Voorbeschouwing FC Utrecht – AZ

By
Updated: januari 18, 2018

Na de stormachtige oefensessie op het AFAS Trainingscomplex, sprak John van den Brom donderdagmiddag met de pers. Over het uitduel van vrijdag met FC Utrecht en de stand van zaken binnen zijn selectie.

AZ legde woensdagmiddag Oussama Idrissi vast. Van den Brom: “Hij is fit omdat hij de afgelopen weken gewoon met FC Groningen heeft getraind. Na het verhuren van Dabney dos Santos en Fred Friday kunnen we deze aanvallende versterking van onze selectie toejuichen. We hebben hem niet voor niets gehaald. Oussama is op meerdere posities inzetbaar.”

Helmer
Idrissi start vrijdag nog niet in de basis. “Jeremy Helmer gaat morgen spelen”, bevestigde Van den Brom. “We zijn tevreden over de ontwikkeling die hij doormaakt. Hij vult het wat anders in dan Joris van Overeem heeft gedaan. Jeremy is wat meer echt een linkerspits.”

Svensson
Tijdens het trainingskamp in Spanje liep Jonas Svensson een enkelblessure op. “Hij is deze week weer aangesloten bij de groepstraining,” reageerde Van den Brom. “Gelukkig valt de blessure mee, want op het moment dat hij uitviel zag het er vrij ernstig uit. Maar hij is fit genoeg om vrijdag tegen FC Utrecht te spelen.”

FC Utrecht
“Ze hebben sinds de winterstop een nieuwe trainer, maar qua spelers is er niet veel veranderd”, zei van de Brom over de opponent van vrijdag. “De manier van spelen is bekend. We hebben ook de wedstrijd die ze tijdens het trainingskamp in Spanje tegen Anderlecht speelden bekeken. Daar zagen we veel terug van hoe FC Utrecht altijd speelt. Maar elke nieuwe trainer heeft zijn eigen opvattingen en ideeën. Dat zal duidelijk moeten worden.” Bron: AZ

5 Comments

 1. KeesK in Paraguay

  18 januari 2018 at 16:37

  Dat die rattenclub hun morele uitverkoop mogen bekopen met een verlies tegen de enige integere club van Noord Holland!

 2. woonwagenpower

  18 januari 2018 at 16:57

  Een nieuwe hoofd verantwoordelijke voor de resultaten van FC Utrecht Jean-Paul de Jong. Ayoub weet dat hij volgend seizoen bij Feyenoord voetbalt. Ik weet niet wat voor invloed het zal hebben op het spel van Utrecht, maar het zal voor ons wel een lastige pot worden gezien de geschiedenis. AZ won 10 keer, speelde 8 keer gelijk, maar 20 wedstrijden werden daar verloren door AZ. Het zal geen walk-over worden voor AZ, maar kansloos zijn we zeker niet.
  Ik denk dat FC Utrecht liefhebbers net zo benieuwd zijn als alle liefhebbers van de Alkmaar/Zaanstreek combinatie hoe hun club uit de winterstop zal verschijnen. Ik geef AZ 50% kans op winst, 35% kans op gelijk spel en 15% kans op een nederlaag. AZ SUCCES!

 3. Vincent

  18 januari 2018 at 19:18

  Het is alles of niets voor Helmer kijken hoe die dat oppakt

 4. i.Pjotr

  18 januari 2018 at 23:30

  Heerlijk in een vol uitvak AZ naar de overwinning schreeuwen…..
  Volgens Gerrit gebeurd het weer in het laatste kwartier…..we gaan het zien !!
  Hij is een Kenner!

  • az woman

   19 januari 2018 at 13:45

   de meeste AZ liefhebbers op deze site hebben wel de nodige inzichten en kennis, op een enkeling na. Die heeft er geen kaas van gegeten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *