AZ overtuigend naar de finale van de KNVB Beker

By
Updated: februari 28, 2018

AZ heeft met gemak afstand genomen van Twente, en zal het eind april in de finale opnemen tegen Feyenoord of Willem II.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ – FC Twente 4-0 (1-0)

Halve finales TOTO KNVB Beker

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson (77. Ricardo van Rhijn), Pantelis Hatzidiakos, Stijn Wuytens, Thomas Ouwejan ; Fredrik Midtsjø, Guus Til (75. Joris van Overeem), Teun Koopmeiners; Alireza Jahanbakhsh (71. Mats Seuntjens), Wout Weghorst, Oussama Idrissi.
Opstelling FC Twente: Joël Drommel; Jeroen van der Lely, Thomas Lam, Stefan Thesker (35. Richard Jensen), Peet Bijen, Cristian Cuevas (46. Michaël Maria); Adam Maher, Danny Holla, Haris Vuckic, Frederik Jensen; Oussama Assaidi (67. Tom Boere).

Scoreverloop: 24. Til 1-0, 64. Weghorst 2-0, 68. Idrissi 3-0, 73. Idrissi 4-0.
Gele kaarten: Assaidi (FC Twente)
Rode kaarten:
Scheidsrechter: Danny Makkelie
Toeschouwers: 13.388
Balans Schoonmaak Man of the Match: Oussama Idrissi

10 Comments

 1. Jeroen

  28 februari 2018 at 21:03

  Wat een wedstrijd en wat een prestatie dat we weer in de finale zitten!!! Goed gedaan boys

 2. Gerrit Vooijs

  28 februari 2018 at 21:38

  Een prachtige voetbalshow. Veel overtuiging van af de start tot de finish. AZ is in topvorm !

 3. Jay

  28 februari 2018 at 21:47

  Heerlijke en terechte overwinning! Twente was totaal kansloos. Op dit moment lijkt het erop dat het een finale tegen Feyenoord wordt. Dat wordt lastig, maar gezien de vorm van beide ploegen zeker niet onmogelijk.

  • Vincent

   28 februari 2018 at 23:32

   Nou feyenoord thuis is een wereld van verschil

  • Gerrit Vooijs

   28 februari 2018 at 23:34

   Over 1,5 week een opwarmer voor de finale. Feyenoord -AZ voor de competitie. Beide ploegen kunnen dan lering trekken en dat meenemen naar de finale.
   De vraag zal dan ook zijn wat beide ploegen dan laten zien. Gaan ze verstoppertje spelen of proberen ze de eerste klap uit te delen. In dat opzicht kan het een interessante wedstrijd worden.

   • Keet

    1 maart 2018 at 20:07

    Lijkt me dat AZ daar gewoon op dezelfde voet verder gaat en voor de winst. Die derde plaats moet je minimaal vasthouden. Je hoeft dus geen verstoppertje te spelen.

 4. de echte supporter

  1 maart 2018 at 08:28

  Ik heb genoten van het spe van AZ. wat een combinaties. En ja tegen Feyenoord is het een andere wedstrijd, maar als ik gisteren goed gekeken heb, dan is AZ beter. Nu ben ik benieuwd hoe het gaat met de finale in de kuip. Een laten we over 1,5 week gewoon voetballen zoals we gisteren gedaan hebben. We moeten gewoon in de flow blijven.

 5. KeesK in Paraguay

  1 maart 2018 at 11:09

  Een speler speelt een klasse beter met klasse spelers om zich heen, zie Idrissi. Op en buiten het veld een topper in wording. Laat deze afdanker uit de Feyenoord opleiding de nagel in de doodskist worden van de haven in de finale.

 6. NHN

  1 maart 2018 at 11:32

  Het was in het begin wel effe zoeken. Teveel gebrei door het midden, in mijn ogen (zijn ze later wel van afgestapt, met resultaat).
  Maar je kunt ook stellen,dat AZ geduldig heeft afgewacht,en op het juiste moment heeft toegeslagen. Ik hoopte voor rust nog op een 2-0, omdat je nooit weet hoe een tegenstander uit de kleedkamer komt.
  Maar in die 2e helft ging AZ gewoon door met combineren, nu ook wat meer over de zijkanten. Met soms zelfs wat gallery-play tussendoor.

  De finale wordt een heel ander verhaal. AZ blijft verdedigend ver van vlekkeloos. Zie je zo’n Hatzidiakos van Persie afstoppen?
  Maar okee, genieten van deze dreun die AZ heeft uitgedeeld.
  Ik verwachtte een moeilijke wedstrijd. Het werd een schiettent!
  Vooraf zou ik met 2-1 tevreden zijn geweest, nu werden we warm gedraaid door het voetbalspel in de vrieskou.
  Het was dan wel verre van uitverkocht (zal ook met de temp. en het tijstip te maken hebben gehad), maar de sfeer zat er goed in.

  Ik vond het wel lachen. AZ supporters uitgedost in ski-pakken ,ijsmutsen en motor-handschoenen. Was voor mij lang geleden zo’n wedstijd (ben ook niet altijd thuis)
  Terwijl op de hoofdtribune geen kip zat, trekt de gewone Jan Boeren Lul, in z’n elfsteden-kostuum de kou in om AZ aan te moedigen.

 7. Kaazie87

  2 maart 2018 at 16:02

  Mooi om te lezen en te horen, dat supporters van welke club dan ook het az zo gunt omdat we zo fantastisch leuk voetballen prachtig vindt ik dat. Anderzijds blijft het vervelend dat ze az blijven zien als dat kleine cluppie ui alkmaar, dat is dan maar de volgende stal die gezet moet worden, en onze jeugdopleiding duwt ons iig de juiste richting op, in samenwerking met het zeer goede scoutingswerk van de heer max huiberts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *