Voorbeschouwing FC Twente – AZ

By
Updated: februari 6, 2018

Met de winterkoude training achter de rug blikte John van den Brom dinsdagmiddag met de pers vooruit op het uitduel met FC Twente. Wie staat er woensdagavond linksbuiten? Wat vindt hij van De Tukkers? En wat vindt hij van Fredrik Midtsjø?

“Oussama Idrissi is niet op tijd fit”, opende Van den Brom. “Hij heeft nog te veel last van zijn hamstrings. En Jeremy Helmer is ook nog geblesseerd. Wie er tegen Twente linksbuiten staat, weet ik nog niet. We hebben een aantal opties: Mats Seuntjens, Joris van Overeem, Ondrej Mihálik en Iliass Bel Hassani. Voor de rest blijft de basis zoals die zondag was.”

FC Twente
Van den Brom: “Ik ben vorige week naar FC Twente – PSV geweest en heb een goed beeld van hoe ze spelen: vijf verdedigers, drie middenvelder en twee man voorin. Twente speelt op de counter, waar ze best dreigend mee kunnen zijn. We spelen de laatste tijd best vaak tegen een systeem met vijf verdedigers, dus we weten hoe we daar mee om moeten gaan.”

Assaidi
“Oussama Assaidi is bij hen de man in vorm”, vervolgde Van den Brom. “In elke aanval heeft hij wel een aandeel door een goal, een assist of een dribbel. Hij is zeker iemand om rekening mee te houden.”

Midtsjø
Zondag werd Fredrik Midtsjø uitgeroepen tot Man of the Match. Van den Brom: “Hij speelde het eerste uur écht heel goed. Ik ben blij voor hem dat hij zijn eerste goal maakte. Die zat er fantastisch in.”

Live
FC Twente – AZ begint woensdag om 18:30 uur. Bron: AZ

7 Comments

 1. Jay

  6 februari 2018 at 16:17

  Hopelijk laat AZ zien dat het gelijkspel tegen Roda een incident was. De aankomende wedstrijden tegen de op papier mindere tegenstanders moeten ze echt gaan toeslaan, zodat je op het einde wat meer ademruimte hebt op de achtervolgers.

 2. woonwagenpower

  6 februari 2018 at 17:25

  Het was tegen FC Twente dat Vincent Janssen los kwam, daarna ging het scoren hem makkelijker af. Zoals Vincent van Ruud van Nistelrooy had gehoord, is het net als met een ketchup fles, als hij begint te stromen gaat het ook goed stromen. Ik hoop dat Wout hetzelfde overkomt tegen FC Twente, in de beker gaat het al heel goed met Wout, nu de competitie nog. al weet ik dat het niet aan de inzet van Wout ligt en net wel en net niet liggen ook dicht bij elkaar, maar is het iedere keer net wel, dan noemen ze dat ook wel vorm en als Wout iets meer geluk aan zijn schoenen heeft komt het helemaal goed met die vorm. Verder heb ik vertrouwen in een goede afloop. Het wordt weer geen makkelijk karwei, maar ik zou tegen de jongens willen zeggen, AZ, help Twente mee naar de Jupiler League.

 3. oma

  7 februari 2018 at 08:18

  ik wil weden dat Seuntjens weer op links staat.
  waarom niet proberen met op links Jahanbakhsh Weghorst Overheem.
  dan durf ik te wedden dat je heel wat meer rendement van je vleugels heb.

 4. Ruud

  7 februari 2018 at 10:33

  Hallo Jeroen, de wedstrijd begint vanavond om 18.30 uur en niet om 14.30 uur.

  • Ruud

   7 februari 2018 at 14:14

   Jay/Jeroen: Bedankt voor het aanpassen van het tijdstip en wie m’n opmerking over een verkeerde speeltijd als negatief beoordeelt is niet goed bij z’n hoofd, maar dat is mijn mening.

   • woonwagenpower

    7 februari 2018 at 15:08

    Hahaha ach Ruud, ik twijfel ook aan sommige, je staat er niet alleen in.

   • Jay

    7 februari 2018 at 17:01

    Graag gedaan en bedankt voor de opmerking.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *