AZ gaat trainingscomplex aanpakken

By
Updated: februari 21, 2018

Het huidige terrein van AZ werd twee jaar geleden geopend door Louis van Gaal, maar behoeft verbetering. “In de huidige situatie wijken we in vorstperiodes uit naar het verwarmde trainingsveld naast het stadion. Het is beter als we alle faciliteiten op hetzelfde complex hebben”, aldus Robert Eenhoorn.

“We groeien uit ons jasje op het complex. Vandaar dat we een tweede gebouw willen neerzetten, met onder meer herstelruimtes en studiefaciliteiten. De renovatie is een volgende stap voorwaarts. We willen bij AZ onze spelers maximaal ontwikkelen. Dar horen optimale faciliteiten bij.” Bron: Voetbalprimeur.nl

6 Comments

 1. Ryan

  21 februari 2018 at 23:41

  Goed bezig! Om te kunnen groeien moeten je wortels sterk zijn. Het jeugdcomplex is een van de wortel van AZ.

 2. Knol

  22 februari 2018 at 09:35

  Hum,

  Het complex is amper 2 jaar oud en moet worden uitgebreid/ gerenoveerd?
  Er staat nog een rekening open bij de gemeente Zaanstad tussen de 16 en 18 miljoen.
  Kon dit niet meteen gerealiseerd worden dan waren de kosten volgens mij een stuk lager uit gevallen.
  Natuurlijk moet je uitbreiden als het complex niet meer voldoet of te klein word, maar na 2 jaar al?
  Over het opleiding’s niveau en de resultaten niets dan goeds, en ik hoop dat de AZ jeugd zo door groeit zoals het nu doet.
  Het enige waar ik me zorgen over maak zijn de vele spier blessures, (er zijn o.a. al drie top talenten met afgescheurde kruis banden).
  Hoe komt dit?
  Overbelasting/ roofbouw op de jonge spelers?
  Daar zal nog in mijn ogen een hoop winst behaald kunnen worden om dit in de toekomst te voorkomen.

  • Ryan

   22 februari 2018 at 17:47

   Dat er toevallig 3 kruisbanden gescheurd zijn kan gebeuren. Maar dat heeft niks met roofbouw te maken maar met domme pech dat je je knie verkeerd neer zet.

   Doordat AZ flink winst maakt zijn en hebben ze het trainingscomplex extra afgelost. Dus die 16/18moiljoen is al een stuk minder.

   Bij zo’n bouw van het complex maak je een prognose wat nodig. Het is niet slecht (zegt eenhoorn ook). Maar nu in de tijden dat het goed gaat juist kritisch kijken wat beter kan wat top is en meteen verbeteren. En niet wachten en pas over 10 jaar dat doen. Plus dat veldje naast het stadion word dan voor commerciële doeleinden gebruikt worden ipv 1a2 keer per jaar worden gebruikt en voor de rest niks.

   Ik vind het mooi van AZ om zo snel te handelen en dan te realiseren.

   • Knol

    23 februari 2018 at 10:26

    Er lopen er heel wat met andere spier blessures.
    Met het feit van de afgescheurde kruisbanden ben ik het met je eens.

 3. Kaazie87

  23 februari 2018 at 18:40

  In de jaarcijfers die az.nl elk jaar bekend maakt hebben we kunnen lezen dat het trainingscomplex voor een heel groot gedeelte is afbetaald, en dat stadion inmiddels ook eigendom is van az nv

 4. Kaazie87

  23 februari 2018 at 18:53

  Sorry je heb gelijk, az heeft een lening afgesloten van 10,75 miljoen om het stadion te kopen en van eigen financiers (sponsoren) heeft az 6 miljoen geleend om het trainingscomplex op te knappen, wat overigens 16 miljoen gekost heeft net zoveel als het stadion

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *