IJzersterk AZ wint van NAC (3-1)

By
Updated: februari 17, 2018

AZ heeft zaterdagavond het uitduel met NAC op overtuigende wijze gewonnen. In Breda werd het 1-3 dankzij treffers van Alireza Jahanbakhsh, Guus Til en Mats Seuntjens. Ron Vlaar maakte na langdurig blessureleed zijn rentree in de hoofdmacht.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
NAC Breda – AZ 1-3 (0-1)
Eredivisie

Opstelling NAC Breda: Nigel Bertrams; Bart Meijers, Karol Mets, Arno Verschueren, Angeliño; Lucas Schoofs, Mounir El Allouchi, Manu García, Rai Vloet (72. Thomas Agyepong); Mitchell te Vrede (61. Sadiq Umar); Thierry Ambrose (46. Giovanni Korte).
Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Pantelis Hatzidiakos (80. Ron Vlaar), Stijn Wuytens, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til (57. Joris van Overeem), Mats Seuntjens; Alireza Jahanbakhsh, Wout Weghorst, Oussama Idrissi (72. Iliass bel Hassani).

Scoreverloop: 32. Jahanbakhsh 0-1, 48. Til 0-2, 52. Seuntjens 0-3, 85. Umar 1-3.
Gele kaarten: Korte, Meijers (NAC Breda)
Rode kaarten:
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis
Toeschouwers: 18.628

43 Comments

 1. Kaazie87

  17 februari 2018 at 21:56

  Sorry teun maar maar mats blijft staan. Midstjo geweldenaar 🙂

 2. Brandon

  17 februari 2018 at 21:59

  65 Minuten hoge school voetbal. Maar daarna leken we wel 020 zo hooghartig. Bijna alle duels werden toen verloren. Ga volgende keer aub door en maak er 6 of 7 dat verdienen jullie als ploeg en wij als supporters. Heb echt genoten van die 1e 65 minuten, het was echt zo mooi om te zien. Het leek wel, wat de commentator ook zei of Nac met 9 man speelde. Alle tikkie-takkies lukten en genot om te zien. Volgende week 6 of7 afgesproken?

 3. Kaazie87

  17 februari 2018 at 22:01

  Die midstjo ontwikkels zich echt heel snel, voor mij op dit moment de beste speler van nederland

  • hatse

   17 februari 2018 at 22:22

   ’t is Midtsjø !!!

   • KeesK in Paraguay

    18 februari 2018 at 13:54

    Beetje zielig deze reactie. Spelling- en grammatica-nazi’s op deze website doen alleen maar afbreuk.
    De massale duimpjes naar beneden bij alle reacties van Kaazie87 is blijkbaar niet genoeg en men moet er nog een schepje bovenop doen.
    Past niet bij deze website en het niveau van de club. Jammer.

    • Evert

     18 februari 2018 at 14:35

     KeesK, ik ben blij dat je het benoemd, dit is dan ook 1 van de reden waarom ik niet zo vaak meer aanwezig ben op deze site. Timon en vele andere zijn de mond gesnoerd met duimpjes omlaag en bla bla bla. Het open en vriendelijk karakter van deze site is inmiddels ver te zoeken, diegene die dit doen denken dat alleen zij de echte fans zijn!!??

     • Gerrit Vooijs

      18 februari 2018 at 19:37

      Evert ,
      Je moet die negatieve duimpjes niet te serieus nemen. Jij geeft jouw mening en daarvoor is hier altijd plaats. Maar zoveel mensen, zoveel meningen, dat is nu eenmaal zo.
      Juist de verschillen maken deze site zo mooi.
      Het geeft soms een discussie en dat mag ook zolang er maar niet op de man gespeeld wordt.

      Ik hoop dat je weer vaker jouw geluid laat horen.

    • Vincent

     18 februari 2018 at 16:50

     Welke duimpjes bedoel je?

  • az woman

   17 februari 2018 at 22:23

   In Amsterdam en een groot gedeelte van het land vinden ze dat van een marokkaantje met hele nare trekkies.

 4. Kaazie87

  17 februari 2018 at 22:03

  Geweldige wedstrijd echt een gala voostelling 75 minuten lang

 5. Jeroen

  17 februari 2018 at 22:04

  AZ speelde een fantastische wedstrijd. Hoge snelheid met veel kansen. Mooie pegels van Til en Mats. Verdiend gewonnen. Nu wachten wat de concurrentie gaat doen morgen.

  • az woman

   17 februari 2018 at 22:19

   PSV heeft punten gemorst. Het begin van het verval?

   • Jeroen

    17 februari 2018 at 22:34

    Laten we het hopen. 12 punten overbruggen is wel wat veel.. maar laten we eerst maar vechten voor de tweede plek.

    • Evert

     18 februari 2018 at 14:40

     Jeroen, is de derde plek niet beter? of zie je AZ voorronde CL spelen? en dan vervolgens eruit geknikkerd worden? einde EU voetbal?

     Ik denk dat we met de derde plek beter af zijn, direct EU.L voetbal en de kans om daar te overwinteren is groter, dus meer plezier en inkomsten voor AZ. Ik denk dat wij in de CL niets hebben te zoeken (dat geld voor elke NL ploeg op dit moment).

     • Jeroen

      18 februari 2018 at 20:36

      Misschien valt het mee qua loting en pak je 8 miljoen extra… 🙂

 6. Kaazie87

  17 februari 2018 at 22:05

  Weghorst kon in het begin van het seizoen nog wel mee, maar nu echt niet meer. Boven zijn niveau,

 7. az woman

  17 februari 2018 at 22:18

  En weer een drie punter erbij. Een paar dingetjes viel mij op. Het leek of AZ tevreden was met 3-0, er werd rustig rond gespeeld alsof ze de energie wilden sparen en geen risico namen op blessures. Was dit omdat we nog één derde van de competitie moeten spelen en over elf dagen de halve finale beker tegen Twente? Verder vind ik dat Ron Vlaar het tegen doelpunt zich ook mag aantrekken, hij viel niet sterk in. Dat vond ik vanavond overigens ook van Bel Hassani, zeer matig optreden. Wel vond ik Joris prima invallen, hij hield snelheid in het spel van AZ, was gretig als het om bal verovering ging, zeer te waarderen, is zijn inzet. Dan wil ik niet onbesproken laten. De droeftoeter onder de NAC liefhebbers, die even stoer wou doen tegenover zijn NAC vrienden, door het veld op te lopen. Totaal geen indruk maken, wat zette hij zijn eigen voor l.l. Volgende week thuis tegen Sparta. Dicky bel even van te voren op, hoe laat de bitterballen gaar moeten zijn.

 8. Gerritvooijs

  17 februari 2018 at 23:48

  Heel mooie overwinning van een sterk AZ door een zeer sterk middenveld met Seuntjes-Til-Midtsjo.
  Seuntjes geeft meer diepgang aan het spel als Koopmeiners die zich de laatste weken veelal bezondigd aan tikkies breed en tikkies terug.

  Goed dat VDB geen risico nam met Til want hij is de man die verschil kan maken. De mooiste aanval van de avond werd afgerond door Guus Til maar helaas voor hem spatte de bal tegen de onderkant van de lat.

  Na de 3-0 ging AZ over op gallery play en tikte het de wedstrijd rustig uit. Maar nog niet was Hatzediakos uit het veld of Vlaar verloor het kopduel en reageerde daarna veel te traag op de afvallende bal.

  Bel Hassani viel opnieuw matig in en heeft geen toekomst meer bij AZ.

  Uiteindelijk een mooie wedstrijd gezien met een mooi resultaat. Hopen dat Zwolle en a’dam de punten gaan delen.

  • AZ'67

   18 februari 2018 at 18:10

   Inderdaad de twee wissels hadden duidelijk geen positief effect op het team, Vlaar is te oud en Baard Hassani heeft onvoldoende talent. AZ kennende zal er wel doorgeselecteerd worden en kan Vlaar iets in de coaching en training voor AZ betekenen en kan Hassani zijn geluk elders gaan proberen

 9. oma

  18 februari 2018 at 08:41

  goeie wedstrijd vleugels goed bezet.
  zwakke punt Weghorst iedere week valt hij weer door de mand dat AZ te hoog gegrepen is voor hem.
  drie doelrijpe kansen weer verknoeit door hem.
  Brom gebruik je verstand zet seuntjes daar neer,die heeft snelheid en techiek.
  twee afstand schoten twee keer raak ook al werden ze van richting veranderd.
  maakt niet uit netjes van Tiel en Seuntjes.
  natuurlijk niet te vergeten het doelpunt van Jan juist met die naam
  een grootte fout van brom hoe kan hij nu Vlaar er in zetten.
  deze jongen heeft zijn tijd nu eenmaal gehad dom dom dom Brom.
  maar jou wissels zijn nu eenmaal niet te begijpen.

  • Gerrit Vooijs

   18 februari 2018 at 10:03

   Oma ik denk dat Brom dat doet uit respect voor Ron Vlaar die zijn carrière gaat afsluiten.
   Misschien wordt hij de nieuwe trainer van Jong AZ als hij zijn papieren heeft ?
   Maar u heeft gelijk, het kan niet meer.

 10. woonwagenpower

  18 februari 2018 at 08:42

  Wat zat ik gisterenavond ontspannend en vooral te genieten.
  Er zijn nog 30 punten te halen in deze competitie, daarvan morsen we er gerust nog een paar. Maar daar zullen we niet de enigste in zijn. Ik kijk veel wedstrijden en zie dat het spel van Ajax, Feyenoord en PSV ook heel vaak te wensen over laat. Ik durf ook zonder enige kapsones te zeggen dat AZ het mooiste voetbal speelt deze jaargang. Wat valt het goed in elkaar allemaal, niet alleen op het veld, maar ook de combinatie in de staf. Hulde ook aan de directie. De scouting wil ik ook even in het zonnetje zetten, natuurlijk slaan ze de plank wel eens mis, het is tenslotte ook nog mensen werk. Maar ze zitten meestal aan de goede kant van de balans. Wij staan bij de drie lijstaanvoerders, de subtop wordt aangevoerd door Feyenoord op 11 punten achterstand. Met nog 10 wedstrijden is veel mogelijk. Ik ben ervan overtuigd, mede door ons manier van spelen, dat Ajax en PSV nog geen rust hebben en dat ze weten, dat het nog geen tweestrijd is. Wij moeten nog tegen:
  Sparta (thuis, 3),Excelsior (Uit, 1),Feyenoord (uit, 0), Groningen (thuis, 3) ADO Den Haag (uit, 3) PSV (thuis, 3) Heracles (uit, 3) Vitesse (thuis, 3) Ajax (uit, 1) PEC Zwolle (thuis, 3). Als ik deze punten (schatting) bij elkaar optel kom ik op 23 punten + de 50 punten die we al behaald hebben, wordt dat een totaal van 73 punten. Waar PSV en Ajax precies de punten morsen zou ik niet weten. Hun programma ziet er nog als volgt uit: PSV, Feyenoord (uit), Utrecht (thuis), Willem 2 (uit), VVV (thuis), NAC Breda (thuis), AZ (uit), Ajax (thuis), RODA JC (uit), ADO Den Haag (uit),Groningen (thuis).
  Ajax met vandaag meegerekend, PEC Zwolle (uit), ADO Den Haag (thuis), Vitesse (uit), Heerenveen (thuis), Sparta (uit) Groningen (uit), Heracles (thuis), PSV (uit), VVV (thuis), AZ (thuis), Excelsior (uit). Wat is er mogelijk voor dit seizoen, tweede of meer? wie kan mij vertellen hoeveel punten en waar Ajax en PSV nog morsen? En laten we de Beker niet vergeten. Feyenoord komt er openlijk voor uit, dat hun alleen nog voor de Beker gaan, ook de Bekercompetitie wordt nog een hete strijd. Wat ik wel met zekerheid kan zeggen, is dat ik de eerste twee derde van het seizoen ontzettend geniet van alles met AZ.

  • az woman

   18 februari 2018 at 09:16

   Als VVV tegen PSV en Ajax net als tegen AZ ook twee bussen gaat parkeren is de kans heel groot dat Ajax en PSV hier punten gaan morsen. Je gaat alleen aan één ding voorbij wwp.
   Volgens mij en de heren voetbalkenners van voetbal inside, NOS, Foxsports krijgen Ajax en PSV en misschien nu ook Feyenoord (vanwege v.Persie) penalty’s die een ander niet krijgt, bij een soort gelijke overtreding. Dat is een voordeel die ontbreekt bij AZ.

 11. Kaazie87

  18 februari 2018 at 08:54

  Alle credits toch ook naar max huiberts, ik ben niet altijd positief over hem geweest. Maar al zijn aankopen zijn regelrechte versterkingen gebleken. En ook is het eigen vermogen gegroeid tot dik 30 miljoen, en belangrijker nog hij weet de spelers stuk voor stuk voor veel geld te verkopen. En dat hij slot naast jvdb heeft gezet heeft ook een positieve wending gehad

 12. woonwagenpower

  18 februari 2018 at 09:43

  Ruud, graag jou kijk, visie, mening. ben je het met iedereen eens, fantastisch. Ben je het niet met iedereen eens, zeker zo mooi. Knal hem d’r maar in.

 13. woonwagenpower

  18 februari 2018 at 11:25

  Ik las een stuk op internet van het NHD over AZ.Met de titel.” AZ staat open voor alles, ook voor ‘geld van buitenaf”. Maar ze willen baas blijven in eigen huis. Ze willen op het trainingscomplex een hal gaan bouwen met afmetingen, waar een veld inpast die voldoet aan de afmetingen voor wedstrijden. Als ik het artikel lees, krijg ik het gevoel dat AZ momenteel een slapende reus is. wat zal de toekomst brengen?

 14. kaazie1987

  18 februari 2018 at 12:29

  ja heb ik ook gelezen, zal toch geweldig zijn als az zoiets op weet te zetten. borrusia dortmund heeft ook zon hal staan met allerlei snufjes en sinds dat ding er staat komen er met regelmaat goede jeugdspelers door, laatst op youtube een docu over gezien

 15. kaazie1987

  18 februari 2018 at 12:34

  voor het eerst ook is een commentator gehoord bij fox die is positief is over az, 9 van de 10 keer wordt az verslagen door leo driesen die een telstar supporter is en een gruwelijke hekel aan az heeft en dat ook meerdere malen heeft laten blijken…

 16. AZ woman

  18 februari 2018 at 13:50

  Leo Driessen is geen gehoor. Saaie niks zeggende commentator.

 17. Kaazie87

  18 februari 2018 at 15:21

  Het nadeel vab leo driessen is dat hij altijd de verkeerde namen noemt, de beste is in mijn ogen sierd de vos maar die zit bij sport1, en evert ten napel maar die doet az bijna nooit

 18. woonwagenpower

  18 februari 2018 at 15:36

  Ik mocht Hugo Walker graag horen, net als Theo Reitsma en Eddy Poelmann.

  • hatse

   18 februari 2018 at 17:41

   “Komt dat schot!”

   • woonwagenpower

    18 februari 2018 at 19:05

    Zo klonk dat ongeveer ja, hahaha

 19. Vincent

  18 februari 2018 at 16:56

  Tijd voor Druijf of nog te snel? Scoort erop los in de JL

 20. Kaazie87

  18 februari 2018 at 17:05

  Moet je geen gedicht gaan schrijven woonwagenpower?

  • woonwagenpower

   18 februari 2018 at 19:05

   Want?

 21. Ruud

  19 februari 2018 at 11:42

  Ik heb een collectief spelend AZ gezien waar de patronen zijn ingeslepen. Er zijn spelers die mee kunnen en die gaan afvallen komend jaar. Nu is bekend dat NAC een zwakke defensie heeft en daar heeft AZ wel een antwoord op. Nu nog een modus vinden voor ploegen die de bus parkeren en de klassieke Top 3. Dan kan AZ volgend jaar Europa in als er niet teveel ervaring vertrekt. Dat zal het volgende leermoment worden voor de jonge spelers, want in Europa wordt een harder spelletje gespeeld doorgaans. We gaan het eerst zien tegen Sparta komende week.

 22. Vak J

  20 februari 2018 at 11:19

  Gisteren een update dat er 12.000 kaarten verkocht zijn voor de halve finale tegen Twente. Het had al stijf uitverkocht moeten zijn!!! Wat is dat toch? AZ speelt mooi voetbal dan wil je je club toch steunen met een stadion gevuld met 17.000 man?

  • Jay

   20 februari 2018 at 12:05

   Ik denk en verwacht ook wel dat het uiteindelijk uitverkocht raakt. Wellicht speelt de onhandige begintijd van 18.30 nog een rol.

   • Gerrit Vooijs

    20 februari 2018 at 20:31

    Ik ben benieuwd of AZ in de finale wel alle kaarten aan de man krijgt gebracht. AZ krijgt van alle kanten complimenten maar nog altijd speelt AZ niet voor een uitverkocht stadion. Ik denk dat de AZ successen van de jaren 2005-2009 nog te vers in het geheugen liggen van het voetbal publiek in NH.

    Het grote publiek mist de grote aansprekende namen en laat het daarom in mijn ogen nog altijd afweten.
    Op basis van het voetbal en prestaties verdient dit AZ een vol stadion !

    • Vincent

     22 februari 2018 at 22:25

     Psv uitverkocht pec bijna Twente door de strenge regeling nog niet uitverkocht

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *