hatzidiakos zijn na vandaag echt te ligt bevonden wat mij betreft

 5. Joost

  11 maart 2018 at 21:06

  Hoorde net wat Higler in de rust tegen Van den Brom gezegd zou hebben?: ” Van der Heyden had een glijarm…. “!! vandaar dat hij niet voor een penalty floot.
  Een glijarm; hoe komt ie er op.
  Dus voortaan alleen maar verdedigers opstellen met glijarmen. Heb je in ieder geval meer mogelijkheden de bal tegen te houden, zonder dat de arbiter in grijpt.

  • Gerrit Vooijs

   11 maart 2018 at 23:24

   Higler heeft na het zien van de beelden toegegeven dat hij een penalty had moeten geven alleen heeft AZ daar nu niets meer aan.
   0-1 had een andere wedstrijd opgeleverd want AZ begon zich toen net te herstellen van de openingsfase.
   Laten we hopen dat een slechte generale een goede finale geeft !

 6. Kaazie87

  11 maart 2018 at 21:07

  Elke wedstrijd tot nu toe heeft hatzidiakos wel 1 of meerdere fouten gemaakt, hou elke keer weer mijn hart vast als hij bij de bal is. En stijn wuytens elke keer zijn fouten opknappen

 7. Ruud

  11 maart 2018 at 22:16

  Volgens mij zal deze wedstrijd met Higler nabesproken worden door de scheidsrechterscommissie van de KNVB. Eén ding is zeker nu dat hij de bekerfinale niet gaat krijgen. Onmogelijk na alle dwalingen vanmiddag. AZ zal wel een eigen spel moeten gaan spelen en niet laten opdringen door Feyenoord. Alleen dan maken we een kans. Je kon zien dat VDB al bezig was met die wedstrijd door dingen uit te proberen. Nu vol voor de winst tegen Groningen. Laat ons niet voor niets naar de Kuip gaan dit jaar, AZ!

 8. Gerrit Vooijs

  11 maart 2018 at 23:18

  Vanaf de start begon AZ te nerveus. Ouwejan werd aanvankelijk overlopen.
  Maar belangrijker was dat Ouwejan, Til, Idrissi en Svensson door de entourage ver onder hun niveau speelden.
  Pas in het laatste kwart kwamen de backs naar voren. Laat dat vooral de les voor AZ zijn geweest.
  Mede daardoor was er te weinig beweging en verrassing in het spel van AZ.

  Pech had AZ ook. Opnieuw had AZ tegen Feyenoord op voorsprong moeten konen maar opnieuw hield de scheidsrechter AZ daar van af.
  Zo’n duwtje in de rug heeft AZ net nodig.

  Bizot was geweldig, de beste keeper sinds vele jaren.

  • Ruud

   12 maart 2018 at 07:00

   Inderdaad, Gerrit. Dat was ik vergeten te melden. Bizot was geweldig. Een klein dingetje nog bij hem in de coaching na een redding mag hij zich iets meer laten gelden naar de verdediging vind ik. Even meer stimuleren en aanmoedigen. Verder geweldige keeper momenteel voor AZ.

  • Vincent

   12 maart 2018 at 15:03

   Staat bij beide goals te ver voor zijn goal

   • Ruud

    12 maart 2018 at 20:30

    Als hij op de lijn gaat staan dan krijgt hij de bal om de oren.

    • Vincent

     13 maart 2018 at 14:47

     Wat heeft hij nu gehad dan? Langs z’n neus?

     • Ruud

      15 maart 2018 at 18:44

      Doel verkleinen is het antwoord

   • AZ4Altijd

    14 maart 2018 at 19:20

    Een beetje goeie keeperstrainer traint zijn keepers voor zijn lijn uit te komen. Door op je lijn te blijven laat je de goal te groot. Ga je vooruit , dan verklein je de goal.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *