AZ wint eenvoudig van Twente

By
Updated: februari 7, 2018

AZ heeft een 4-0 zege geboekt bij FC Twente, dat al sinds 21 oktober op een thuiszege in de competitie wacht.

De eerste helft kende maar weinig grote kansen. Twente werkte hard, maar creëerde weinig. AZ speelde geregeld slordig, maar kwam toch vroeg op 1-0. Vuckic liep Til omver, Jahanbakhsh benutte de penalty.

Na rust viel er meer te beleden: veel kansen en de gemoederen raakten enkele verhit. Bij AZ waren Weghorst (3x) Van Overeem en Seuntjens dicht bij de 2-0, terwijl Svensson na een inzet van Vuckic de 1-1 voorkwam. Nadat Cuevas en Twente-coach Verbeek waren weggestuurd, voerden Weghorst (2x) en Jahanbakhsh in de slotfase de score op.

43 Comments

 1. Albert

  7 februari 2018 at 20:39

  Hoppeta 0-4 !!
  Waar is die Timon toch gebleven ? :-))

  • hatse

   7 februari 2018 at 21:08

   Timon geniet in stilte. Mocht ’t met AZ een tijdje niet goed gaan… laat ie weer van zich horen.

  • Oud

   8 februari 2018 at 01:21

   Timon is sinds begin dit jaar de nieuwe zaakwaarnemer van JvdB. Als eerste heeft hij er een contractverlenging in Alkmaar uitgesleept en op dit moment zit hij in Madrid om te onderhandelen over een 5-jarige verbintenis bij de Koninklijke vanaf 2019.

   Overigens erg prettig dat ook de zozo-wedstrijden inmiddels regelmatig door AZ gewonnen worden.

 2. Jeroen

  7 februari 2018 at 20:41

  Heerlijk. Mooi de drie punten binnen. Twente speelden onnodig agressief. Rode kaart was terecht, en eigenlijk mag Twente niet eens klagen. Het had al rood kunnen hebben bij de penalty van AZ.

 3. Urdal

  7 februari 2018 at 21:04

  AZ speelde heel slordig vandaag. Misschien wel slechtste wedstrijd van het seizoen. Voorin heel veel balverlies. Midsjo was gelukkig weer heel goed. Rode kaart was zeker terecht en daarna goed uitgespeeld en de ruimtes goed benut. De uitslag wat misschien wel geflatteerd, who cares. 3 punten lekker mee naar Alkmaar. Laat dat k.. twente er maar lekker uitvliegen.
  Op naar zondag en hopen dat de blessures mee vallen.

 4. kaazie1987

  7 februari 2018 at 21:06

  kan maar 1 ding zeggen. FREDRIK MIDSTJO

  • hatse

   7 februari 2018 at 21:12

   Fredrik Midtsjø !

   • Ruud

    7 februari 2018 at 21:21

    Ja, die was tegen Roda JC ook al verschrikkelijk nuttig bezig. Hij vangt Svenson op als die buiten adem is, loopt tegenstanders voor de voeten als ze opstomen, zorgt bijna in zijn eentje voor de restverdediging en geeft dan ook nog een splijtende pass naar een aanvaller. Heerlijk!

 5. Kaazie87

  7 februari 2018 at 21:45

  Lekker bezig ruud!

  • Ruud

   7 februari 2018 at 21:54

   Thanx! 🙂

   • Ruud

    7 februari 2018 at 22:23

    Ik mag toch wel bedanken? Wie is toch die kwast?

    • AZ woman

     7 februari 2018 at 23:27

     Hoi Ruud, een goede kwast is gemaakt van varkenshaar. In het stadion goed kijken of er iemand rond loopt met varkenshaar op het hoofd. Ik zal ook voor je opletten.

     • Ruud

      8 februari 2018 at 09:50

      🙂

 6. AZ woman

  7 februari 2018 at 21:45

  Lekker weer een 3 punter. Ik hoop dat het voor ouwejan en til allemaal mee valt,net als met onze nieuwe aanwinst oussama. Jongens beterschap toegewenst van deze kant.

 7. oma

  7 februari 2018 at 22:12

  AZ in de eerste helft slordig.
  in de tweede helft was het beter.
  mooie actie van Seuntjes jammer dat hij die niet afronde.
  mooi twee doelpunt van Weghorst.

  • oma

   7 februari 2018 at 22:14

   moet natuurlijk Seuntjens zijn.

 8. az woman

  8 februari 2018 at 07:21

  Ik mis wat, iets om altijd prettig te lezen, een verfijnde kijk op het spelletje, ook na de wedstrijd tegen RODA JC miste ik het zelfde. Gerrit waar ben je? Je teksten bevatten mijn inziens altijd een toegevoegde waarde op deze site. Ik hoop gauw weer van je te lezen. Ook namens wwp.

 9. Kaazie87

  8 februari 2018 at 08:37

  Toch ook wel genoten van maher wat een talent bezit dat mannetje, zijn contract loopt af. Weet zeker dat hij bij ons weer helemaal op kan bloeien. Als dan stengs weer terug is en je zet maher naast midstjo heb je een dreamteam in mijn ogen..

  • AZ4Altijd

   8 februari 2018 at 22:47

   Laat Maher maar wegbijven. Wilde toendertijd perse weg. Geflopt bij Subsidie. Nu bij Twente. Ik hoop dat hij opbloeit, maar wij hebben genoeg goede middenvelders. En nog genoeg spelers uit eigen jeugd.

 10. Kaazie87

  8 februari 2018 at 08:46

  Aad de mos schatte vorig jaar owen wijndal al op dezelfde hoogte als mathijs de ligt, en ik denk dat hij gelijk heeft. Wat een mega talent is dat ventje toch, gister een aantal dingen gezien wat alleen de grootste talenten hebben. Versnelling in een versnelling een prima actie en een geweldige voorzet. En nog maar 17 jaar

 11. woonwagenpower

  8 februari 2018 at 09:27

  Met sommige clubs heb ik geen medelijden en ga wel eens kijken op een supporters site van hun. Zo heb ik dat ook bij FC Twente gedaan, na gisteren avond. Sommige Twente supporters houden er een bijzondere kijk op na. Mijn inziens ging Twente bewust vanaf minuut 1 de fysieke confrontatie aan met onze spelers. stevig voetbal is niets mis mee, maar sommige Twente spelers speelden 90 minuten op en soms over het randje. Op deze manier had AZ het lastig om hun vlotte combinatie voetbal te tonen, aangezien Twente met 5 verdedigers speelden en massaal terug zakte met balbezit voor AZ. Twente was bang voor AZ. Volgens een aantal Twente supporters, had Twente verdiend om te winnen en waren ze beter als AZ. Nu begrijp ik dat ze waarschijnlijk door een Twente bril de wedstrijd hebben bekeken, maar volgens mij heeft Twente geen uitgespeelde kans gecreëerd. Één bal werd van de lijn gehaald door een oplettende Svensson en nog wat afstand schoten. AZ creëerde wel een aantal kansen. Vooral onze Wout kreeg een grote kans, maar hij heeft er nu in één competitie duel 2 gemaakt, net als Vincent Janssen toen deed, ook tegen Twente. Zou de ketchup theorie ook voor Wout gaan gelden? De rush van Mats was ook genieten, hij liep Maher voorbij alsof hij er niet stond, een doelpunt daarbij had ik Mats gegund, want als wisselspeler stelt hij zich altijd keurig op en valt de club nooit af. Terug bij de wedstrijd, De penalty was volledig terecht, al moet ik zeggen dat ik wel dacht, dat hij makkelijk gegeven werd, maar in de herhaling op tv was duidelijk zichtbaar dat scheidsrechter Mulder het juist had. Gert-Jan werd al onrustiger langs het veld gedurende wedstrijd en bereikte met zijn aanwijzingen nauwelijks zijn spelers, wat hem frustreerde. Gert-Jan ging zijn pijlen richten op de arbitrage, wat hem duur kwam te staan. Net als de domme kaarten die Twente speler Cuevas pakte en met rood naar de kant moest. Gert-Jan vond dat Cuevas zijn ploeg tekort deed door het pakken van die kaarten en van het veld moest, maar Gert-Jan vergeet gemakshalve dat hij ook door domme acties naar de tribune moest en op die manier ook zijn elftal te kort deed.Vanaf het moment dat 11 tegen 10 werd domineerde AZ weer volledig de wedstrijd en heeft aan het doelsaldo gewerkt. Tevens kreeg ik de indruk dat de bal stroef rolde over het veld in de Grolsch-veste, het zou mij niet verbazen, als Twente het gras bewust wat langer heeft gehouden om het gevreesde combinatie voetbal van AZ te ontregelen. Dan werd helaas scheidsrechter Mulder in negatieve zin toegezongen, dat geeft aan dat diegene het ook niet meer weten en hun frustraties op de scheidsrechter gaan botvieren. Veel Twente supporters zeggen dat Gert-Jan daar nu alle touwtjes in handen heeft tot hun ongenoegen, ze vinden Gert-Jan over het algemeen onkundig en een eigenwijze hork. Er zijn zelfs enkelingen onder de Twente supporters, die al spreken van een complot tegen hun FC vanuit Zeist, om Twente alsnog te laten degraderen. Nu kan ik me voorstellen dat je er ziek van bent als je op plek 17 staat en het vertoonde spel niet om naar huis te schrijven is, maar ik denk dat ze in Zeist wel andere zaken aan het hoofd hebben momenteel, met andere bestuurders aan het roer, als 2/3 jaar geleden. Ik wil wel eindigen met iets positief over FC Twente. Ze hebben daar in ieder geval echt gras.

 12. Vincent

  8 februari 2018 at 10:05

  Geweldig afgerond van wout!

 13. Kaazie87

  8 februari 2018 at 11:46

  Goed verhaal woonwagenkamper, lekker kort ook!

  • woonwagenpower

   8 februari 2018 at 14:12

   Ik heb het maar wat ingekort.

   • oma

    8 februari 2018 at 16:25

    het heet toch woonwagenbewoner?

    • woonwagenpower

     8 februari 2018 at 18:32

     U heeft gelijk.

     • oma

      9 februari 2018 at 06:15

      dank u.

 14. Kaazie87

  8 februari 2018 at 11:54

  Blijft een vreemd verhaal, als mats seuntjens in de basis start erger je dood aan hem, maar als hij invalt speelt hij een wereld partij, en blijkt hij ook nog is zo snel als een jaguar te zijn.

  • Keet

   8 februari 2018 at 19:50

   Seuntjens vond ik tegen Roda niet zo slecht. Hij liep veel de vrije ruimte in en was daardoor ook veel aanspeelbaar. Hij kreeg alleen te weinig steun van anderen, waardoor hij gedwongen werd zich vast te lopen. De spelers waar hij van opaan moest kunnen, Ouwejan, Til, Weghorst en Koopmeiners waren de tweede helft onzichtbaar. Daar had Seuntjes duidelijk last van.

 15. Kaazie87

  8 februari 2018 at 16:26

  Zal best kunnen woonwagenkamp, maar wat staat er eigenlijk??

 16. Kaazie87

  8 februari 2018 at 16:29

  Vroeger mischien oma, tegenwoordig ben je gewoon een kamper. Die steun trekt bij het rijk, omdat ze het in de winter koud hebben, en te beroerd zijn om van 7 tot 4 te werken..

  • woonwagenpower

   8 februari 2018 at 18:46

   Wat een onzin! omdat we het in de winter koud hebben, krijgen we steun? Zo werkt het niet hoor. In mijn gezin heeft iedereen een baan bij een baas. Wij moeten ook gewoon belasting betalen. Mede door figuren zoals jij is de beeldvorming van woonwagen bewoners vaak verkeerd. Maar gelukkig zijn er nog mensen die wel normaal denken.

   • oma

    9 februari 2018 at 06:24

    niet zo happen jongen.
    laten praten je weet wie het zegt.

    er waren vroeger in het oudekamp,waar nu huiswaard 1 is ratdraaiers onder maar die vind je overal.
    maar ik denk dat hij dat geen eens mee heeft gemaakt.
    die naam hangt nog altijd.

    ik woon er 500 meter vandaan bij een kampje.
    hele vriendelijke mensen heel gastvrij.
    ik woon in die wijk 15 jaar nog nooit heb ik iemand horen klagen over die mensen die in dat kampje wonen.

    een kleine opmerking:w.w.p jullie noemen het wagen het lijken wel palijzen,maar het is jullie wel gegund.

  • oma

   9 februari 2018 at 09:46

   niks vroeger het heet wel zeker woonwagenbewoner.
   vroeger hete het kamper werd gebruik als scheld woord.
   je heb ergens de klok horen luiden maar de klepel weet je wel.
   in de vijftige jaren en zestiger jaar kregen heel wat mensen steun van de gemeente vooral in 62,voor stookkosten.
   vroeger had de r.k fecentie dat was hulp voor arme mensen de jaren 20,30 40 ,50 en zestig.

   bovendien mag je wel een beetje respect tonen voor je mede mens.
   wie ben je en wat ben je?

   tegen worden werken ze allemaal in de auto handel is wat ook.
   dus niet dom lullen.
   de vrouw van w.w.p zit in de verpleging wat hij zelf doet weet ik niet ik neem zonder meer aan dat hij werkt.
   je wil de wijsneus uit hangen maar komt heel wat te kort hier voor.

 17. Jeroen

  9 februari 2018 at 10:11

  Kunnen we het over voetbal hebben? 🙂

 18. Ruud

  9 februari 2018 at 11:41

  Gerrit Vooys, ben je op wintersport? Kan je jouw mening nog even geven voor we morgen voor de 3 punten tegen VVV gaan?

  • Vincent

   9 februari 2018 at 13:14

   We pakken 3 punten!!

 19. Kaazie87

  9 februari 2018 at 14:01

  Oma hadden ze in de jaren 50 en 60 ook nederlands op school?

  • hatse

   9 februari 2018 at 14:41

   Jeroen heeft gevraagd of we het over voetbal kunnen hebben.
   Ga dan niet door met je zgn ‘oerwoudgeluiden’….!

   • oma

    9 februari 2018 at 17:00

    je heb gelijk maar,als Jeroen eens ingreep op dit soort sigma`s en beledigen tegen mensen en gewoon die berichten verwijderd krijg je dit soort dingen niet op de site ook.

  • oma

   9 februari 2018 at 16:57

   ik laat je maar praten je bent niet wijzer.

 20. Kaazie87

  9 februari 2018 at 18:05

  Goedzo oma! Zo zie je maar weer, je bent nooit te oud om te leren..maar wie moet guus til vervangen zaterdag oma?

  • AZ woman

   9 februari 2018 at 19:03

   Geef zelf eerst eens antwoord als mensen jou iets vragen! Nu je pyjama aan, tandjes poetsen en naar bed. Als je met grote mensen wilt praten, moet je, je eerst zo gedragen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *