AZ doet bod op Sandler van PEC Zwolle

By
Updated: januari 7, 2018

AZ meldde zich vorige maand bij PEC voor Sandler en liet daarbij weten een bedrag van – naar verluidt – twee miljoen euro over te hebben voor de veelzijdige mandekker. Daarbij konden op een zijspoor belande spelers van AZ bij de deal betrokken worden. PEC Zwolle sloeg het bod uiteindelijk af, ook omdat er binnen de clubleiding en de staf de vurige wens bestaat om de stuntploeg van voor de winterstop volledig intact te houden. Het is niet uitgesloten dat AZ, dat derde staat in de eredivisie, zich opnieuw zal melden voor de speler.

PEC is zelf nog in gesprek met Sandler over het openbreken en verlengen van diens contract, dat tot medio 2019 loopt. De verdediger werd anderhalf jaar geleden opgepikt uit de jeugd bij Ajax. Dit seizoen brak hij definitief door in de Overijsselse hoofdstad. Na de komst van trainer John van ’t Schip veroverde hij een basisplaats en imponeerde hij als sterke verdediger, met veel voetballende kwaliteiten. Het tweede kwart van de competitie miste Sandler door een gebroken sleutelbeen, die hij opliep na een duel met PSV-topscorer Hirving Lozano.

Update:

Nijkamp: “AZ heeft geïnformeerd en gevraagd wat de mogelijkheden waren. Dat gebeurde al voor Kerst. Wij hebben een bedrag aangegeven en daar is AZ niet op ingegaan. Vooralsnog is Philippe Sandler speler van PEC Zwolle en zal hij het seizoen bij ons afmaken.”

24 Comments

 1. Jay

  7 januari 2018 at 15:42

  Goed om te zien dat AZ bezig is met versterkingen. De vraag is hoeveel ze uiteindelijk over hebben voor Sandler. En hopelijk zijn ze ook bezig met een linksbuiten.

 2. az woman

  7 januari 2018 at 16:12

  Is inderdaad een heel talentvolle verdediger. Twee miljoen blijft een hoop geld en extra speler(s) voor PEC Zwolle, met zo’n bedrag en deal mag de scouting niet twijfelen. Ik ga ervan uit dat ze hun huiswerk goed gedaan hebben.

 3. woonwagenpower

  7 januari 2018 at 16:28

  Als je het mij vraagt voor 5 jaar vast leggen deze knul.Ik heb begrepen dat twee miljoen voor een Zwolle speler zelden of nooit geboden is, kan Zwolle zo’n bod afslaan? of moeten ze het met beide handen aanpakken? Ook voor AZ blijft twee miljoen een hoop geld. Maar ik geloof in deze investering.

 4. Jeroen

  7 januari 2018 at 17:39

  Ik ken deze beste man nog niet. Persoonlijk is 2M erg veel voor een Zwolle speler, dus ik hoop dat onze scouting z’n werk heeft gedaan.

 5. Ryan

  7 januari 2018 at 21:38

  Zeer goede verdediger. Viel echt op bij PEC. Wel verrassend dat PEC 2miljoen heeft afgeslagen want dat is een behoorlijk bedrag voor hun.

  AZ is wel duidelijk op zoek naar een centrale verdediger Memisevic, donk en nu Sandler.

  • i.Pjotr

   7 januari 2018 at 22:29

   Logische keuze, de zoektocht naar Centrale verdediger.
   Vlaar is klaar, en wuijtens is niet de sterkste schakel achterin.
   Als je De wedstrijden die ik bij jong az heb gezien, kun je concluderen dat de CV’s er nog niet klaar voor zijn.
   In iedergeval goed om te lezen dat er doorgeselecteerd wordt.

 6. Ryan

  8 januari 2018 at 11:48

  AZ wil flink investeren in PEC Zwolle-verdediger Philippe Sandler. Het heeft een bod neergelegd dat hem in één klap de duurste speler uit de Zwolse clubhistorie zou maken, maar de Zwollenaren houden voorlopig hun poot stijf.

  De Alkmaarders hebben tevens aangeboden om overbodige spelers als Rens van Eijden en Iliass Bel Hassani te betrekken in de deal, waarmee deze in waarde de hoogst ontvangen transferbedragen (anderhalf miljoen euro voor Ben Rienstra en Kamohelo Mokotjo) flink overstijgt. Het geeft aan hoe veel potentie AZ ziet in het 20-jarige jeugdproduct van Ajax, dat vorig jaar onder Ron Jans nog nauwelijks aan de bak kwam in Zwolle, maar dit jaar in de acht basisoptredens tot zijn sleutelbeenbreuk een revelatie was bij PEC.

  In Alkmaar heeft men goede hoop dat het Sandler alsnog weet te strikken. PEC is met de verdediger in gesprek om zijn medio 2019 aflopende contract te verlengen, maar de verdediger zelf ziet een overstap naar AZ zeker zitten. Bron: telegraaf.

  Die komt dus naar AZ. Omdat de telegraaf zegt dat ze bij AZ goede hoop hebben dat hij komt. De laatste jaren heeft de telegraaf het bijna altijd goed als het over AZ gaat.

  • woonwagenpower

   8 januari 2018 at 15:48

   Ik denk dat PEC Zwolle ervan uit gaat dat AZ nog rek in de knip heeft en dat AZ niet meteen het uiterste bod neer legt. Het zou mij niet verbazen als PEC Zwolle er een half miljoen bij wilt + het aanbod van de twee spelers erbij.
   Maar hoe gaat Max daarmee om? ik weet het niet.
   Ik weet wel dat PEC Zwolle niets aan een gedemotiveerde speler heeft, zowel in de kleedkamer als op het veld kunnen kunnen gedemotiveerde spelers behoorlijk sfeer bepalend zijn in negatieve zin. Dus Gerard Nijkamp zal ook zijn afwegingen maken. Succes Max!

   • Ryan

    8 januari 2018 at 17:54

    Ja en misschien ook ter compensatie voor de Reijnders streek die AZ heeft gedaan. Dat daar nog wat verkeerde gevoelens zijn tegen AZ.

 7. Urdal

  8 januari 2018 at 15:42

  Ik vind het teveel geld voor een cv die maar een kwart jaar heeft gepresteerd. De wedstrijden die ik van van Rijn heb gezien speelde hij goed en is iemand met ervaring en international geweest. Ik zou hem een contract aanbieden. Hij is beter dan Wuytens en Hatzidiakos.
  We hebben meer aan een LB.

  • Ryan

   8 januari 2018 at 17:53

   Van Rhijn is duur en meer een rechtsback dan een centrale verdediger. En kost misschien meer om hem bij Brugge los te weken. Plus drukt zwaarder op de salariskosten

 8. Evert

  8 januari 2018 at 16:42

  Ikzelf snap de beweegreden niet om verdedigende spelers te halen? Zoals ik de laatste wedstrijden heb beleeft zit het achterin wel snor op een enkele foutje na en dat heeft met ervaring te maken. Ik zie het probleem juist voorin liggen, ja spitsen zat maar geen één die scoort. Ze werken zich een slag in de rondte en dat is mooi om te zien maar het rendement is bedroevend laag. Elke wedstrijd weer begint AZ fris en fruitig en vaak dominerend maar er word niet gescoord,en dan zie je de wedstrijd kantelen. Gelukkig is dit AZ veerkrachtig genoeg om er vaak met winst van de mat af te lopen maar het maakt het zichzelf vaak niet makkelijk, en dat heeft te maken met het lage rendement.Dus ik zou zeggen voorin doorpakken en door selecteren.

  • Ryan

   8 januari 2018 at 17:51

   Van eijden heeft geen toekomst meer. Vlaar is klaar en rijp voor pensioen. Bakker en Kramer zijn er nog niet klaar voor. Dan heb je alleen Hatzidiakos en wuytens. Nou dat is niet veel.

   Daar komt bij kijken dat Sandler echt een geweldige speler is. Is 1.90 dus lang en nog maar 20 jaar en goede hoop voor een mooi doorverkoop bedrag.

 9. Kaazie87

  8 januari 2018 at 16:45

  Ja maar wat als club brugge zegt wij hebben van rhijn nu nodig, we halen hem terug? Dat kan ook he… dan heb je als az zijnde een probleem. Ik heb jong az tegen nec gezien en die cv’s die daarin speelde konder er geen reet van 7-2 werdt het voor nec trouwens. Hup sandler halen en niet zaniken max en als je er toch ben neem mokhtar ook gelijk mee

  • Ryan

   8 januari 2018 at 17:48

   Dan moet brugge met geld komen. Want ze hebben een huur contract van een jaar.

 10. Kaazie87

  8 januari 2018 at 16:54

  Blijft wel vreemd van zwolle dat als je 400k verlies draait over boekjaar 2017 dat je dan een recordtransfer van 2 miljoen op een gebleseerde speler niet accepteerd… of is het echt zon groot talent?? Ik heb me twijfels daarover bij ajax onder 19 speelde hij lang niet altijd. Vorig jaar bij zwolle maar 7 wedstrijden gespeeld terwijl de achterhoede zwaar waardeloos was en dit seizoen 12 wedstrijden gespeeld en nu is het de grote man…

  • Ryan

   8 januari 2018 at 17:47

   Hij heeft zich geweldig ontwikkeld. Ik vind hem beter dan die pierie. Hij is fysiek sterk en geweldig in de passing.

   Bij Ajax speelde hij op het middenveld en bij Zwolle werd het een centrale verdediger.

   Maar je kan toch een groot talent zijn ook al slaag je niet bij Ajax…

   Misschien even de wedstrijden terug kijken van zwolle dan zie je dat hij echt een groot talent is.

   • AZ4Altijd

    8 januari 2018 at 18:30

    Dan nog. 20 en dan 2Mio dokken. Heb dan liever een iets rijpere Scandi van jaar of 22-24.

    Als het echt het 10e wereldwonder is, is het leuk, maar heel eerlijk. 2 Mio voor een Jochie van 20? Vind ik toch wel veel.
    Dan moet je echt wel zeker zijn van je zaak en moet METEEN meekunnen op ons niveau, zie bijvoorbeeld een Midsjo en Svensson. Waren niet goedkoop maar stonden er METEEN. Ik vindt dat dan ook geen fijn beeld wat je afsteekt naar eigen jeugd als er ineens een broekie van 20 voor hun staat. En dat voor 2MIO. En dan uiteraard ook veel hoger salaris krijgt dan zijn leeftijdsgenoten. Trek je scheve gezichten mee.

    • Vincent

     8 januari 2018 at 19:06

     Precies!!

    • Ryan

     8 januari 2018 at 21:08

     Oké heb jij iemand uit Scandinavië op het oog? Als deze jongen beter is en jonger waarom een buitenlander halen?

     Leeftijd maakt toch niks uit.. kwaliteit gaat het om.

     Even een vraag heb je hem zien spelen? Want hij kan echt meteen mee met dit AZ.

     Ik ben blij dat AZ ook bij concurrenten langs gaat voor talenten en zeker Sandler die echt een geweldig seizoen door maakt voor zijn blessure

     • AZ4Altijd

      9 januari 2018 at 15:11

      Nee ik ben geen scout en kijk niet naar Scandinavische competities, maar tot op heden bijna alles wat daarvandaan komt doet het goed en hebben goede mentaliteit.

      Deze Adam Sandler heeft voor zijn blessure goed gespeeld. Ja paar wedstrijdjes. Als hij dit al deed op dit niveau afgelopen 3 seizoenen, dan zeg ik, ja dan is het de moeite waard. Maar hij komt net kijken op dit niveau. Dan vind ik 2Mio echt veel te veel. Want zoals ik al aangaf, daar blijft het niet bij. Die jongen zal dan flink meer moeten verdienen dan zijn leeftijdsgenoten en ondanks dat hij wellicht goed is, denk ik dat dit geen goed beeld aftekend op zijn leeftijdsgenoten die er ook hopen aankomen.

     • Ryan

      9 januari 2018 at 19:02

      Als Phillipe Sandler 2 seizoenen zo presteert dan is hij voor AZ niet haalbaar. En dan lopen we te zeiken dat AZ niet snel genoeg was of hoe kon je hem over het hoofd zien etc.

      Ik denk dat AZ gerust weet wat in Scandinavië rondloopt en misschien zijn ze niet goed genoeg of veel duurder etc.

      P.s. adam Sandler is een slechte acteur;)

 11. Vincent

  9 januari 2018 at 15:32

  Friday onze held gaat Sparta redden

  • AZ’67

   9 januari 2018 at 15:39

   Twee kneuzen halen, één betalen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *