AZ bindt supertalent Boadu tot medio 2021

By
Updated: januari 12, 2018

Myron Boadu gaat zijn in 2020 aflopende contract bij AZ met één seizoen verlengen tot halverwege 2021. De Alkmaarders hebben een mondeling akkoord bereikt met de bijna zeventienjarige aanvaller die dit seizoen wegens een blessure nog niet in actie kwam.

‘We zijn blij dat we na onder anderen Guus Til en Teun Koopmeiners, afgelopen zomer, nu ook Myron Boadu als exponent van de jeugdopleiding langer aan ons gaan binden’, zegt directeur voetbalzaken Max Huiberts op de website van AZ.

In de winterstop van het vorige seizoen maakte de Amsterdammer voor het eerst deel uit van de selectie van John van den Brom tijdens het trainingskamp in Spanje. Boadu is de jongste doelpuntenmaker ooit in de Tweede Divisie. De aanvaller scoorde tegen Excelsior Maassluis namens Jong AZ met een leeftijd van slechts 15 jaar en 233 dagen.

Boadu liep in mei – vlak nadat hij zijn vorige contract tekende – tijdens het EK Onder-17 een meniscusblessure op en wacht daardoor nog op zijn eerste speelminuten deze jaargang. ‘Myron is er wegens zijn blessure lang uit geweest, inmiddels traint hij bijna weer volledig mee met de groep. Het zou mooi zijn als hij dit seizoen al te bewonderen is in het AFAS Stadion’, aldus Huiberts. Bron: VI

6 Comments

 1. Jeroen

  12 januari 2018 at 09:12

  Top nieuws!!!!

 2. Jay

  12 januari 2018 at 09:20

  Wat de jeugd betreft zit het wel goed bij AZ. Als je nu nog 1 of 2 gerichte aankopen doet, dan heb je echt een heel sterk elftal.

  Eigenlijk verheug ik me ook al een beetje op volgend seizoen. Als het lukt om deze spelers zoveel mogelijk bij elkaar te houden, dan ga je sowieso weer bovenin meedoen en kan je misschien zelfs (lang) meedoen met de titelstrijd. Er zit natuurlijk nog een behoorlijke groei in deze jonge groep.

 3. KeesK in Paraguay

  12 januari 2018 at 11:20

  Eigen talent is door de bank genomen loyaler (uitgezonderd jongens als W. Hoedt) aan de club. Maar het is en blijft broodvoetbal dus als je het eerste niet lijkt te gaan halen of je hebt teveel dips wordt je er ook zo weer uitgebonjourd. Dat weten die jonkies ook dus de loyaliteit zal altijd beperkt blijven onder het motto als ik beter kan moet ik de kans misschien maar pakken (om redenen van speeltijd, idiolatie, prestige en/of geld). In welk licht we deze verlenging moeten bezien zal de toekomst uitwijzen, al is het wel een positief precedent voor de anderen.

  • Jay

   12 januari 2018 at 11:30

   Boadu kan nu hopelijk ruim 2 seizoenen vlammen bij AZ en zal dan waarschijnlijk verkocht worden. Nu zijn contract met een jaar verlengt is, kan AZ dan dus ook nog flink aan hem verdienen.

 4. woonwagenpower

  12 januari 2018 at 17:34

  De Nederlandse Pelé, die komt uit Alkmaar.
  Voor iedere tegenstander een groot gevaar.
  Het Alkmaarse publiek zal hem toejuichen,
  als hij een achterstand doet ombuigen.
  Ombuigen in een winst partij,
  Myron voetbalt bij AZ vogelvrij.
  Die vrijbrief heeft hij dan vast van John gekregen,
  want mede door Myron viert AZ alweer een zegen.
  Zegens zelfs tegen de traditionele top drie,
  thuis of uit, met Myron gaan die ook over de knie.
  O.a. Ajax probeerde hem al weg te kapen,
  maar Myron is verstandig en ging er een nachtje over slapen.
  Myron bleef bij AZ, een verstandig besluit,
  standvastigheid spreekt daaruit.
  Myron, ik ben je dankbaar
  en wens je samen met ieder die AZ een warm hart toe draagt, een mooie tijd in Alkmaar.

 5. Vincent

  12 januari 2018 at 20:13

  Kan deze jongen de hype overstijgen? Volgend jaar is zijn jaar dan zullen we zien!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *