Martin Haar verruilt Jong AZ voor RKVV Velsen

By
Updated: januari 23, 2018
Martin Haar (65) is bezig aan zijn laatste jaar als hoofdtrainer van Jong AZ. De eminence grise van de Alkmaarse technische staf wordt komend seizoen trainer/coach van zondageersteklasser RKVV Velsen. Het is nog niet bekend wie zijn opvolger gaat worden bij de Alkmaarse beloftes.

De aftocht van de aimabele trainer is niet geheel vrijwillig: Haar, in 1982 als verdediger van Haarlem de eerste winnaar van de Nederlandse Gouden Schoen, beschikt niet over de vereiste trainerspapieren, vandaar. Hij is al sinds mensenheugenis werkzaam bij AZ. Eerst als speler, later als trainer.

Haar was assistent van Willem van Hanegem, Co Adriaanse, Louis van Gaal, Ronald Koeman en Dick Advocaat voordat hij hoofdtrainer werd van Jong AZ. Met die ploeg promoveerde hij afgelopen seizoen naar de Jupiler League. Daarin kan het jonge gezelschap met een negentiende plaats vooralsnog geen potten breken.

In Driehuis zijn ze in ieder geval zeer content met de komst van de ervaren voetbaltrainer. “Martin brengt een karrenvracht aan ervaring met zich mee, dat mag duidelijk zijn”, aldus Velsen-voorzitter Marc Bosman. “Hij past goed binnen het plaatje van onze vereniging en zal ook onze jeugdafdeling van adviezen voorzien. Hij is een enorme versterking.”

Haar wordt in Velsen de opvolger van Ton Pronk, de oud-speler van onder andere Sparta en Telstar. Met zijn vertrek komt een einde aan het tijdperk Haar bij AZ. Zoon Dennis Haar, de huidige hoofdtrainer van Jong PSV, vertrok afgelopen zomer al uit Alkmaar.  Bron: Elfvoetbal

5 Comments

 1. woonwagenpower

  23 januari 2018 at 15:09

  Misschien is het te combineren met een functie bij AZ. Het zou zonde wezen, als de kennis en kwaliteiten van Martin niet benut worden bij AZ. Inmiddels kan er toch gesproken worden over een club icoon. Martin hoort bij AZ, net als AZ bij Martin hoort. Max kan toch in overleg met Martin een rol van betekenis zijn, in een andere functie. Iets met revalidatie trainingen, zoals Bobby Haarms indertijd bij Ajax, iets met jeugd, scouting of jongens die bij AZ op een zijspoor belandt zijn, begeleiden en motiveren, zodat ze weer in eigen kunnen gaan geloven en dat ook weer laten zien. Mochten ze dan nog niet in de plannen voorkomen, dan zal hun marktwaarde niet minder zakken, als naar een andere club verhuizen. Zo’n persoon is belangrijk voor een club, voor de cultuur binnen de club, voor de uitstraling naar buiten toe van de club. Robert en Max, denk goed na!

 2. Kaazie87

  24 januari 2018 at 20:04

  Jorgensen staat in belangstelling van newcastle, 1e bod van 18 geweigerd. Als jorgensen weggaat moet weghorst zijn opvolger worden, werdt net gezegd op fox

 3. az woman

  25 januari 2018 at 08:36

  Ik weet het waarheidsgehalte niet van dit bericht, maar mochten die Britten echt interesse hebben in een spits, kunnen ze zich beter direct wenden tot AZ, ipv zich eerst bij Feyenoord te melden. Ze hebben meer aan Wout dan aan Jorgensen. Hoewel ik ontzettend veel waardering heb voor Wout, maar als er 18 miljoen geboden wordt? Wat is wijsheid?

 4. Jay

  25 januari 2018 at 11:36

  18 miljoen voor Weghorst?! Sorry, maar op dit moment is hij dat bij lange na niet waard. Hij moet eerst maar eens belangrijke doelpunten gaan maken in belangrijke wedstrijden voordat dat soort bedragen en het Nederlands elftal in beeld komen.

 5. Evert

  26 januari 2018 at 00:00

  Wat een krankzinnig besluit van een krankzinnige organisatie KNVB, omdat de heer Haar geen diploma heeft thu…………..? Wat moet deze beste man en club icoon dan nog leren?? Meer dan 500+ wedstrijden alleen al voor AZ als assistent hoofdtrainer met topgasten als van Gaal, Advocaat en Adriaans.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *