AZ heeft geen kind aan Willem II

By
Updated: januari 28, 2018

AZ heeft zondag eenvoudig van Willem II gewonnen: 0-2. In Tilburg hadden Mats Seuntjens en Alireza Jahanbakhsh na een kwartier al de eindstand op het scorebord geschoten. Ondrej Mihálik en jeugdspeler Ferdy Druijf maakten hun AZ-debuut.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Willem II – AZ 0-2 (0-2)
Eredivisie

Opstelling Willem II: Matthijs Branderhorst; Fernando Lewis (40. Damil Dankerlui), Darryl Lachman, Freek Heerkens, Kostas Tsimikas; Jop van der Linden; Pedro Chirivella, Ben Rienstra; Bartholomew Ogbeche (61. Thom Haye), Fran Sol.
Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Pantelis Hatzidiakos, Stijn Wuytens, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til, Teun Koopmeiners (63. Joris van Overeem); Alireza Jahanbakhsh, Mats Seuntjens (81. Ferdy Druijf), Oussama Idrissi (78. Ondrej Mihálik).

Scoreverloop: 6. Seuntjens: 0-1, 14. Jahanbakhsh: 0-2
Gele kaarten: Ogbeche, Chirivella (Willem II). Svensson (AZ)
Rode kaarten:
Scheidsrechter: R. Wiedemeijer

29 Comments

 1. kaazie1987

  28 januari 2018 at 20:07

  als alireza op het wk ook zo speelt, gaan we een recordtransfersom krijgen vermoed ik.
  verder genoten van het strijden om elke meter vooral die noren zijn echt een enorme meerwaarde voor az, en ik moet toch even zeggen dat hatzidiakos echt een prima wedstrijd speelde, wuytens won echt heel veel persoonlijke duels.
  idrissi heeft duidelijk een klik met alireza maar hij toch wel ff rustiger blijven voor het doel, en meer gaan trainen op afwerken want dit kan echt niet, alleen guus zit duidelijk in een mindere periode, hoop dat hij snel zijn niveau weer haalt

 2. Brandon

  28 januari 2018 at 20:49

  In 14 minuten een wedstrijd beslissen is iets wat grote clubs kunnen. Dat we er dan eigenlijk een zevenklapper van moeten maken zijn we een beetje gewend. Met het oog op a.s. woensdag tegen Pec Zwolle voor de beker was dit een prima sparringpartner waarvan we weinig tegenstand kregen. Toch zou het voor de hartslag beter zijn als we er dan voor de rust 0-4 van maken. Jahanbahksh de man van de wedstrijd.

 3. Kaazie87

  28 januari 2018 at 21:00

  Als we zo spelen zoals we het hele seizoen spelen tikken we pec zwolle van de mat. Godverdomme eindelijk na jaren kan ik weer genieten van het spel wat az laat zien, als we geen blessures krijgen worden we 2e daar ben ik van overtuigd

  • AZ woman

   29 januari 2018 at 17:21

   Waarom GVD? Geeft een beperkte woord keus aan.

 4. Vincent

  29 januari 2018 at 01:16

  Beetje jammer dat de gas eraf ging na 14 min, maar verstandig voor de beker.

 5. oma

  29 januari 2018 at 06:05

  klasse wedstrijd van AZ ik heb Weghorst totaal niet gemist Seuntjes deed het prima.
  rust in de ploeg geen gezeik en gejammer tegen een scheidsrechter.
  als Brom wijs is laat hij dit elftal staan.

 6. az woman

  29 januari 2018 at 07:16

  Genoten van AZ. Zakelijk uitgespeeld, met in het achterhoofd Woensdag de kwartfinale in het bekertournooi. Waar ik ook van genoot was FC Utrecht, Wij spelen daar 1-1 terwijl Feyenoord en Ajax ook niet verder kwamen als een gelijk spel. Voor mij een bevestiging dat iedereen het moeilijk heeft in de Galgenwaard en AZ zich niet hoeft te schamen om daar met een gelijkspel naar huis toe te gaan. We hebben Ajax nog steeds in het vizier Al weet ik dat wij nog punten gaan morsen, geeft het mij rust dat Ajax ook nog de nodige punten gaat verspelen. Want dokter anders in de voetbalkunde Ten Hag heeft Ajax nog niet op de rit en heeft het gisteren ook niet gedurfd om te wisselen, hij hield 90 minuten lang vast aan zijn basis, die nagenoeg geen enkele uitgespeelde kans heeft gecreëerd. Bepaalde 020 spelers beklaagden zich over het veld in de Galgenwaard, nou daar hadden Feyenoord en wij ook mee te maken, dus niet zeuren.

 7. Gerrit Vooijs

  29 januari 2018 at 12:16

  Goede wedstrijd van AZ waarin Seuntjes als spits verdienstelijk heeft gedebuteerd.
  Wel valt mij op dat Til en Koopmeiners op dit moment niet de vorm hebben van oktober / november.
  Met name Koopmeiners is een stuk minder. Met een gretige Overeem op de bank komt zijn basisplek onder druk te staan. Dit kun je verwachten van een jeugdspeler in zijn debuutjaar.
  Op naar woensdag waarin AZ in deze vorm van PEC gaat winnen !
  Btw, laat Seuntjes idd maar staan !

  • Vincent

   29 januari 2018 at 21:27

   Hoop wel op Van Overeem…

 8. Kaazie87

  29 januari 2018 at 16:42

  Koopmeiners vindt ik persoonlijk wel weer zijn niveau halen, maar tip zit in een dipje, is niet erg krijgen alle jeugdspelers mee te maken. Maar die noren hebben zo verschrikkelijk veel impact op dit az, dat zijn de abolute gangmakers van az, en alireza is de vedette

  • AZ4Altijd

   29 januari 2018 at 17:45

   Daarom pleit ik ook precies vaak voor Scandinaven. Zelden miskopen gehad en als ze al niet zo lekker gingen, heb je nooit gezeur met die jongens. Werken hard en zeuren nooit.

   Deze jongens ook weer. Weinig praten, maar tomeloze inzet en met succes. Jezus wat een topaankopen Midsjo en Svensson.

   • Vincent

    29 januari 2018 at 21:29

    Nou iets meer dan zelden Einnarson, Sigurdarson, Sakorovski en Johansson heeft nooit zijn potentie waargemaakt. Maar ik snap je punt

 9. Kaazie87

  29 januari 2018 at 16:46

  Mocht az bel hassani verkopen zou ik az adviseren om zsm die azzaoui te scouten en te halen. Geweldige stijl en groot sterk en snel, heeft alles wat een moderne middenvelder nodig heeft en is ook nog is behoorlijk dreigend, alle kansen van willem2-werden ingeleid door hem. Is contract speler vN wolfsburg en heeft daarvoor bij tottenham gespeeld dat zegt al genoeg denk ik

  • AZ4Altijd

   29 januari 2018 at 17:47

   Nee dank je. We hebben GENOEG middenvelders. Een knappe centrale verderdiger en dan zijn we wel klaar denk ik. Meer hebben we niet nodig.

   We hebben de juiste spelers. Voor wie moet Azz in het veld dan?

   We hebben Overeem, Koopmeijnders Midsjo. Dus nee dank je wel.

 10. AZ woman

  29 januari 2018 at 17:29

  Philip sandler heeft voor man city gekozen,jammer. Nog een paar jaar, dan komen we Philip tegen in de EL finale en komt hij erachter dat hij op sportieve gronden toch beter voor AZ had kunnen kiezen.

  • AZ4Altijd

   29 januari 2018 at 17:56

   Jochies denken alleen maar aan snel zakkenvullen. Maken het niet bij hun nieuwe club in het buitenland en verdwijnen dan in diep oost europa in een aggenebbis clubje of wellicht na paar jaar in Bulgarije gespeeld te hebben terug naar een Almere City.

   Spelers worden gegemaakt door hun zaakwaarnemers. Jochie je kunt 4 mio verdienen per jaar. 3 jaar contract is 12 mio. Ipv gewoon nog jaartje of 2 bewijzen in Eredivisie. ELKE week spelen en verder ontwikkelen. Dan als ze echt goed zijn naar een middenmoter in Duitsland, Engeland, Spanje Italie en dan voor de top met jaar of 26. Vaak spelers zijn op hun top tussen 26-31.

   Nu 3 jaar banken bij City en dan verdwijnen in lugubere competitie. Klaar met voetbal rond hun 30e. Meeste geld wat ze verdiend hebben verbrast binnen paar jaar van einde carriere en dan failliet. Er was eens een onderzoek hoe het ex prof voetballers verging die met pensioen waren en jaren daarna. Velen belandden in schuldsanering etc.

   Erg jammer zoiets. Dat gun je niemand, maar veel voetballers zijn gewoon niet zo intelligent. Better in stapjes naar boven werken ipv van PEC naar een City te gaan. Druk is groot. Krijgt te weinig tijd om verder te ontwikkelen. Carriere voorbij binnen komende 3 jaar. Of je wordt zo een slet die overal aan wordt verhuurd.

   Ik hoop dat het hem niet zo vergaat, maar ik vrees dat het zo gaat gebeuren. De jonge had bij ons een goede stap hogerop gedaan. Laten we wel wezen, er is nogal een verschil tussen PEC en AZ. En niet alleen die 2 plekjes op de ranglijst. AZ is een club met ZEER professionele trainingsmiddelen en filosofie en speelt ALTIJD om de Beker, en top 4. Je kunt nu wel spreken van een Traditionele top 4 club. PEC is een club die tussen middenmoot en subtop schommelt.

 11. Kaazie87

  29 januari 2018 at 18:01

  Toch wel jammer, maar als je contractspeler ben van man city kom je toch bij heel veel clubs aan de bak als huurspeler, maar je heb wel een megasalaris zeg daar maar is nee tegen. Eerlijk is eerlijk az psv of man city dan zou ik toch ook voor man city gaan en jij ook, deze aanbieding kan je niet weigeren je weet namelijk ook dat je carriere morgen voorbij kan zijn als je poot kapot wordt geschopt, maar voor ons is het jammer, ben wel blij dat max er op tijd bij was…

  • AZ4Altijd

   29 januari 2018 at 18:16

   Korte termijn denken. 12 Mio in 3 jaar bijvoorbeeld klinkt leuk, maar je houdt er ook snel een lifestyle op na, Autos, vrouwen, Party en andere Onzin. Dan is geld snel op.

   Investeren in jezelf. Stapje voor stapje naar boven. Zo over langere termijn heb je meer geld dan in 3 jaar die 12 Mio om vervolgens in een Bulgarije te verdwijnen voor zeg 50 000 eu per jaar.

   Ik denk altijd in lange termijn. Je moet gokken dat het goed afloopt. Maar die gok is het vaak meer dan waard. Zo niet, naja dan pech.

   • Vincent

    29 januari 2018 at 21:32

    Nou genoeg spelers die niet voor die stap hebben gekozen. die nu niet miljonair zijn, die krabben zich nu wel achter hun oren.

    • AZ4Altijd

     30 januari 2018 at 16:28

     Nee maar meer spelers hebben kleinere stapjes genomen en zijn groot geworden.

     Er zijn meer voorbeelden te noemen van spelers die zulke mega stappen hebben gezet en het niet hebben gehaald dan dat er spelers zijn die het in kleinere stapjes hebben gedaan en wel in sub top tot top gekomen zijn in Europa.

 12. Kaazie87

  29 januari 2018 at 18:05

  Dit krijg je dus als mino raiola je zaakwaarnemer is, die kiest niet voor je carriere maar voor zijn eigen spaarrekening

 13. Kaazie87

  29 januari 2018 at 19:49

  Az4altijd het klopt allemaal wat je zegt, maar een club als man city komt voor de meeste spelers maar 1 keer in je leven voorbij, en zeg dan maar eens nee. En vergeet niet man city heeft ook een zusterclubs die eigendom zijn van de city football group zoals malaga en alaves waar die sandlerr ook zomaar naartoe gestuurd kan worden, en dan speel je wel ff tegen ronaldo en messi en daar wordt je beter van als dat je tegen weghorst of jorgenssen sta

 14. kaazie1987

  29 januari 2018 at 20:08

  az4altijd ga je eerst is verdiepen in man city aub.
  als jij aan man city denk, denk je waarschijnlijk aan al die spelers die nu bij twente en nac spelen, maar dat is een totaal ander verhaal dan wat nu speelt met sandler. die gasten van nac en twente zijn op jonge leeftijd naar engeland gehaald omdat ze zeer getalenteerd zijn, maar die hebben nooit het 1e van hun club gehaald en om die reden worden ze uitgeleend aan bijv. nac zodat ze voor volle stadions komen te spelen en met die druk leren omgaan. maar sandler is een totaal ander verhaal, die heeft al de nodige wedstrijden gespeeld bij de nr5 van de eredivisie en heeft laten zien dat hij bij de meest getalenteerde centrale verdedigers van de eredivisie hoort, dus die zal volgend jaar zeker niet in het 1e van man city te zien zijn, en dan weet hij zelf ook maar hij zal ook niet in breda komen te spelen.
  city football group heeft meerdere clubs onder hun hoede en bij 1 van die clubs, waarschijnlijk malaga of alaves zal sandler komen te spelen en daar zal hij moeten laten zien wat hij waard is tegen spelers als messi en ronaldo en daar wordt je een betere speler van dan spelen in de eredivisie, dus ja zijn keuze snap ik helemaal..

  • KeesK in Paraguay

   29 januari 2018 at 23:13

   Wat bedenkelijk is is dat weer een (schijnbaar) talentvolle speler voor de Eredivisie mogelijk verloren gaat in het vreemdelingenlegioen van MCFC. Hierdoor blijft het Nederlandse voetbal achter bij de geldberg van de Engelse competities en waarschijnlijk komt er geen verandering in totdat de FIFA ingrijpt.

 15. Ryan

  30 januari 2018 at 14:24

  Er gaat een gerucht dat Wijndal naar PSV gaat.. ik hoop het niet of er moet echt grof geld voor betaald worden.

  • az woman

   30 januari 2018 at 15:43

   Dat is inderdaad niet te hopen.
   Mag ik weten waar het gerucht vandaan komt?

   • Jay

    30 januari 2018 at 16:40

    Stond op twitter op een PSV account. Even afwachten nog wat daar precies van waar is.

  • KeesK in Paraguay

   30 januari 2018 at 17:22

   Wat is grof geld? Minder dan een miljoen knaken zal ’t zijn.

 16. Kaazie87

  30 januari 2018 at 17:09

  Transfer zou al bijna rond zijn lees ik net, psv schijnt 2 linksbacks te willen waaronder wijndal. Maar ook wijndal heeft als zaakwaarnemer raiola, wordt zo schijtziek van die man. Dit zou echt doodzonde zijn, wijndal boadu schendelaar en stengs zijn de grootste talenten die we hebben daar moeten ze vanaf blijven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *