AZ versterkt zich met spits Ondrej Mihálik

By
Updated: januari 25, 2018

AZ heeft zich donderdagmiddag versterkt met Ondrej Mihálik. De 20-jarige aanvaller is per direct overgenomen van FK Jablonec. De jeugdinternational van Tsjechië tekende in Alkmaar een contract tot medio 2022.

Mihálik kwam dit seizoen zestien keer uit voor zijn club, waarin hij vijf maal scoorde. Bij AZ gaat hij spelen met rugnummer 27.

Mihálik: ‘Ben erg blij’
“Dit is een grote stap in mijn carrière”, reageert Mihálik na het zetten van zijn handtekening. “Ik ben erg blij met deze transfer en hoop dat het de juiste stap is. Ik ben een spits, maar kan ook op de flanken uit de voeten. Nu wil ik zoveel mogelijk wedstrijden in AZ 1 gaan spelen.”

Huiberts: ‘Hebben hem veelvuldig bekeken’
“Ondrej kan op alle posities in de aanval uit de voeten”, weet Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Bij zijn club en de nationale jeugdploeg heeft hij echter het meest als spits gespeeld. We hebben hem de afgelopen twee jaar veelvuldig bekeken en we zijn erg blij dat hij nu naar AZ komt.”

12 Comments

 1. Vincent

  25 januari 2018 at 17:38

  Lang en snel, neusje voor de goal, topper

 2. Vincent

  25 januari 2018 at 17:38

  Wel heel onverwacht trouwens geen enkel gerucht erover gehoord

 3. Jay

  25 januari 2018 at 17:42

  Ik ken hem niet, maar als je deze jongen al 2 jaar in de gaten houdt en tot koop over gaat, dan moet hij wel wat kunnen denk ik zo. Ben benieuwd.

 4. Ruud

  25 januari 2018 at 17:50

  Hopelijk vaker bekeken dan Fred Friday 🙂

 5. Gerrit Vooijs

  25 januari 2018 at 19:42

  Typisch een aankoop van AZ, jonge talentvolle speler die nog verder ontwikkelt kan worden.
  Deze timing is goed gedaan van AZ. Zo kan hij samen met Idrissi al wennen en warm draaien bij AZ. Je mag er van uitgaan dat Weghorst en Jahanbakshs in de zomer vertrekken bij AZ. Zo hoeft AZ bij Europees voetbal niet met een nieuwe en niet ingespeelde aanvalslinie van start te gaan.
  Fred kan nu de komende maanden laten zien wat hij kan en of dat genoeg is voor een toekomst bij AZ.

 6. Jeroen

  25 januari 2018 at 19:42

  Hmmmm ken hem niet. Wordt gezien als de concurrent voor Weghorst. Ben benieuwd. Hij is nog erg jong….

 7. Kaazie87

  25 januari 2018 at 21:06

  Als jorgenssen wordt verkocht bij feyenoord en die kans is groot dan moet je niet raar opkijken dat weghorst naar feyenoord gaat, ik denk dat dat ook meespeelt bij deze aankoop

 8. Kaazie87

  25 januari 2018 at 21:16

  Ik geloof niet in sprookjes, deze gozer is gewoon gehaald als opvolger van weghorst. er is gewoon al stiekem geinformeerd Naar weghorst en die gaat weg klaar. Waarom zou az deze speler halen terwijl idrissi ook in de spits kan spelen en boadu dit seizoen minuten zal gaan maken, althans dat waren de woorden van huiberts over boadu toen hij zijn contract verlengd had 2 weken terug, je heb 3 spitsen en idrissi kan er ook spelen en druijff loopt er ook nog

 9. Kaazie87

  25 januari 2018 at 21:30

  Huiberts kan wel zeggen dat deze speler moet concurreren met weghorst, maar diezelfde huiberts heeft een maand geleden ook al gezegd dat er niemand gehaald zal worden, heeft ook op deze site gestaan. En bij de verkoop van janssen heeft hij ons ook gruwelijk om de tuin geleidt, sorry maar ik geloof de beste man niet meer. Vindt dat hij heel goed werk geleverg heeft tot nu toe want het voetbal is weet leuk om naar te kijken, maar als je eerlijk ben zeg je gewoon we hebben deze speler gehaald omdat er veel geinformeerd wordt naar weghorst

 10. Vincent

  26 januari 2018 at 15:48

  Als Weghorst weg gaat krijg jij een kratje bier van mij kaasie of een blok kaas kies maar, want AZ gaat zijn aanvoerder niet verkopen in de winter! Pas in de zomer.

 11. Brandon

  26 januari 2018 at 16:56

  Statistiek van Mihalik dit seizoen na 16 wedstrijden.

  5x gescoord

  5x basisspeler

  10x wisselspeler

  1x op de bank gebleven

 12. kaazie1987

  27 januari 2018 at 08:09

  dat zijn gewoon prima cijfers, in dat soort landen is de nul houden heilig dus daar wordt veel minder gescoord en beter verdedigd als hier dus 5 doelpunten in 16 wedstrijden voor een jonge spits is gewoon heel goed

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *