Voorbeschouwing Feyenoord – AZ

By
Updated: maart 9, 2018

Op het zonnige AFAS Trainingscomplex stond John van den Brom vrijdagmiddag de pers te woord. Na de training blikte hij vooruit op het uitduel van zondag met Feyenoord. “We merken dat tegenstanders extra gemotiveerd zijn.”

Van den Brom had vrijdagmiddag moeite om zijn fitte spelersgroep weer van het veld te krijgen. “Ze wilden maar door, door, door. Mooi om te zien.” Alireza Jahanbakhsh, die tijdens het duel met Excelsior geblesseerd uitviel, heeft nergens meer last van. “Hij heeft op tijd aangevoeld dat er iets niet goed zat. Dat is professioneel van Ali.”

Overtuiging
AZ bleef de afgelopen twaalf duels ongeslagen en kreeg lof voor het vertoonde spel. Van den Brom: “We zitten in een flow. Die lijn willen we doortrekken naar De Kuip. Ik wil de overtuiging van de afgelopen maanden zondag terugzien. We merken dat tegenstanders tegen ons extra gemotiveerd zijn. Dat is nu onze status. En dat is alleen maar positief.”

Oogsten
Eerder dit seizoen verloor AZ in eigen huis van Feyenoord. “Een van de aspecten waarin we ons enorm verbeterd hebben, is het compact bij elkaar spelen. Als een hecht team. Er zit echt vastigheid in de ploeg. En dat hebben we ook nodig om de komende periode goed door te komen. We hebben lang lopen zaaien en in de laatste fase van het seizoen moeten we gaan oogsten. Want we hebben nu nog niets.”

Finale
Op 22 april speelt AZ de Bekerfinale in De Kuip. Ook dan is Feyenoord de opponent. “Maar het is niet reëel om deze wedstrijd daaraan te koppelen”, vindt Van den Brom. “Het is in niets te vergelijken, dat wordt echt een ander duel. Tijdens de Bekerfinale heb je bijvoorbeeld allebei evenveel fans bij je.” Bron: AZ

14 Comments

 1. Jay

  9 maart 2018 at 14:24

  Nou, lijkt mij dat deze wedstrijd wel degelijk een generale is voor de bekerfinale. Voor het zelfvertrouwen zou het in ieder geval heel fijn zijn als je deze wint. Weer niet winnen van een traditionele top 3 club zal het positieve gevoel dat er rondom AZ hangt toch wat verstommen.

 2. Gerrit Vooijs

  9 maart 2018 at 15:28

  Klopt AZ heeft voor Feyenoord een andere status als bv Vitesse, Utrecht, ADO of PEC.
  AZ staat op de plek van Feyenoord bv.
  Ook is AZ een favoriete tegenstander van Feyenoord .
  Zoals Feyenoord nooit wint in A’dam en PSV normaliter nooit in R’dam !
  Kortom, zondag is alles anders. PSV heeft in 2 duels in R’dam er 1 gewonnen. De vraag is of Feyenoord er zondag vol voor gaat. Ze zullen het niet weggeven maar strijden met het mes tussen de tanden is het andere uiterste.
  AZ zal in ieder geval goed moeten spelen ennnnnnn
  De kansen benutten !
  In Alkmaar kreeg AZ in de eerste 35 minuten 4 100% kansen en benutte er slechts 1, die werd onterecht afgekeurd. Feyenoord kreeg er tegelijk 4 en schoot 3x raak. Wedstrijd beslist.

  Zo dicht ligt het dus bij elkaar .

  Zondag sluiten Feyenoord en AZ het weekend af. AZ weet dan ook wat het minimaal moet doen en dat zal ook extra druk geven.
  Dit is dus een examen voor deze groep.
  Ik zeg 1-1.

 3. KeesK in Paraguay

  9 maart 2018 at 23:56

  Feyenoord speelt eigenlijk nauwelijks nog voor de competitie. Playoffs halen ze wel en de bekerfinale is net als de top drie nog ver weg. AZ daarentegen strijdt 100% voor de tweede plek waar Ajax zijn belangrijkste doelstelling verloren heeft. Kampioenschap is nog slechts theoretisch haalbaar voor de Bijlmer en ze moeten maar zien te winnen bij de Friezen met dit in het achterhoofd. AZ behoort dus bij de echt gemotiveerde ploegen dit weekend, want het heeft véél te winnen. Dit is geen generale voor de beker dit is de jacht voort zetten op aangeschoten wild. De CL lonkt!

 4. Brandon

  10 maart 2018 at 17:04

  Morgen om 18.30uur weten we echt hoe we er voor staan. We zullen dan weten of de achterste lijn, met vooral de middelste twee, goed genoeg zijn om Feijenoord ook aan de zegekar te binden.

 5. Vak J

  10 maart 2018 at 19:50

  Heeft Ajax een abonnement op zondag spelen??

 6. KeesK in Paraguay

  10 maart 2018 at 22:52

  Het is maar hoe je het wilt bekijken of AZ II ons heeft geholpen door de lampjes stuk te schieten. Ook de multinational is dus nu aangeschoten wild! Twee honden vechten om een been en de derde…

 7. Brandon

  11 maart 2018 at 17:22

  Zullen we nu maar eens stoppen met Hatzediakos?

  • Brandon

   11 maart 2018 at 17:45

   Hahaha er is er nog een die een duimpje naar beneden durft te geven. Zet je naam er even bij. Als je nu niet ziet dat deze jongen (helaas voor ons allemaal) te kort komt reageer dan niet. Hij kan het niet en leert het ook nooit. Bijna nooit speelt hij een bal diep en nu als het niet kan en mag doet hij het wel. Een prutser dat is het.

   • Brandon

    11 maart 2018 at 17:47

    Luister even wat Kenneth Perez zegt. Gelukkig wordt hij gewisseld en terecht.

 8. Ruud

  11 maart 2018 at 18:34

  Ik zie wederom dat AZ zich in luren laat leggen. Foutjes laten maken en afstraffen denkt Feyenoord. Ik hoop dat AZ een goede video van deze wedstrijd maakt en voor de bekerfinale les uit trekt. AZ kan beter als het zijn eigen spel speelt, simpel houdt en de vleugels benut. Alles wat over de as gaat, gaat namelijk mis tegen Feyenoord. Kleine aantekening is dat Higler wel een erg slechte wedstrijd fluit.

  • Ruud

   11 maart 2018 at 18:40

   De vleugel dus want toch nog 2-1!

  • Ruud

   11 maart 2018 at 18:43

   Ook Perez zegt dat Higler een zeer beroerde scheidsrechter is

   • Brandon

    11 maart 2018 at 18:53

    Dit is bijna altijd in de Kuip Ruud. Ook in de finale krijgen we weer met zo’n man te maken. Maar dit was echt zo erg dat we er in de finale hopelijk voordeel uit kunnen halen. Alleen Kuipers zou zo’n wedstrijd mogen leiden maar of dat ook gebeurd? Ben er bang voor. Maar met b.v. van Boekel of Nijhuis zijn we kansloos wat betreft fifty-fifty beslissingen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *