Voorbeschouwing AZ – Roda JC

By
Updated: februari 2, 2018

Na het bereiken van de halve finales van de TOTO KNVB Beker, blikte John van den Brom alweer vooruit op het Eredivisie-treffen met Roda JC van zondag. Over de fitheid en de goede stemming in de selectie. “Vullen elkaar steeds beter aan.”

“Iedereen is topfit uit de wedstrijd gekomen”, sprak Van den Brom over de gesteldheid van zijn ploeg. “Door de ruime voorsprong op PEC konden we jongens zoals Guus Til en Alireza Jahanbakhsh zelfs even wat rust geven.”

Vrolijk
Met het behalen van de halve finales van de KNVB Beker is de stemming goed in de AZ-selectie. Van den Brom: “Ik vind het prachtig dat de jongens elke keer brengen waar ze goed in zijn en wat we van ze vragen. Ze vullen elkaar ook steeds beter aan. Het mooiste voorbeeld is de 4-1 tegen PEC, waarbij de bal wordt veroverd als een echt team. Vervolgens zie je Alireza echt drie keer kijken of Wout Weghorst wel meeloopt. Het elftal zit gewoon hartstikke goed in elkaar.”

Roda JC
Over het duel met Roda JC: “Wij zullen veel op hun helft spelen. Dat was in de uitwedstrijd ook het geval. Het is even afwachten hoe zij uit de verlenging met Willem II zijn gekomen. Als zij zich ingraven, zullen wij een antwoord moeten hebben. Ik denk dat wij als ploeg inmiddels zo ver zijn, dat we daar toe in staat zijn.”

Transferperiode
Inmiddels is de transfermarkt gesloten en kijkt de oefenmeester terug op een goede maand. “Het aantrekken van Oussama Idrissi is wat ze noemen een simpele transfer. Hij heeft weinig aanpassing nodig en haalt zijn niveau. Dat is makkelijk. Ondrej Mihálik past zich ook snel aan, maar komt uit het buitenland. Dat is toch even anders. We hebben geprobeerd een centrale verdediger erbij te halen, maar dat is niet gelukt. Niet meer dan dat, want dat hoefde niet ten koste van alles.”

Jeugdopleiding
Ook de AZ Jeugdopleiding blijft spelers afleveren. Ferdy Druijf maakte in de uitwedstrijd tegen Willem II zijn debuut, terwijl ook Mees Hoedemakers al tweemaal op de bank zat. “We wisten dat deze jongens er aan kwamen. Ferdy heeft zijn debuut gemaakt in Tilburg en ik durf te stellen dat het voor Mees ook niet lang meer duurt.” Bron: AZ

6 Comments

 1. az woman

  3 februari 2018 at 14:25

  Op papier moet RODA JC te kloppen zijn, maar we weten allemaal wel beter. AZ krijgt niks cadeau.Iedere wedstrijd zal AZ er fysiek en mentaal 100% fit moeten zijn, wil het serieus voor de tweede (of misschien wel eerste) plaats gaan na 34 wedstrijden. Dan kan het seizoen ook nog gered worden als wij de KNVB Beker winnen, maar zo denkt Feyenoord ook. Mocht die finale gaan tussen AZ en Feyenoord, wordt het in ieder geval een mooie strijd. Mocht AZ geen tweede of kampioen worden en ook geen beker pakken, ben ik evengoed hartstikke trots op onze jongens. AZ speelt het mooiste voetbal van de eredivisie dit seizoen.

 2. Gerrit Vooijs

  3 februari 2018 at 17:32

  AZ heeft een voorsprong op Roda dat 1 dag minder rust, , 120 minuten + strafschoppen spanning en een nederlaag in de rugzak heeft zitten.
  Dat weegt wel degelijk mee en zal zeker in de 2e helft zichtbaar worden. Natuurlijk moet AZ geconcentreerd blijven en helemaal niets weggeven om een Excelsior scenario te voorkomen toen het na 8 minuten al aan een inhaalrace moest beginnen.

  Ik verwacht dat Roda zich ingraaft en haar huid duur zal willen verkopen. Doet AZ wat het al dit hele seizoen al zo goed doet zal Roda het uiteindelijk niet meer kunnen belopen. Ik denk 3-0 / 4-0 afhankelijk hoe goed AZ met haar kansen om zal gaan.

 3. kaazie1987

  4 februari 2018 at 09:29

  gister de bewierrookte onder 15 lichting bekeken op onze eigen toekomst. het team dat 6 punten los staat op concurrent ajax, moest nu spelen tegen ajax. mooi om te zien was dat az veel meer talent heeft rondlopen en ook de beste kansen kreeg, uiteindelijk bleef het 0-0. maar zeker is dat we vooral van de verdigers en middenvelders meer gaan horen de komende jaren. even voor de duidelijkheid 5 spelers uit dit team spelen in het nationale elftal

 4. oma

  4 februari 2018 at 09:37

  dit moet normaal gesproken voor AZ geen probleem zijn.
  maar het is voetbal je weet het nooit.
  dan woensdag Twente uit.

 5. az woman

  4 februari 2018 at 13:14

  Belangenverstrengelingen, of toch niet.
  Vandaag maakt scheidsrechter Joey Kooij zijn debuut in de eredivisie, hij heeft al een paar wedstrijdjes in de Jupiler League mogen fluiten, maar is nu toe aan het grotere werk. Hij fluit vandaag Excelsior-FC Utrecht.
  Maaaaaaaar wat blijkt? Hij heeft een relatie met Romy de Boer.
  Hij is de schoonzoon van Frank de Boer, die op zijn beurt weer niet onder stoelen of banken steekt, dat hij een heel groot Ajax hart heeft. Zou dit invloed hebben op de Eredivisie?

  • woonwagenpower

   4 februari 2018 at 13:28

   En de opa van Romy, Kees de Boer, vader van Frank en Ronald speelde nog voor Alkmaar 54. Maar scheidsrechter Kooij zal er extra op moeten letten , want hij fluit onder een vergrootglas denk ik. Hier zou bewijsvoering erg moeilijk worden, mochten er dubieuze beslissingen genomen worden, door scheidsrechter Kooij. Om het objectiever te houden zou hij misschien in België kunnen fluiten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *