AZ bijt zich stuk op VVV

By
Updated: februari 11, 2018

Het is AZ zaterdagavond niet gelukt om in eigen huis te winnen van VVV-Venlo. Na ruim 90 minuten en meer dan 75 procent balbezit voor de Alkmaarders eindigde het duel zoals deze begon: 0-0. Ondanks het puntenverlies blijft AZ de nummer drie van de Eredivisie.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ – VVV-Venlo 0-0

Eredivisie

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson (80. Ricardo van Rhijn), Pantelis Hatzidiakos, Stijn Wuytens, Thomas Ouwejan ; Fredrik Midtsjø, Joris van Overeem (76. Iliass Bel Hassani), Teun Koopmeiners (59. Oussama Idrissi); Alireza Jahanbakhsh, Wout Weghorst, Mats Seuntjens.
Opstelling VVV-Venlo: Lars Unnerstall; Moreno Rutten, Nils Röseler, Damian van Bruggen (20. Jens Janse), Roel Janssen; Ralf Seuntjens, Danny Post, Clint Leemans; Romeo Castelen (69. Jonathan Opoku), Lennart Thy, Torino Hunte (87. Vito van Crooij).

Scoreverloop:
Gele kaarten: Bel Hassani (AZ), Castelen, Janssen (VVV-Venlo).
Rode kaarten:
Scheidsrechter: Allard Lindhout
Toeschouwers: 14.023
Man of the Match: Pantelis Hatzidiakos

16 Comments

 1. Jay

  11 februari 2018 at 10:57

  Dit was niet best. Het lukt AZ dus niet om tegen ploegen die zich ingraven te winnen. Dit zullen meer clubs uit de onderste regionen nu gaan doen en is het verschil tussen plek 3 en de top 2, die dit soort wedstrijden dus wel vaker weten te winnen.

  • az woman

   11 februari 2018 at 11:18

   Helaas is het waar, dat met name uitspelende clubs hier in Alkmaar gaan doen wat je zegt. Maar de kunst is , daar mee om te gaan. Gisteren, al moet ik zeggen dat achteraf praten makkelijk is, ging veel naar het centrum van het strafschopgebied, het was geen door komen aan in die trechter. Misschien vraagt zo’n wedstrijd er juist om , om het spel zo breed mogelijk te houden en ballen vanaf de zijkanten voor de pot te schieten. Alireza kroop zeker de eerste helft veel naar binnen toe, wat John v/d Brom ook irriteerde, tweede helft bleef hij iets beter aan de buitenkant, maar daar kwam bij dat hij, laat ik het zo zeggen, nogal slordig speelde over het algemeen.ik vroeg mij ook af waarom Oussama niet eerder werd gebracht, de wedstrijd vroeg daarom zoals ik het zag. Ik vond de creativiteit van Bel Hassani ook van toegevoegde waarde in deze wedstrijd. VVV kreeg waar ze voor kwamen, één punt.
   Feyenoord verloor nog van VVV, wij hielden er nog een punt aan over. Laat deze en de wedstrijd tegen RODA JC een les zijn voor de staf en selectie, ze hebben allen om wat over na te denken.

   • oma

    11 februari 2018 at 11:37

    oja az woman,
    als je een linkerspits op de bank houdt en een aanvallende middenvelder daarvoor in de plaats zet.
    dan krijg je dat.

    na mijn mening moet je ook het spel zo breed mogelijk houden ,dan nog wat tempo er ook in.
    dat was gisteren ook veel te traag.

    kom nu niet aan met het verhaaltje ze spelen twee wedstrijden in een week,daar lach ik om.
    ze doen in Engeland niet anders.

    maar goed een puntje winst twee straks twee verspelen op Ajax en Feyenoord.
    Ooo wat een winst hebben we behaald.

    • az woman

     11 februari 2018 at 12:10

     Vind ik ook, 3 wedstrijden in 1 week is echt niet te veel gevraagd. Maar ik denk dat ze dat zelf ook weten . John moet eerder durven te wisselen, ik denk dat, dat het spel van AZ ten goede komt. dan is het voor een tegenstander ook lastiger om te weten waar het precies aan toe is. Ook had gisteren John gerust Alireza naar de kant kunnen halen. Oussama op links, Mats op rechts. Maar er waren meer keuzes. En wat ik al zei….. achteraf.

 2. Gerrit Vooijs

  11 februari 2018 at 13:14

  Gisteravond werd duidelijk hoe belangrijk de rol van Guus Til is in dit spelsysteem van AZ. AZ heeft geen vervanger voor het type speler van Guus Til.
  Overeem, Bel Hassani, Seuntjes, Koopmeiners, Midsjo, Jahanbakshs, Idrissi, allemaal willen ze de bal in de voeten hebben.
  Het spelsysteem van AZ bedacht door VDB en Slot, berust erop dat alles door het midden, de kortste weg, naar voren gaat en daar de kansen door snel combinatie voetbal uit elkaar wordt gespeeld.
  Dit werkt prima dankzij Guus Til die heel veel vuile meters loopt zonder bal waardoor hij gaten trekt waar zijn collega’s Jahanbakshs en Seuntjes/Idrissi/Weghorst gebruik van kunnen maken.
  Overeem en ook Bel Hassani brengen de bal zelf en liepen daardoor de trechter dicht.
  Seuntjes en Jahanbakshs kropen ook de 16m in en wachten daar op de bal.

  Niemand wilde zich opofferen om het vuile werk op te knappen. Tot de laatste 10 minuten toen Jahanbakshs eindelijk in de gaten kreeg dat voetbal een teamsport is en geen Jahanbakshs show.
  Eindelijk ging hij buitenom om een kans voor een ander te creëren . Toen kreeg ik het gevoel hij gaat nog vallen, maar het mocht niet zo wezen.

  AZ heeft gisteren hard gewerkt maar te laat als team gespeeld. Seuntjes begreep als eerste dat wanneer het zo dicht zit je iets anders moet proberen. Hij bleek wel tussen de palen te schieten.

  De opdracht voor VDB en Slot is duidelijk. Met Til kun je dit systeem spelen, zonder Til moet AZ met een ander systeem gaan spelen, plan B. Dan moeten de voorzetten op hoofdhoogte komen en niet meer onder de knie.
  Dan zullen Seuntjes, Weghorst, Koopmeiners, Wuytens of Hatzediakos de luchtduels moeten aangaan.
  Iets heel anders maar zo winnen de andere clubs ook hun duels.

  • Brandon

   11 februari 2018 at 13:21

   Gerrit het was in de midden veel te vol. Je hebt gelijk dat Til de aangewezen man is om de gaten voor anderen te trekken maar of dat gisteren tegen echt 11 man op eigen helft gelukt was betwijfel ik. Het had wel geholpen als Til gespeeld had. De vleugels waren lam en daar had de wedstrijd beslist moeten worden door de achterlijn te halen en dat gebeurde alleen vanaf rechts het laatste kwartier.

 3. Brandon

  11 februari 2018 at 13:16

  Tactisch gewoon heel dom gespeeld. Achteraf is dit gemakkelijk praten maar een coach van AZ moet toch beter anticiperen op dit soort tegenstanders. Van achteruit, in de midden, wordt er veels te veel tikkie breed gespeeld. Hatzekiados speelt altijd breed of achteruit en Wuytens durft het een enkele keer. Wanneer ze dit niet kunnen zal er of via de hoogstaande backs snel ingespeeld moeten worden of zal er op de training tegen dit soort tegenstanders op gehamerd moeten worden dat ze durf hebben om dit te doen. Wanneer er geen linkerspits is, Idrissi is dit in ieder geval niet, zal je ook nooit voorzetten krijgen van die speler en never de achterlijn halen wat noodzakelijk is tegen dit soort tegenstanders. Vanaf rechts was er soms dreiging van de tegenvallende Jahanbahksh maar vanaf links kwam helemaal niets en dat neem ik JvdB kwalijk. Voor de rest, wel inzet getoond en alles geprobeerd maar dit was een 0-0 die met een gelukje voor ons beslist had kunnen worden.

 4. hatse

  12 februari 2018 at 14:05

  Ondanks het tegenvallende resultaat… is AZ toch maar weer mooi een punt uitgelopen op de nr 4…!

  • Jay

   12 februari 2018 at 16:37

   Ja, maar dat hadden er 3 moeten zijn. En tegen Roda hadden het er ook 3 moeten zijn. Dan waren we nu al zo goed als zeker van plek 3.

   • hatse

    12 februari 2018 at 20:59

    Klopt… en als je alles wint heb je nog meer punten !

    • Jay

     13 februari 2018 at 11:35

     Winnen van degradatiekandidaten zou toch makkelijker moeten zijn dan van de (sub)top. Punten verspelen tegen bv PSV kan gebeuren, zoveel punten verspelen tegen VVV en Roda mag gewoon echt niet als je de ambitie hebt voor de top3.

     • Gerrit Vooijs

      13 februari 2018 at 22:26

      Jay, Niet helemaal waar.
      AZ won 2x van Heerenveen, pakte 4 punten tegen Utrecht, gelijk in Zwolle en winst in Alkmaar, winst in Arnhem.
      AZ heeft dit seizoen pas 1 uitwedstrijd verloren, bij PSV.
      AZ heeft voor haar beste spel ruimte nodig waarin het veel moet creëren om een goed resultaat neer te zetten.
      De clubs uit het rechterrijtje komen niet om te voetballen maar zijn tevreden met een punt in Alkmaar. Hoe maakt niet uit.
      Door die instelling krijgt AZ weinig kansen en dus nog minder kans op een goed resultaat omdat het veel kansen nodig heeft om te scoren.

      Dus voor AZ is het niet eenvoudig om tw winnen van een tegenstander die zich ingraaft. Daarvoor heeft AZ niet de kwaliteiten in huis.
      Laten we niet vergeten dat we het hebben over AZ, waarvan velen voor dit seizoen nog zeiden dat de andere subtoppers veel beter hadden ingekocht en beter waren.

      AZ is bezig met een topseizoen. Zelfs als het zo af en toe met de eigen tekortkomingen wordt geconfronteerd.
      Laten we dus meer kijken hoe AZ tot de resultaten komt: door keihard te werken, ook tegen Roda en VVV.
      Daarin valt de jongens niets te verwijten en al helemaal niet vanuit het vertrekpunt van dit seizoen.
      En als er hard gewerkt wordt tot de laatste minuut maar het wil af en toe niet lukken, is er eigenlijk geen enkele reden tot klagen, toch ?

 5. Vak J

  12 februari 2018 at 17:45

  Medeleven met de familie van de overleden fan afgelopen zaterdag.

 6. kaazie1987

  13 februari 2018 at 14:31

  gister een mooie wedstrijd gezien van jong az thuis tegen het sterke fortuna sittard. az dat met 2-0 won speelde zeer goed dit keer, uitblinkers waren uiteraard reijnders en wijndal, die nieuwe speler van psg en die oekrainer vielen zwaar tegen. vlaar heeft een uur gespeeld maar vondt ik niet opvallen

  verder zou ik als ik az was die semedo van fortuna in de gaten houden, 21 jaar portugees fysiek sterk en en een echte snelle buitenspeler met een neus voor de goal, vondt ik de beste speler op het veld, volgens velen de beste speler in de jl

 7. Gerrit Vooijs

  13 februari 2018 at 22:32

  Jahanbakshs bevestigd wat ik al vermoedde, hij wil deze zomer via het WK een transfer afdwingen naar een club uit Duitsland, Engeland of Italië.
  Hij is dus nog 7x actief in Alkmaar, laten we er dus nog maar even van genieten als hij het op zijn heupen heeft.

 8. az woman

  14 februari 2018 at 09:07

  Nou heb ik geen glazen bol, maar hield wel rekening met een vertrek van Alireza. Ik gun hem een mooie vervolg stap. Er zal dan een nog twee jarig contract afgekocht moeten worden. Wat AZ er aan overhoudt durf ik niet te voorspellen, want Max verraste me totaal met het bedrag wat hij er voor Vincent Janssen wist uit te onderhandelen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *