AZ stevig op plek 3 door overwinning op Excelsior (1-2)

By
Updated: maart 4, 2018

AZ heeft zaterdagavond het uitduel met Excelsior gewonnen: 1-2. Alireza Jahanbakhsh tekende in het eerste bedrijf voor de Alkmaarse treffers. Door deze zege is AZ in totaal al twaalf duels op rij ongeslagen.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Excelsior – AZ 1-2 (0-2)
Eredivisie

Opstelling Excelsior: Theo Zwarthoed, Khalid Karami, Jurgen Mattheij, Wouter Faes (83. Anouar Hadouir), Jeffry Fortes; Ryan Koolwijk, Ali Messaoud, Hicham Faik; Stanley Elbers (59. Levi Garcia), Mike van Duinen, Luigi Bruins.
Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Pantelis Hatzidiakos, Stijn Wuytens, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til, Teun Koopmeiners; Alireza Jahanbakhsh (89. Joris van Overeem), Wout Weghorst, Oussama Idrissi (59. Mats Seuntjens).

Scoreverloop: 20. Jahanbakhsh 0-1, 45. Jahanbakhsh 0-2, 64. Messaoud 1-2.
Gele kaarten: Koolwijk, Bruins (Excelsior), Svensson (AZ)
Rode kaarten:
Scheidsrechter: Pol van Boekel
Toeschouwers: 4.218

30 Comments

 1. woonwagenpower

  4 maart 2018 at 07:37

  Een lastige wedstrijd voor AZ, dat konden we allemaal voorspellen en kwam uit. Daarbij kwam ook dat volgens Koolwijk, Excelsior de tweede helft, de beste helft van het seizoen speelde. Maar als je ook dit soort wedstrijden winnend afsluit, is dat een goed teken. Idrissi werd in mijn ogen terecht gewisseld, hij heeft mooie/goede momenten, maar zeker de eerste helft vergat Oussama om vuile meters te maken. Excelsior bouwde daardoor graag aan hun rechterkant op, waardoor de linkerkant van AZ onnodig teveel onder druk werd gezet. Deze wedstrijd ook een groot compliment voor onze keeper Marco Bizot, waar hij moest en kon, was hij er. Blij dat we er weer drie punten bij op kunnen tellen en Feyenoord is op 42 punten blijven staan. Het gat tussen AZ en Feyenoord is nu 14 punten. AZ blijf opletten, want ook FC Utrecht zou graag onze positie willen innemen. Met nog 8 wedstrijden te gaan in de competitie zijn de prijzen nog lang niet verdeeld. Ajax die we op 2 punten zijn genaderd, mag vanmiddag aantreden in Arnhem. Ik zeg hup Vitesse, ondanks dat ik niets heb met die club aan de Rijn.

 2. Kaazie87

  4 maart 2018 at 09:47

  Ik voorspelde al een 1-2 overwinning, want je weet ondertussen dat az het moeilijk heeft tegen massaal terugtrekkende teams. Maar excelsior wilde gewoon voetballen en waren 2e helft beter dan az door heel kort er op te zitten, met name koolwijk was een plaag voor het az middenveld. Maar hatzidiakos viel vandaag weer gruwelijk door de mand, als er druk op de verdedeging staat doet hij hele domme dingen en dat moet er zsm uit

  • Gerrit Vooijs

   4 maart 2018 at 10:47

   AZ als team speelde gisteren op 80%. Het middenveld verspeelde zeer ongewoon vaak de bal.
   Ouwejan had het ook heel moeilijk omdat Idrissi niet meeverdedigde. Hij kreeg steun van Wuytens maar daardoor viel het gat in het centrum.
   Kortom AZ was gisteren niet goed maar won toch dankzij Bizot !

 3. az woman

  4 maart 2018 at 09:48

  Mooi weer een drie punter voor AZ.
  Maar hoe gaat het met Alireza?
  Alireza ik hoop voor jou en de club dat het meevalt, in ieder geval heel veel voorspoed toegewenst met je herstel.

  • Gerrit Vooijs

   5 maart 2018 at 20:27

   Goed nieuws AZ woman, Alireza hervat morgen weer de training met de groep !

   • hatse

    5 maart 2018 at 21:13

    Zeker goed nieuws. Hij is inmiddels ook weer genomineerd voor speler van de week bij Voetbal Inside….

 4. Gerrit Vooijs

  4 maart 2018 at 10:36

  3 wedstrijden volle bak in koude omstandigheden in 1 week was teveel voor dit AZ.
  Na een half uur vloeiden de krachten langzaam weg en kreeg Excelsior de grip op de wedstrijd. In de omschakeling counterde AZ vlak voor de rust nog naar 0-2 en dat bleek genoeg.
  Dat AZ deze wedstrijd won was vooral dankzij Marco Bizot die meestal weinig te doen heeft maar gisteravond de held was toen de ploeg hem keihard nodig had.

  Maar het beste nieuws is dat de kloof tussen Utrecht en Feyenoord zo groot is geworden dat de 3e plaats voor 99 % binnen is.
  12 punten uit 8 duels, daarmee wordt AZ op eigen kracht 3e. De concurrentie mag dan alle resterende wedstrijden winnen. Elk puntverlies van de concurrentie vastbak de 12 punten af.

  De komende week vooral gebruiken voor herstel en opladen voor de 3e wedstrijd op rij tegen een club uit R’dam.
  Hopelijk herstelt iedereen goed, zeker Baksie, dan gaan we kijken hoe en of AZ kan blijven strijden voor plek 2 !

 5. Evert

  4 maart 2018 at 13:07

  Er valt weinig te klagen over AZ, alleen vind ik Weghorst zooooo slecht of zie ik het verkeerd?

  • Jeroen

   4 maart 2018 at 14:40

   20 doelpunten uit 28 duels is natuurlijk niet slecht. Ik denk wel dat AZ zijn top is. Als AZ wilt doorgroeien moet je toch een speler hebben die makkelijker kan scoren. Vooral omdat we 80% van onze tijd doorbrengen op de helft van de tegenstander 😉

  • Gerrit Vooijs

   4 maart 2018 at 14:50

   Nee, jij kijkt naar Weghorst met een ander verwachtingspatroon en daarin sta jij niet alleen.
   Weghorst is geen verfijnde spits en het is ook geen type Huntelaar, maar hij doet wel goed mee. Het was het terugverdedigen van de jagende Weghorst die het balverlies op de middellijn van Excelsior veroorzaakte. De bal kwam terecht bij de goed ingeschoven Hatzediakos en die lanceerde met een strakke pass Jahanbaksh en het was 2-0.
   AZ is een team met wisselende uitblinkers en Weghorst offert zich op voor dat team.
   Zonder Weghorst verdwijnt er een aanjager en een brok strijdlust. Dat is zijn waarde voor dit AZ .

   • AZ’67

    4 maart 2018 at 18:39

    Perfect gezegd Gerrit, Weghorst is zonder meer een steunpilaar voor AZ!

    • Ruud

     4 maart 2018 at 21:48

     Inderdaad Gerrit, qua lengte vind ik de beide CV’s kwetsbaar en is Weghorst erg nuttig bij de eerste paal.

 6. Jeroen

  4 maart 2018 at 16:27

  Plek 2 komt vol in het vizier… 😀 Ajax weer verloren.

 7. Kaazie87

  4 maart 2018 at 19:01

  Op dit moment is weghorst een goede spits voor az, maar absoluut niet de perfecte, hij mag dan wel 20 keer gescoord hebben naar hij mist er elke wedstrijd wel heel veel kansen. Ik zal er niet treurig om zijn als weghorst verkocht wordt want ik weet zeker dat we volgend jaar een betere spits hebben

  • AZ’67

   4 maart 2018 at 20:00

   Ja Friday en Garcia!

   • oma

    5 maart 2018 at 09:22

    die hebben alle twee heel wat meer techniek in huis dan Weghorst.
    die mist techniek aan alle kanten nog minder dan Huntelaar en die is al zeer beperkt.
    maar het is wat Vooijs zegt hij maakt het goed door keihard te werken.
    het is maar net wat je voorkeur is.

    • AZ’67

     5 maart 2018 at 11:31

     AZ heeft altijd goed gedraaid met een bikkelaar in het team zoals Van Galen, Wernblom of Weghorst.

     Zodra er alleen maar technisch begaafde voetballers op het veld staan dan gaat AZ vaak als beste ploeg zonder punten van het veld af.

     • oma

      5 maart 2018 at 13:32

      wou Weghorst toch niet vergelijken met VAN GALEN en Wermblom he.
      daar kan Weghorst echt niet bij in de schaduw staan.
      die bezatten nog een beetje techniek ook.

 8. Kaazie87

  4 maart 2018 at 19:04

  Hatzidiakos is een goede meevoetballende verdediger, maar puur verdedigend komt hij veelste kort voor de nr3 van nederland en dat is het hele jaar al zo, hij wordt niet beter. Elke wedstrijd heeft hij een aantal slippertjes

 9. Kaazie87

  4 maart 2018 at 19:08

  Ik voorspelde al een 1-2 overwinning, maar een aantal weken geleden voorspelde ik al een 2e plek voor az. Door het verlies van ajax staat de druk er goed op in amsterdam, en om die reden gaan ze nog veel meer punten verliezen om te beginnen volgende week tegen heerenveen, en als wij winnen van feyenoord weet ik het helemaal zeker

  • Gerrit Vooijs

   4 maart 2018 at 20:16

   Er zijn nog 8 wedstrijden te gaan voor AZ en daarin moet het uit naar Feyenoord en Ajax en thuis tegen PSV, Vitesse en Zwolle . Daar tussendoor wedstrijden tegen Groningen, ADO en Heracles.
   AZ zal zeer goedmoeten presteren om in ronde 33 tegen Ajax om die 2e plaats te gaan knokken. Ik sluit niets uit maar een ernstige blessure van bv Jahanbaksh gooit al roet in het eten.
   Het begint volgende week in Rdam zuid. Als, idd als, AZ daar kan winnen krijgt de strijd om die 2e plek echt vorm.

   • Ruud

    4 maart 2018 at 21:54

    Inderdaad worden de prijzen aan het einde van de rit verdeeld, maar staat AZ er nu goed voor. De mindere ploegen hebben we wel gehad en wordt het tijd om het antwoord te vinden tegen de top. Ik ben positief benieuwd, want ik heb weer heerlijk genoten afgelopen woensdag in het stadion ook al was Twente niet gekomen om aan te vallen.

 10. Jay

  5 maart 2018 at 11:25

  Ik heb echt zin in de wedstrijd tegen Feyenoord. AZ wordt aan alle kanten (terecht) opgehemeld, maar laten we het nu dan ook maar een keer zien tegen een traditionele top 3 club. Dat is eigenlijk het enige wat nog ontbreekt.

 11. Kaazie87

  6 maart 2018 at 17:06

  Die guus till begint echt een kijkcijferhit te worden, staat nu ook op dumpert met een aantal mooie intervieuws. Weet zeker dat guus binnen een jaar de absolute publiekslieveling wordt

 12. Albert

  6 maart 2018 at 19:33

  Heb zo het idee dat na zondag Timon wel weer eens kon opduiken…………..

 13. Ruud

  7 maart 2018 at 09:00

  @Albert, laat AZ eerst het antwoord geven want resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst dus ook in positieve zin. Ik ben nieuwsgierig en vindt het flauw dat Willem van Hanegem de opinie nu al probeert te beïnvloeden dat AZ nog jongetjes in het team heeft. Ook jongens worden groot en dat hebben Til, Koopmeiners en Ouwejan al bewezen. Nu ook nog een aantal andere jeugdspelers laten ontwikkelen als Stengs, Boadu en Druijf. We gaan het zien…

 14. az woman

  7 maart 2018 at 13:07

  De voorselectie van Oranje.
  DRIE AZ SPELERS: Wout Weghorst, Marco Bizot eeeeeeeeeeeeen
  Guuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuus
  Tiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiil. Ik ben benieuwd naar de definitieve selectie, maar dit is al leuk.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *