AZ komt niet verder dan gelijkspel tegen Roda

By
Updated: februari 4, 2018

AZ heeft zondagmiddag in het AFAS Stadion met 2-2 gelijk gespeeld tegen Roda JC. De Alkmaarders gingen door goals van Patrick Banggaard (eigen doelpunt) en Fredrik Midtsjø met een 2-1 voorsprong de rust in. Tsiy Ndenge maakte in de tweede helft gelijk.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ – Roda JC 2-2 (2-1)
Eredivisie

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson (76. Ricardo van Rhijn), Pantelis Hatzidiakos, Stijn Wuytens, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til, Teun Koopmeiners (81. Joris van Overeem); Alireza Jahanbakhsh, Wout Weghorst, Mats Seuntjens (74. Ondrej Mihálik).
Opstelling Roda JC: Hidde Jurjus; Henk Dijkhuizen, Patrick Banggaard, Adil Auassar, Jannes Vansteenkiste; Mikhael Rosheuvel, Simon Gustafson, Tsiy William Ndenge, Donis Avdijaj (69. Livio Milts); Dani Schahin (32. Maecky Ngombo), Jorn Vancamp (57. Mohamed El Makrini).

Scoreverloop: 13. Banggaard 1-0 (e.d.), 22. Vancamp 1-1, 36. Midtsjø 2-1, 72. Ndenge 2-2.
Gele kaarten: Ngombo (Roda JC)
Rode kaarten:
Scheidsrechter: Kevin Blom
Toeschouwers: 15.007
Vomar Voordeelmarkt Man of the Match: Midtsjø

30 Comments

 1. AZ4Altijd

  4 februari 2018 at 20:54

  Timon kom dr maar in. In ieder geval… 60 minuten leuk voetbal gezien. Maar de ziekte die heerst binnen AZ lijkt echt chronisch. Afmaken blijft iets wat ze niet kunnen. Tegenstanders hebben vaak 1.5 kans nodig om te scoren. Voor 1 goal hebben onze boys er 10 kansen nodig. Efficientie van likmevessie.

  Dan volgende punt.

  60 minuten goed voetbal en vervolgens gaan ze achteruitlopen ipv op zoek te gaan voor de 3-1. Dan is wedstrijd op slot. Nee wat doen onze jochies.. Angsthazen voetbal spelen. Man man man. Het was zelfs wachten op de 2-3.

  Erg sonde, want dat ze goed kunnen spelen is duidelijk. 60 minuten lang had Roda niets in te brengen.
  Zou haast denken dat wij een zwaarbevochten bekerwedstrijd hadden gespeeld met verlenging en strafschoppen.

 2. Vincent

  4 februari 2018 at 23:29

  Hoorde de stand al op de radio en net terug gekeken, zonde dit

 3. oma

  5 februari 2018 at 06:05

  tja wat moet je hier van zeggen?
  vermoeidheid of wat?
  in de eerste vijfminuten had het al 2-0 moeten zijn.
  toen ging Weghorst nog eens zeker vijf doelrijpe kansen verknoeien.
  ze werden in het zadel geholpen door een Roda speler.
  de opbouw van de achterhoede lijkt nergens op tikkie terug en tikkie breed.
  naar een linker kant wordt niet gekeken alles door de midden spelen.
  zo jammer dit ze hadden mooi op hun naaste belagers 9 punten uit kunnen lopen.
  in het spoor van Ajax kunnen blijven.
  laten we zeggen woensdag beter.

 4. Evert

  5 februari 2018 at 08:11

  Tegenstander onderschat, geen rendement, te laat gewisseld.

 5. Evert

  5 februari 2018 at 08:14

  Ps wat is het toch kut om van het parkeerterrein af te komen, duurt ruim een uur voordat het gaat rijden P9

 6. Lothar

  5 februari 2018 at 08:45

  Tsja, kan ook gewoon een keertje gebeuren hoor. Spelen al heel veel wedstrijden fantastisch. Soms viel het kwartje ook voor ons de goede kant op. Nu even net niet. Geniet nou met z’n allen van het beste en leukste AZ van de afgelopen 6, 7 jaar!!

  • oma

   5 februari 2018 at 09:43

   weet je ik las een mooie opmerking op een andere voetbal site.
   AZ heeft subtop supporters die nemen genoegen met een derde plaats.
   een top supporter wil het alle hoogste voor zijn club.
   maar het klopt ook nog.

   • az woman

    5 februari 2018 at 10:11

    Oma, hebben ze op die andere voetbal side ook een naam voor supporters van een degradatie kandidaat?

    • woonwagenpower

     5 februari 2018 at 10:58

     We kunnen als AZ tegen een degradatie kandidaat speelt het uit vak ook kippenhok noemen en degradatiekandidaat supporters kippen, want die lopen ook altijd achteruit te krabben. eventueel ter decoratie een zooitje rubber kippen daar aan het hek ophangen en het uit vak vol met hooi en kippenveren leggen.

    • oma

     5 februari 2018 at 14:40

     dat heb ik niet gelezen dat vind ik zelf tever gaan.

 7. woonwagenpower

  5 februari 2018 at 09:15

  Ajax verspeelt 2 punten tegen Utrecht, 2 punten tegen Twente, 3 punten thuis tegen Utrecht, 3 punten thuis tegen Vitesse, 2 punten tegen ADO Den Haag, 3 punten tegen Heracles. Helaas voor ons zitten dit soort wedstrijden er ook tussen. De laatste jaren hebben we het altijd moeilijk thuis tegen RODA JC, ik dacht dat het iets van vijf jaar geleden is dat we thuis voor het laatst wonnen van RODA JC.
  Ons grootste handicap is het onbenut laten van kansen. Daarom zou ik er niets op tegen hebben als Max gaat informeren of Dennis Bergkamp er zin in heeft om bij AZ de spitsen onder handen te nemen. De laatste spitsentrainer die we hadden was volgens mij Piet Keur en had mijn inziens een toegevoegde waarde. Verder vond ik Hatzidiakos er bij beide tegendoelpunten niet goed uitzien, zeker bij de 1-1 mag hij zich verantwoordelijk voelen, ik weet dat hij nog jong is, maar die RODA speler draaide er iets te gemakkelijk, zonder teveel weerstand naar de goal toe. ook wil ik niet onbenoemd laten dat we een cadeautje kregen van RODA de 1-0. en er lijkt nonchalante in de ploeg te sluipen, DAT MOET ERUIT! Maar het kan nog slechter. Kijk maar naar de club uit Rotterdam-Zuid, ze mogen zich nog steeds kampioen van Nederland noemen, maar maken dat totaal niet waar. Als je twee man opoffert zoals VVV dat deed, heb je bijna geen last van Feyenoord. VVV zette twee man op respectievelijk Berghuis en Jorgensen en Feyenoord bracht haast niets meer. Zelf zocht VVV als de ruimte het toeliet de aanval, maar verloor geen moment Berghuis en Jorgensen uit het oog. Ondertussen zijn PSV en Ajax al uit de beker en staan wij stevig op de derde plaats in de competitie. De beker wordt nog spannend en mochten wij Feyenoord nog treffen in de beker, dan zou ik als staf zijnde, de zelfde tactiek hanteren als VVV, want in de omschakeling kunnen wij ook heel gevaarlijk zijn.

 8. Kaazie87

  5 februari 2018 at 09:30

  Vraag me af waar we zouden staan zonder midstjo, de beste man staat inmiddels in alle gerespecteerde klassementen in de top 3. Bij het ad zelfs ruim aan kop. Zal hij volgend jaar nog in alkmaar te zien zijn, ik hoop het maar ik denk het niet

  • az woman

   5 februari 2018 at 09:56

   Midstjo is van grote waarde voor het huidige AZ, maar dat is mede de verdienste van de andere 10 spelers die in het veld staan. Ze hebben elkaar allemaal nodig, Mocht Midstjo onverhoopt een wedstrijd niet mee kunnen doen, scheelt dat een slok op een borrel, hij stofzuigt, passt, stuurt weg , hij ondersteunt zowel de verdediging als de aanval. het zal mij niet verbazen als Midstjo vertrekt dat zijn opvolger uit de eigen opleiding komt. Ik zit dan te denken aan Des Kunst. Volgens sommige die dichterbij de opleiding staan als ik wordt hij geroemd om zijn verdedigende arbeid, passing en instelling/mentaliteit. Maar ik hoop dat Midstjo in ieder geval nog een twee seizoenen bij ons voetbalt, zijn contract loopt tot medio 2022, als er dan interesse is zal de belangstellende partij nog een twee jarig contract moeten afkopen, wat AZ weer flink wat geld zal opleveren. Overigens heeft AZ Marco Vejinovic voor één jaar gehuurd, ik denk niet dat AZ nog van zijn diensten gebruik zal maken, wat denken jullie?

 9. az woman

  5 februari 2018 at 09:33

  Ik raak hier niet van in paniek, kan gebeuren. Menig subtop concurrent liet ook punten liggen. Utrecht, Zwolle en Feyenoord morste ook. Ik krijg wel het gevoel dat alle voetbalanalisten NOS, Ziggo, Foxsports en Voetbalinside er vanuit gaan dat Feyenoord de KNVB Beker gaat winnen, behalve Johan Derksen, want die was tegendraads en vertelde dat als de finale AZ-Feyenoord zou worden en AZ op volle toeren draait Feyenoord misschien wel naast de Beker grijpt. AZ kan Woensdag om 18.30 uur tegen Twente laten zien dat dit een incidentje was. Al heeft Oma hier ook een punt, ze benoemde terecht het missen van kansen. Misschien is het idee van wwp niet zo verkeerd, om een spitsentrainer aan te trekken.

  • oma

   5 februari 2018 at 09:50

   het is al tijd goed om een spitsen trainer aan te trekken
   dat AZ dat nog niet heeft vind ik belachelijk.
   daar heeft je man groot gelijk in.
   maar dan moet je wel spitsen hebben en heeft AZ die op het moment?

 10. Kaazie87

  5 februari 2018 at 09:34

  In de passing is midstjo nog wat slordig, maar elke wedstrijd weer behalve ajax thuis, wint hij bijna al zijn persoonlijke duels. Hatziadiokos moet elke dag god op zijn blote knieen bedanken dat midstjo voor hem speelt, anders komen zijn tekortkomingen nog duidelijker in beeld

 11. Lothar

  5 februari 2018 at 10:22

  Wat een negativiteit allemaal. Geniet er van! Met 25% van de begroting van ajakkes en PSV doen we het echt super. Spelen ook nog eens het leukste voetbal!
  Vorig jaar hoorde ik hier alleen maar: “gooi die jonkies er in en laat ze vrij voetballen. Dan maar af en toe verliezen”. Allemaal vergeetachtig geworden?

  • Keet

   5 februari 2018 at 22:22

   helemaal mee eens. Tegen een zeperd loop je wel eens aan.

 12. Jay

  5 februari 2018 at 12:08

  Ik ben het eens met Lothar. Sinds tijden speelt AZ weer aantrekkelijk voetbal, staat het stevig op plek 3 en in de halve finale van de beker. Dan spelen ze een keer gelijk tegen een laagvlieger en alles is ineens weer slecht en gaat niet goed. Beetje raar.

 13. kaazie1987

  5 februari 2018 at 12:55

  dat denk ik niet az woman, mocht midstjo wegvallen dan is mees hoedemakers absoluut diegene die hem zal vervangen. heeft jvdb ook laatst gezegd dat mees naar alle waarschijnlijkheid de eerst volgende is die zijn debuut zal maken in az 1, niet geheel onbelangrijk is dat mees een alround middenvelder is en des van origine een verdediger….

 14. Kaazie87

  5 februari 2018 at 14:08

  Bergkamp naar az als spitsentrainer?? Zullen we dat gewoon ff niet doen! Dat is vragen om problemen… doe dan maar john bosman mischien leert onze wout dan is een keer op doel koppen..

  • az woman

   5 februari 2018 at 14:50

   Kaazie, welke problemen zie je voor je met Dennis Bergkamp?

 15. Urdal

  5 februari 2018 at 15:37

  Tuurlijk had je deze wedstrijd dik moeten winnen, maar je had zelfs nog kunnen verliezen. Dat gebeurde vorige jaren altijd. Misschien hebben ze dit wel ff nodig, beide beentjes weer ff op de grond. Na rust werdt er m.i. te makkelijk over gedacht. Nu weten ze iig dat het ze niet komt aanwaaien maar er echt voor moeten werken.
  Vind het ook een fout van Brom.
  Iedereen zag dat seuntjes en jahanbaksh niet in de wedstrijd zaten,en de wissels kwamen gewoon te laat.
  Raar dat ze bij AZ geen spitsen trainer hebben, maar wel een “”keeperstrainer””.
  Laat Pietje Keur maar weer terug komen en trek een echte keeperstrainer aan.

  • Remco

   5 februari 2018 at 15:46

   kan ook kluivert nemen heeft ook eerder bij az stage gelopen.

  • AZ4Altijd

   5 februari 2018 at 21:01

   Grootdeels met jou eens. Maar verliezen is niet goed. Vertrouwen hou je als je blijft winnen. Zo een gelijkspelletje is al meer dan genoeg om ze met beide beentjes op de grond te zetten. Hun mogen zoiets als een verlies zien. Zeker als je weet dat Joda 17e staat in competitie.

 16. Kaazie87

  6 februari 2018 at 13:26

  Waar maak je je druk om man als al die kansen er in waren gevlogen hadden we met 8-2 gewonnen zeikerd. Iedere tobclub heeft een aantal keer per jaar zon wedstrijd, als az geen kans had gehad had ik je gelijk gegeven maar ze speelde verdomme leuk voetbal man. Mischien een tip voor je 40 km verderop staat ook een stadion, daar zitten elke wedstrijd 50.000 van die zeikerds die zijn zelfs niet te beroerd om hun eigen spelers uit te fluiten, mischien moet je daar is gaan kijken. Neem oma en timon ook gelijk mee aub

  • az woman

   6 februari 2018 at 16:09

   Je mag je punt maken, maar we hoeven hier toch niet allemaal jaknikkers te zijn? Dat maakt een side als deze waar hij toch voor in het leven geroepen is. Er zijn zoveel verschillende supporters, je hebt de positievelingen, de azijnzeikers, de onkundigen, de wijsneuzen, de onbekwamen, de lachers, de huilebalken, de enthousiasten, de vertrouwden, de gekken, de rustigen, de betweters, de succesjagers, de in goede en slechte tijden supporters, de kenners, de liefhebbers, de idioten, de aanmoedigers, de zingers, de fanatiekelingen, de humorloze, de grapjassen en lolbroeken, de zieke geesten, de snuivers, de patsers, de gemoedelijken, de sfeermakers om maar een paar te noemen.

 17. Kaazie87

  6 februari 2018 at 13:30

  We staan verdomme 3e 7 punten los, en staan in de halve finale met elke wedstrijd minimaal 5 zelfopgeleide spelers. Een eigen vermogen van minimaal 30 miljoen, en evengoed zijn er mensen ontevreden, rot ff lekker op naar amsterdam stelletje mafketels

 18. oma

  7 februari 2018 at 07:51

  er was eens een man op deze site.
  die schreeuwde het hardst ik kom nooit meer bij AZ,toen de optie met Brom gelicht werd.
  negatiever kon niet.
  nu op eens om geslagen.

  maar ligt de oorzaak misschien in het feit dat hij negatieve duimpjes krijgt?
  o zo graag er bij wil horen?
  dat hij grove taal uit moet kramen om zijn punt te maken en niet begrijpt wat die andere mensen bedoelen.
  hij zou het ook eens kunnen vragen aan die mensen op een normale manier,misschien heel misschien krijgt hij wel antwoord van ze.

  geen mens hem serieus neemt?

  • hatse

   9 februari 2018 at 01:06

   Ja dat klopt Oma, dat kan ik mij ook herinneren… volgens mij was ’t een gerijpte kaas uit 1987… ?!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *