Voorbeschouwing AZ – VVV

By
Updated: februari 9, 2018

Enigszins ontdooid van de training in het koude Zaanstad schoof John van den Brom vrijdagmiddag aan bij de pers. Wie zijn er weer fit? Wie nog niet? En wat vindt hij van de tegenstander van zaterdag, VVV-Venlo?

“Ja, dit was denk ik de koudste training die ik bij AZ heb gehad”, opende Van den Brom. “Vooral de wind maakt het berekoud. Het veld was ook vrij hard, maar we hebben kunnen doen wat we wilden doen.”

Van den Brom zag woensdag Guus Til en Thomas Ouwejan voortijdig naar de kant gaan in het gewonnen uitduel met FC Twente. “Guus kan zaterdag niet spelen. Hij heeft nog te veel last van zijn lies. Thomas viel uit omdat hij een tik kreeg. Hij is inmiddels weer fit.”

Linksbuiten
Dat laatst geldt ook voor Oussama Idrissi, die de afgelopen twee duels aan de kant stond met een blessure aan zijn hamstrings. “Oussama zit weer bij de wedstrijdselectie. Ik weet alleen nog niet of hij gaat starten. Wellicht hou ik hem achter de hand. En we weten dat Mats Seuntjens het tegen FC Twente heel goed heeft ingevuld als linksbuiten. Dat is het mooie van onze ploeg: we hebben in elke linie goede vervangers.”

Programma
Van den Brom: “Het feit dat we nu meer spierblessures hebben dan normaal houdt mij natuurlijk ook bezig. Wellicht komt het omdat we veel duels in korte tijd spelen. Je ziet het momenteel bij meer clubs. Maar ja, sommige dingen kun je niet uitsluiten. Ik vraag me wel af of het in deze koude periode van het seizoen slim is om zo’n vol programma te plannen. Zou zo’n midweeks duel niet in april kunnen?”

VVV
Over de opponent van zaterdag zei Van den Brom: “VVV steeg afgelopen weekend boven zichzelf uit tegen Feyenoord, waar ze verdiend van wonnen. Het is heel raar om te zien dat ze een paar dagen later met 3-0 van Willem II verloren. Tegen ons verwacht ik een VVV dat inzakt en op counters loert. In balbezit kiezen ze met hun grote en fysieke jongens snel voor de lange bal. Tegen dat type spel moeten we niet te ver terugzakken.” Bron: AZ

23 Comments

 1. woonwagenpower

  9 februari 2018 at 19:43

  Morgen wordt weer een opgaaf, als de wedstrijd het toelaat zou ik als ik John was Oussama Idrissi nog rust geven en alleen brengen indien echt nodig. Laat Mats beginnen en als het nodig is kan Joris ook nog ingebracht worden en op rechts gaan staan en Alireza naar de linkerkant, gelukkig zijn er meer opties. Guus is een gemis, maar het geeft ook de mogelijkheid om Tijjani Reijnders zijn kunsten te laten zien. Het lijkt mij een goede oplossing. Steeds meer tegenstanders graven zich in tegen ons en dat verwacht ik ook van VVV, zeker in Alkmaar. Ik voorspel wel een overwinning voor AZ. AZ moet ook wel, wil het in het spoor van Ajax blijven en om het niet onnodig spannend te maken om plek 3. We krijgen nog spanning genoeg met de halve finale KNVB beker en misschien wel de finale.

 2. Kaazie87

  10 februari 2018 at 09:10

  Ik denk persoonlijk dat joris van overeem gaat starten ipv guus til. Maar zou mooi zijn als tijjani op de bank zit en minuutjes mag pakken.

 3. Kaazie87

  10 februari 2018 at 09:27

  Ik ga vanavond ook ff op die nr8 van vvv letten, clint leemans geweldige allround middenvelder 1.90 lang fysiek sterk en 8 doelpunten en 4 assist al dit seizoen, en samen met die keeper van hun de beste speler van het goed spelende vvv. Wordt lastig maar 2-1 voor az

 4. woonwagenpower

  10 februari 2018 at 10:17

  VVV de verassing uit de Jupiler League, kunnen we toch wel zeggen. Ze lijken vrij makkelijk hun punten te vergaren en Maurice Steijn wordt op het schild gehesen. Ze staan knap tiende op de ranglijst. Maar 17 punten achterstand op AZ.
  VVV heeft 7 keer gewonnen, AZ heeft 14 keer gewonnen. VVV heeft 8 keer gelijk gespeeld, AZ heeft 4 keer gelijk gespeeld. VVV heeft 7 keer verloren, AZ heeft 4 keer verloren. VVV heeft 25 doelpunten gemaakt, AZ heeft 43 doelpunten gemaakt. VVV heeft 30 tegendoelpunten moeten incasseren, AZ heeft 22 tegendoelpunten moeten incasseren.
  VVV heeft een saldo van -5, AZ heeft een saldo van + 21. Volgens deze statistieken moet AZ hier een overwinning uitslepen, maar het blijft voetbal en om nog maar een cliché te gebruiken de bal is rond.AZ moet 90 minuten het hoofd er goed bij houden, als dat lukt geloof ik in een overwinning voor AZ. Mocht AZ vanavond winnen, dan kunnen alle AZ liefhebbers inclusief de AZ directie en bestuurders, staf en selecties en vrijwilligers morgen kijken of Gert-Jan zijn oude werkgever nog een dienst kan bewijzen door Ajax punten af te snoepen en kunnen we afwachten of Feyenoord punten gaat morsen bij Vitesse. Vanavond, ook niet onbelangrijk voor AZ om 18.30 uur Utrecht-PEC Zwolle.

 5. az woman

  10 februari 2018 at 10:35

  We hebben een nieuwe bondscoach, geen onbekende voor ons. Sinds Ronald Koeman zijn vertrek bij AZ, wat niet de schoonheidsprijs verdiende als ik de media moet geloven, is er bij AZ ook veel verandert. Stewart en Gerbrands zijn weg, dus als Ronald al nare gevoelens had jegens AZ, neem ik aan dat deze nu totaal verdwenen zijn, daar is geen reden meer toe. Als Ronald met Oranje weer wat betekenen wil op de internationale tournooien voor landenteams, zou ik ook gaan kijken in Alkmaar. Hier een paar tips voor Ronald. Guus Til, Joris van Overeem, Wout Weghorst, Marco Bizot, Thomas Ouwejan, Teun Koopmeiners, Mats Seuntjes. Misschien niet allemaal voor in de basis, maar om een serieus rapport te maken over deze jongens is de moeite waard.

 6. Gerrit Vooijs

  10 februari 2018 at 11:33

  Als ik VDB goed inschat start hij met Seuntjes op links en Overeem ipv Guus Til.
  De rest wil hij laten staan want dat staat gewoon goed. Hoe goed je bent als team wordt bepaald hoe je blessures en schorsingen op kunt vangen.
  PEC bv valt ver terug als ze 2 spelers voorin missen.
  Met Een goede Seuntjes en Overeem moet AZ deze klus gaan klaren en daarnaast ons weer vermaken met goed voetbal.
  Want het armoedige voetbal van Feyenoord of PSV lijkt op het voetbal zoals wij dat hebben moeten aanzien.
  Enige verschil is dat deze clubs die armoedige partijtjes wel winnen.

  • Vak J

   10 februari 2018 at 12:17

   Ik ben het met je ens Gerrit. Ik vond alleen Pantelis een matige wedstrijd spelen tegen Roda. Zijn ook indirect de twee doelpunten door ontstaan.

   • AZ4Altijd

    10 februari 2018 at 12:38

    Ja Panta verklote hier en daar wat, maar had geen ramp geweest als die pipos op middenveld en aanval hun goals maakte en kansen eens gingen benutten. Had met rust 4-1 moeten staan. Dan had het aan het einde wellicht door fout van Panta 4-2 geweest. Dan win je.

 7. KeesK in Paraguay

  10 februari 2018 at 12:14

  Trap al die vroege kansen er eens in en AZ glijdt niet uit in die potentiële Limbabwanese koeievlaai. Blijf die zogenaamde godenzonen uit de Bijlmer in de nek hijgen!

 8. kaazie1987

  10 februari 2018 at 12:23

  even objectief blijven he az woman, teun koopmeiners, wout weghorst en vooral guus til zouden op den duur oranje materiaal kunnen worden, maar zijn daar op dit moment nog totaal niet klaar voor. laat deze spelers eerst maar is de beste spelers van az worden pas dan zijn ze geschikt voor het grote werk…

  voorderest eens met gerrit, mats op links en joris net achter wout en we pakken die gasten uit venlo, die hopelijk met hun hoofd nog bij het carnaval zijn..

  en psv gaat echt nog wel puntjes laten liggen, ze moeten nog naar ons en naar de kuip, ik ben ervan overtuigd dat we 2e worden en de voorronde van de cl in gaan

  • AZ woman

   10 februari 2018 at 13:39

   Ga jij me even vertellen wat ik doen moet! Dacht het niet hé.

  • hatse

   11 februari 2018 at 23:58

   oh ja ?!

 9. Vincent

  10 februari 2018 at 14:16

  De standaard wissels staan deze wedstrijd in de basis, dus wordt interessant om te kijken wie vdb erin brengt of gaat hij 90 min met 11 man spelen?

  • Vincent

   10 februari 2018 at 22:45

   Oke dit had ik niet zien aankomen

 10. Kaazie87

  10 februari 2018 at 14:25

  Pff az woman ik vergis me elke keer weer in je niveau. Is woonwagenkamper toevallig familie van je?

  • hatse

   10 februari 2018 at 14:45

   Zullen we het over voetbal hebben?

  • AZ woman

   10 februari 2018 at 15:25

   Is je luier weer vies? Kom maar verschoon ik hem wel.

 11. Kaazie87

  10 februari 2018 at 14:30

  Az woman jij was diegene die vorig jaar bijna wekelijks opperde dat haps in oranje hoort, haps is inmiddels wisselspeler bij feyenoord en is in de pikorde ingehaald door een ventje van 17. Ik wil hiermee zeggen dat het een wereld van verschil is om te voetballen zonder druk bij az of voetballen met giga druk bij feyenoord ajax of psv, vraag maar aan luckassen maher haps en noem ze allemaal maar op…

 12. AZ woman

  10 februari 2018 at 15:49

  Dacht jij dat er bij AZ helemaal geen druk aanwezig is. Iedere sport man wil overal winnen. Maar ik wacht nog steeds op antwoord. Mijn vraag was even geleden wat voor problemen jij ziet als Dennis Bergkamp spitsen trainer wordt. Want dan voor zie jij problemen. En je vraagt Oma of zij Nederlandse les heeft gehad. Kijk eerst naar de balk in je eigen oog en dan naar een splinter van een ander.je bent zo zelf ingenomen, dan kom je, jezelf nog eens tegen. En wat Haps betreft, hij schurkte toen ook tegen oranje aan. Maar als je in een elftal terecht komt wat slecht draait en je een vervelende blessure oploopt en nu een tweede keus bent is dat ook tijdelijk. Hapsie wordt gerust weer basis klant, want die 17 jarige gaat ook nog fouten maken. En je hebt het over niveau van anderen. Mensen die naar anderen wijzen, proberen hun eigen tekort komingen te camoufleren. Voor mij ben je een grote. ..n. Geef eerst maar netjes antwoord als mensen je iets vragen.

  • Woonwagenpower

   10 februari 2018 at 17:02

   Prestatie druk bij AZ? Tuurlijk niet. Het maakt Max en Robert niks uit of we Europees voetbal halen. De KNVB beker winnen hoeft niet hoor. Nee, als de jongens maar lekker bezig zijn. Een nederlaag is helemaal niet erg. Volgende keer gewoon opnieuw proberen. Het maakt niet uit hoe we op de ranglijst eindigen, meneer Neelissen vindt het niet erg als de club een paar ton misloopt. Gelukkig voor de spelers van AZ is er alleen druk bij Ajax, Feyenoord en Psv. Jongens kijk maar even vanavond, het is geen moeten bij az hoor. Het az publiek vindt ook alles goed. Dus zeg ik tegen de jongens doe voorzichtig, neem geen risico en mochten jullie verliezen, volgende keer gewoon beter. En voor Hapsie, als je weer druk en zorgeloos wilt ballen, even een belletje naar az.

 13. az woman

  10 februari 2018 at 17:42

  Behalve bij de zogenaamde top drie, geldt voor de andere, de oorspronkelijke Olympische gedachte. “meedoen is belangrijker als winnen”.

 14. Vincent

  10 februari 2018 at 22:44

  GODVERDOMME

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *