AZ naar halve finale KNVB beker

By
Updated: januari 31, 2018

AZ heeft zich woensdag verzekerd van een plek in de halve finales van de KNVB Beker. In het AFAS Stadion werd PEC Zwolle met 4-1 verslagen. Wout Weghorst (2x), Guus Til en Oussama Idrissi verzorgden de Alkmaarse treffers. Donderdag wordt de volgende tegenstander bekend.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ – PEC Zwolle 4-1 (2-1)
Kwartfinale TOTO KNVB Beker

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Pantelis Hatzidiakos, Stijn Wuytens, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til (76. Joris van Overeem), Teun Koopmeiners; Alireza Jahanbakhsh (76. Ondrej Mihálik), Wout Weghorst, Oussama Idrissi (69. Mats Seuntjens).
Opstelling PEC Zwolle: Diederik Boer; Kingsley Ehizibue, Dirk Marcellis, Philippe Sandler, Nicolás Freire; Rick Dekker, Erik Bakker, Wouter Marinus; Younes Namli (72. Stef Nijland), Terell Ondaan (56. Mickey van der Hart), Youness Mokhtar (79. Erik Israelsson).

Scoreverloop: 21. Weghorst 1-0, 32. Marinus 1-1, 39. Til 2-1, 60. Idrissi 3-1, 71. Weghorst 4-1.
Gele kaarten: Mokhtar (PEC Zwolle)
Rode kaarten: 54. Boer (PEC Zwolle)
Scheidsrechter: Bas Nijhuis
Toeschouwers: 13.247
Man of the Match: Jahanbakhsh

18 Comments

 1. Jay

  31 januari 2018 at 20:47

  Hoppa! Weer een leuke wedstrijd en een overwinning. Gaat lekker zo.

 2. Brandon

  31 januari 2018 at 21:45

  Zijn we al een topclub of een topclub in wording? Wat ik vanavond gezien heb zeg ik topclub. Nu nog de schroom van ons afgooien tegen de z.g. top drie, wij zijn nl top drie, en we kunnen zelfs dit jaar nog kampioen worden. Draaf ik te veel door, nee toch. Weer een fantastisch AZ gezien. Til in een hoofdrol en Jahanbahksh in bloedvorm Weghorst als goeie spits. Dan doe ik de andere 8 tekort oftewel we hebben een topteam op dit moment. 4 goals ook niet mis.

 3. Jeroen

  31 januari 2018 at 22:33

  Prachtige wedstrijd. Erg goed gespeeld. Ook met 11 man waren wij een stuk beter. Verdiende overwinning. Nu op naar de volgende.

 4. AZ4Altijd

  31 januari 2018 at 23:14

  Wie ik al een tijdje niet heb gezien is Timon, waar ben jij nu, nu het zo goed gaat? Of alleen aanwezig als we verliezen?

 5. AZ4Altijd

  31 januari 2018 at 23:37

  IN ieder geval leuke wedstrijd gezien. Hier en daar slordig met passing, maar goed, dat kan, zolang je daarna maar snel de bal heroverd. En dat gebeurde dus vaak heel snel. Weinig weggegeven, en we spreken hier wel over de nummer 5 van de competitie die werkelijk niets te vertellen had.

  Veel strijd gezien. Zelfs bij de 4-1 nog gewoon gaan voor 5-1. Helaas viel die net niet, maar goed, zeer tevreden. Attractief voetbal met heel veel strijd. Mega verschil met vorig seizoen.

 6. i.Pjotr

  1 februari 2018 at 00:01

  ONTZETTEND GENOTEN. 🙂

  Zelfs de voorspelling van Gerrit in deze was niet voldoende.
  Nu feijenooit thuis……. aub niet in de finale.
  Hoorde dat feijenooit de laatste 16 bekerwedstrijden 15 x thuis heeft gespeeld KNJB is langzamerhand de KNKB geworden

  • KeesK in Paraguay

   1 februari 2018 at 00:17

   Dit is inderdaad belachelijk. Al is er niks mooier dan de Kuip stil spelen als tegenstander. Maar het thuisvoordeel voor hun is ontegenzeggelijk behoorlijk in hun voordeel. Te veel voor een finale die op neutraal terrein moet worden gespeeld (of over twee wedstrijden i.p.v. één).

 7. az woman

  1 februari 2018 at 06:16

  Zeer terechte overwinning. Ik heb weer genoten van AZ! Met het huidige systeem hoop ik dat AZ de halve finale ook thuis mag spelen en Feyenoord IN IEDER GEVAL een uit wedstrijd moet spelen (Feyenoord heeft dit bekertournooi alle wedstrijden thuis mogen spelen tot nu toe). Zoals de kaarten nu geschud zijn en de finale altijd in de kuip gespeeld wordt, is het misschien het beste als wij thuis de halve finale tegen Feyenoord spelen, want zonder arrogantie denk ik dat wij het meeste kans maken om Feyenoord uit het beker tournooi te knikkeren, vergeleken met FC Twente, Willem2/ RODA JC . Ik denk dat we Willem2/ RODA JC en FC Twente daar ook een dienst mee zouden bewijzen. Want elke andere club, behalve Feyenoord zelf, vindt het oneerlijk en onrechtvaardig dat Feyenoord eventueel een finale mag spelen in het eigen stadion, met alle voordelen van dien. Ik las op voetbalprimeur een reactie van iemand met het volgende idee. Wat volgens diegene in sommige andere landen heel gebruikelijk is, is dat vanaf de halve finale de wedstrijden op neutraal terrein gespeeld worden. Lijkt mij een eerlijk plan, maar dan wel in een stadion die qua afstand ongeveer gelijk is voor beide clubs en kaarten 50/50 procent verdelen. Misschien wil onze directeur meneer Robert Eenhoorn zijn nek uitsteken en op de eerst volgende overleg met de directeuren van betaald voetbalclubs dit eens willen voorstellen. Al weet ik dat de huidige directeur betaald voetbal van de KNVB een groot Feyenoord hart heeft (Eric Gudde), is de kans best groot, als je als overige betaald voetbal clubs samen een vuist maakt, je dit oneerlijke systeem kunt doorbreken. Verder wacht ik maar af en wat ik eerder zei “als het toch moet, laten wij dan thuis maar die handschoen oppakken tegen Feyenoord”. Dat is eerlijker dan Feyenoord nog één of twee thuiswedstrijden laten spelen.

  • woonwagenpower

   1 februari 2018 at 06:47

   En dan heb je nog niet gesproken over sommige scheidsrechters, die mijn inziens ook last hebben van het fenomeen kuipvrees. Of spreken we dan over schijtsrechters?
   Verder wil ik even kwijt. GROTE KLASSE AZ, dit is vermaak. Op deze manier het spelletje benaderen van AZ, doet het voetbal in Nederland het aankijken waard. Het is nog geen wereld top, maar toch als ik een cijfer mag geven, een dikke 9! Zeker gezien de middelen waar AZ het mee doet.

 8. oma

  1 februari 2018 at 07:09

  ik heb er niets van gezien dus ook geen commentaar van mijn over deze wedstrijd.

  • woonwagenpower

   1 februari 2018 at 16:10

   Wat zegt Oma hier verkeerd, volgens sommige dan?

   • Vak J

    2 februari 2018 at 10:09

    Commentaar van Oma zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat ze blij is met deze overwinning. En misschien kun je een klein beetje commentaar geven op basis van de vertoonde samenvatting?

    • oma

     3 februari 2018 at 09:21

     een normaal mens denkt niet zo achterlijk als jij nu schrijf.
     misschien jij?
     ik heb er niets van gezien dus ook geen samenvatting.
     op basis van een samenvatting schrijf ik geen stukjes.
     een samenvatting zijn de mooiste stukken van een wedstrijd,dat kun je iedere zondagavond heel goed zien.
     maar laten de kleuters maar duimpjes geven die net z`n krome gedachten hebben als jij nu schrijf.
     al een bij de g.g.z geweest?
     met z`n gedachte.

     • Vak J

      3 februari 2018 at 12:56

      Mijn reactie maakt kennelijk wat los bij je. Dat is jammer want was niet zo bedoeld. ik schrik wel van je reactie dus reageer maar niet meer (ook niet indirect) op jouw stukjes. No hard feelings

 9. Kaazie87

  1 februari 2018 at 18:34

  Loting met warme ballen staat allang vast, twente-az en feyenoord uiteraard thuis tegen willem2. De finale wordt gefloten door makkelie dat kun je ook allang al invullen. Maar az wint evengoed de beker

 10. Kaazie87

  1 februari 2018 at 18:36

  Op de 1e 15 minuten na prima wedstrijd, daarna zakelijk maar doeltreffend afgemaakt. Moet ook wel met 4-wedstrijden in 2 weken tijd

 11. Ruud

  2 februari 2018 at 09:17

  Nu we een aantal maanden verder zijn kunnen we zeggen dat AZ op de rit staat. Toch wel een behoorlijk gerenoveerd elftal en met aanpassingen in de staf in vergelijking met vorig seizoen is het beleid van AZ mij duidelijk geworden. De klaagzang over VDB is verstomd en de resultaten zijn er ook naar. Komende zondag ga ik ook weer kijken en met AZ-Twente in het verschiet zit er mogelijk ook een leuk seizoenseinde aan te komen. Al met al zijn de ontwikkelingen uitgekomen en hoop ik dat AZ ook met de aloude top3 gaat spelen nu ze er tussen staan. Zet ‘m op, AZ en zorg voor een knallende seizoensafsluiter!

 12. oma

  4 februari 2018 at 08:58

  vak j@

  denk eerst eens goed na voor dat je weer wat schrijf.
  mensen hebben niet allemaal de zelfde asociale gedachte zo al jij die blijkbaar over andere mensen heb.
  dan spoor je na mijn mening niet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *