Voorbeschouwing AZ – Sparta

By
Updated: februari 23, 2018

Vanuit Grand Café Van Gaal nam John van den Brom vrijdagmiddag de tijd om met de pers vooruit te blikken op het thuisduel van zaterdag met Sparta. Over de medische gesteldheid van zijn groep, het systeem van Sparta en het bezoek van de bondscoach.

“Op de langdurige gevallen na, hebben we een fitte groep. Nu is het zaak om ze ook fit te houden”, opende Van den Brom. “Donderdag trainden we op kunstgras en namen we geen risico met de knie van Marco Bizot. Vandaag op gras ging het prima. Er is sowieso fantastisch getraind.”

Locatie
Door de vorst verhuist de equipe van Van den Brom deze week voor de trainingen naar het AFAS Stadion. “Het is natuurlijk idealer om bij ons complex in Zaanstad te trainen. Maar bij het stadion hebben we ook alle faciliteiten, waaronder een fantastisch verwarmd trainingsveld.”

Eredivisie
Na het duel van zaterdag met Sparta wacht midweeks de halve finale voor de beker tegen FC Twente. “Met die wedstrijd zijn we nog helemaal niet bezig. We doen het goed in de Eredivisie en dat willen we graag zo houden. We weten waar we mee bezig zijn en hoe we dat willen doen. Na twee gelijke spelen zijn we extra gemotiveerd om weer wat laten zien tijdens een thuiswedstrijd. Met name die 0-0 tegen VVV knaagt wel bij onze jongens.”

Sparta
Van den Brom: “Ik heb Sparta sinds de winterstop veel aan het werk gezien, onder meer om mijn eigen jongens te bekijken: Friday en Dos Santos. Sparta heeft te weinig punten gekregen voor hetgeen ze hebben laten zien. Het is ook de vraag in welk systeem ze gaan spelen, want afgelopen weekend stonden ze op het laatst met twee spitsen in het veld. Dat moeten we afwachten, maar we zijn op alle systemen voorbereid.”

Koeman
Donderdag bracht Ronald Koeman een bezoek aan het AFAS Trainingscomplex. De nieuwe bondscoach lunchte mee met de AZ-selectie. Van den Brom: “Het was leuk en goed dat hij er was. Hij maakt deze weken een rondje langs clubs met internationals en potentiele internationals. Dat is een goede zaak, want je moet als bondscoach goed in contact staan met clubtrainers.” Bron: AZ

5 Comments

 1. AZ woman

  23 februari 2018 at 20:08

  Mooi dat Ronald Koeman AZ serieus neemt. En over Sparta kan ik kort zijn. Er moet gewonnen worden, met minder geen genoegen.

  • Woonwagenpower

   23 februari 2018 at 20:13

   Hoeveel bussen zal Sparta parkeren? Het wordt wederom niet makkelijk denk ik, maar ook niet onmogelijk. Voor de wedstrijd zou het goed zijn als AZ vroeg in de wedstrijd scoort.

 2. Urdal

  24 februari 2018 at 20:14

  0-1 fout hatzidiakos, 1-1 mooie goal. 2de helft alles door het midden.

 3. Urdal

  24 februari 2018 at 20:18

  Ik wordt trouwens misselijk van die Leo Driessen. Niks positiefs over Az. Telstar mannetje he.

 4. Joost

  24 februari 2018 at 20:23

  Wij de punten, Dickie een schaal bitterballen voor in de bus terug naar Rotterdam! Niet best, maar gelukkig wel gewonnen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *