AZ en Utrecht blijven steken op gelijkspel

By
Updated: januari 19, 2018

AZ heeft de tweede seizoenshelft vrijdagavond hervat met een gelijkspel in Utrecht: 1-1. Jonas Svensson schoot de Alkmaarders na rust op voorsprong, waarna Cyriel Dessers gelijk maakte. Bij AZ maakte aankoop Oussama Idrissi zijn debuut.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Utrecht – AZ 1-1 (0-0)
Eredivisie

Opstelling FC Utrecht: David Jensen; Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Urby Emanuelson (56. Cyriel Dessers); Sean Klaiber, Robin van der Meer, Yassin Ayoub; Zakaria Labyad (90%2B5. Lukas Görtler), Sander van der Streek (64. Odysseus Velanas), Gyrano Kerk.
Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ricardo van Rhijn, Stijn Wuytens, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til; Jahanbakhsh, Weghorst, Helmer (77. Oussama Idrissi).

Scoreverloop: 55 Svensson 0-1, 74. Dessers 1-1.
Gele kaarten: Ayoub, Kerk (FC Utrecht) Weghorst, Jahanbakhsh, Wuytens (AZ).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük
Toeschouwers: 18.457

23 Comments

 1. Vak J

  19 januari 2018 at 22:03

  Jammer maar hier zie je dus dat Weghorst niet de scherpe spits is voor AZ. Een prachtige pass en dan verkeerd aannemen. Anders alleen voor de keeper en scoren. Had niet gehoeven dit gelijke spel al ging het goed over en weer. Maar goed een puntje nou ja…

 2. Brandon

  19 januari 2018 at 22:24

  65 minuten prima gespeeld met beheersing over de bal dus ook de wedstrijd. Daarna meegegaan in het spel van Utrecht en en maar een beetje op los knallen. Jammer dat de coach daar niet heeft ingegrepen, door de hopeloos falende Til bv te wisselen en meer op balbezit te gaan spelen door v Overeem op het middenveld te brengen. Het was wachten op de 0-2 maar door het slecht uitspelen, wat dus te maken had met de veldbezetting kregen we de 1-1 om de oren. Niet verdiend uit AZ oogpunt bekeken maar wel verdiend als je als AZ zijnde je zo in de luren laat leggen door het kick en rush voetbal wat Utrecht wilde en ook mocht spelen. Jammer 2 puntjes verloren waar dit niet hoefde.

 3. AZ4Altijd

  19 januari 2018 at 22:38

  Ik ben van mening dat Weghorst verkeerd gebruikt wordt. Verdedigt veel te veel mee. Hij moet amper op eigen helft komen. Ja hij is lang, maar ajb zeg bij een corner tegen, wat doet hij in ons eigen doelgebied? Hij moet juist bij uitverdedigen vlak voor middenlijn bal krijgen en uit de counter scoren. Hij werkt keihard, maar in mijn opzicht te hard en moet voorin staan om te scoren.
  Hij is geen super voetballende spits. Hij moet het van slimmigheidjes hebben en goed lopen en zo scoren, maar hou ajb met meeverdedigen op eigen helft. Ik geloof erin dat als hij meer voorin blijft en slim loopt weer gaat scoren.

  • oma

   20 januari 2018 at 08:49

   je bedoel om het even in mijn woorden te zeggen dat het een zeer beperkte spits is wat techniek aan gaat?

 4. AZ Alkmaar

  19 januari 2018 at 22:54

  2e helft veel slordig voetbal waarbij veel balverlies werd geleden een Seuntjes of van Overeem had goed geholpen om de rust en het balverlies goed op te vangen en die 1-0 over de streep te trekken, met een beetje mzzl 2-0. Er werden weer veel kansen verknoeid ..de aanvallers stonden niet op scherp jammer want er zat meer in.

 5. de echte supporter

  19 januari 2018 at 23:09

  eerste helft prima tweede helft zakte een aantal spelers in. Wuytens vond echt enorm slordig. aanvallen waren niet zuiver genoeg. maar goed we hebben een punt uit Utrecht meegenomen.

 6. Gerrit Vooijs

  19 januari 2018 at 23:23

  Jammer van het puntverlies. VDB had idd eerder kunnen wisselen. Maar hij vertrouwde er op dat AZ opnieuw in het slot van de wedstrijd de winst over de streep zou trekken.
  Utrecht was agressief en met name Koopmeiners en Til verloren in de 2e helft teveel persoonlijke duels. Overeem en of Seuntjes hadden hier een goede rol in kunnen spelen.

  Toch, AZ heeft uit van Vitesse, Utrecht, PEC en Heerenveen niet verloren en dat is goed.

  Wanneer Feyenoord zondag niet wint houdt AZ afstand van Feyenoord.
  Dat wordt een interessante strijd.

 7. Brandon

  19 januari 2018 at 23:29

  Eens Gerrit maar AZ moet dit soort wedstrijden winnen. Leuk dat ze niet verliezen maar 34x gelijkspelen levert 34 punten op en je hebt niet verloren. Het gaat om 3 punten en daarin schieten ze vandaag ook weer te kort in. Het verbloemen achter een gelijkspel is niet professioneel te noemen. Deze competitie hadden we qua kansen veel meer punten moeten hebben. Het veldspel is veelal prima maar ook vandaag is het uitspelen en afronden weer ver onder niveau en daarom spelen we gelijk. Dat is dus NIET goed.

 8. KeesK in Paraguay

  20 januari 2018 at 13:16

  Teleurgesteld in Oussama Idrissi, debuut maken en niet gelijk scoren en de held zijn :p

 9. Kaazie87

  20 januari 2018 at 13:25

  Brandon utrecht uit mag je gerust gelijkspelen, het veldspel was geruime tijd gewoon heel goed mischien wel beter dan de 1e seizoenshelft. We hebben weinig kansen weggegeven, maar hadden erg veel moeite met het vechtvoetbal van utrecht. Het elftal staat goed en die gasten worden steeds beter, geen nood aan de man. Zie geen reden tot klagen

  • Brandon

   20 januari 2018 at 13:44

   Misschien heb je niet goed gekeken Kaazie. De 1e 65 minuten waren we oppermachtig en had Utrecht helemaal niets in de melk te brokkelen. Dan moeten we de 0-2 maken en deze wedstrijd winnen. Daarna komt Utrecht tot vechtvoetbal omdat wij dat toelaten. Dit is geen klagen maar een doodnormale constatering.

 10. Vincent

  20 januari 2018 at 19:46

  Tactisch de wedstrijd verloren na de 65e min

 11. kaazie1987

  21 januari 2018 at 09:51

  en weghorst moet is een tijdje stoppen met dat gezanik richting zijn medespelers dat begint nu echt te irriteren.
  als je zelf al weken lang 1 van de mindere bent kan hij zich beter op zijn eigen spel gaan richten want dat is echt ondermaats, aan het begin van het seizoen was hij 1 van de betere maar nu al weken lang 1 van de mindere,

  hoop maar dat druijff mag spelen tegen willem2 en dat hij een hatrick maakt dan zijn we voorlopig van weghorst af

 12. Kaazie87

  21 januari 2018 at 14:09

  Marcel brands zat gister op de tribune voor philipe sandler, speelde trouwens een hele goede wedstrijd bij zwolle, echt een heel groot talent en nu al de leider achterin bij.pec

  • Jeroen

   21 januari 2018 at 19:28

   Ik las het ook op Internet. Hopen dat AZ eerder kan toeslaan.

 13. Kaazie87

  21 januari 2018 at 15:23

  Waar gaat het heen, pec vraagt 4 miljoen voor sandler. Psv schijnt evengoed interesse te hebben

  • Jeroen

   21 januari 2018 at 19:29

   4M???? Dat is belachelijk.

   • oma

    22 januari 2018 at 14:07

    ik lees op verschillende site`s,waar onder voetbalzone.
    dat PEC de vraag prijs op 2,5 miljoen heeft gesteld voor Sandler.
    hoe komt er hier dan iemand op 4 miljoen.
    duimpje

    • AZ Alkmaar

     23 januari 2018 at 14:41

     AZ moet gewoon de gok wagen en die 2,5 mil uitgeven. Genoeg geld verdiend aan transfers mogen ze ook eens wat uitgeven als een van de twee Idrissi of Sandler de verwachtingen niet kan waarmaken en je verkoopt er eentje voor 6miljoen doe je het toch nog goed. Tegen Itrecht werd duidelijk dat we toch nog verdedigende kwaliteiten missen.

     Kom op Huiberts trek de portomonnee en vertrek ons gauw met Sandler!

 14. Kaazie87

  21 januari 2018 at 17:29

  Waarschijnlijk zal helmer tegen willem2 weer spelen, maar dan zal hij toch echt uit een ander vaatje moeten tappen, ik vindt het een hele sierlijke speler maar spelen in az1 komt voor hem toch echt te vroeg naar mijn idee. Fysiek is hij er nog.niet klaar voor, reijnders zal hem straks voorbij gaan in de pikorde maar ook dat is een hele fijne speler maar wel behoorlijk fysiek sterker dan helmer

  • Jeroen

   21 januari 2018 at 19:30

   Helmer heeft mij ook nog niet kunnen overtuigen. Moet inderdaad meer gaan geven.

   • Vincent

    21 januari 2018 at 19:39

    Helmer.. typisch zo’n spelmaker die in de jeugd altijd de beste was en in de senioren hard faalt

 15. Kaazie87

  21 januari 2018 at 19:52

  Dat denk ik ook vincent, maar we zullen zien je krijg bij az altijd meerdere kansen om je te bewijzen maar hij zal zich meer moeten gaan laten gelden anders is het zeker gezien de enorme concurrentie op zijn positie snel afgelopen. Maar ik denk dat dit een.gevalletje dos santos of thom haye wordt helaas

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *