Van den Brom wil langer bij AZ blijven

By
Updated: december 29, 2017

Het contract van AZ-trainer John van den Brom loopt aan het einde van dit seizoen af. De Alkmaarse club lichtte dit voorjaar de optie in het contract van de trainer, waardoor zijn verbintenis doorloopt tot de zomer van 2018. Van den Brom wil graag langer blijven, zo heeft hij de leiding van de club laten weten. “Ik voel me happy bij de club.”

De 51-jarige trainer kwam in september 2014 naar AZ, als opvolger van Marco van Basten. In zijn eerste twee seizoenen plaatste AZ zich voor Europees voetbal. Vorig seizoen bleven de prestaties achter bij de verwachtingen, maar dit jaar doet de trainer het erg goed. De Alkmaarders combineren aantrekkelijk voetbal met goede resulaten.  AZ staat op de derde plaats met drie punten achterstand op de nummer twee, Ajax.

Van 7 tot en met 13 januari gaat AZ op trainingskamp naar het Zuid-Spaanse Estepona. Daar spreekt Van den Brom met algemeen directeur Robert Eenhoorn en directeur voetbalzaken Max Huiberts over een eventuele verlenging van zijn contract. Bron: RTV N-H

30 Comments

 1. Jay

  29 december 2017 at 11:58

  Vorig seizoen had ik nog geadviseerd om niet te verlengen met Van den Brom. Dit jaar lijkt de combinatie Brom/Slot echter goed te werken. Zowel de resultaten, het vertoonde spel en de doorstroming van eigen jeugd gaat goed. Dus waarom niet verlengen? Welke beschikbare trainer zal het nog beter gaan doen dan de combinatie Brom/Slot?

  • KeesK in Paraguay

   29 december 2017 at 16:38

   Zeker na de transfer van de bewierrookte wondertoptrainert Eric Ten Hag naar de Bijlmer blijft de spoeling dun door de broek lopen.
   De directie zal mogelijke opvolgers analyseren en dan de hopelijk juiste beslissing nemen. Ik weet het niet. Als ik de zelfbevlekking in de pers lees is Ajax al bijna kampioen. Dus de parel ETH is al een gepasseerde haven. Positief is dat het gat met FC Utrecht weer overbrugbaar wordt voor AZ na het vertrek van ETH in de strijd om Europees voetbal…
   Er liggen veel toptrainerts op het strand waaruit blijkt dat resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst zijn.
   Was FC Utrecht geen outsider kampioenskandidaat aan het begin van het seizoen met de beste selectie uit zijn historie? Maar bij Ajax is de selectie zó véél beter…
   Heerlijk onnozel al dat voetbalkenners gelul.
   Toegegeven ETH weet wèl van Ajax te winnen en dat is reden dat hij is gekozen als ik de Ajax rukclubjes mag geloven. Maar misschien is dit voor AZ op te lossen door Dick Advocaat alleen voor die 6 topwedstrijden in het volgend seizoen in te huren. Dickie kan daar wel de humor van inzien. Kan Brom de rest winnen. Gewoon verlengen dan maar?

   • Gerrit Vooijs

    29 december 2017 at 22:11

    Ik zou Brom nog met 1 jaar verlengen om dit trainersduo dit seizoen het maximale er uit te laten halen. Zeg je nu dat VDB mag vertrekken zal dit onrust geven en dat is on de huidige situatie ongewenst.
    Slot lijkt mij de beoogde opvolger en zou dus volgend seizoen de eerste trainer kunnen worden en Brom als klankbord er achter.

   • Gerrit Vooijs

    29 december 2017 at 22:20

    Ik zie het gat met Utrecht niet zo. AZ won overtuigend van Utrecht en staat op de ranglijst ook los van Utrecht, Vitesse en Heerenveen die als directe concurrenten gezien moeten worden.
    Utrecht heeft nog 1 wedstrijd te goed maar dat is een zware thuiswedstrijd dus dat is allerminst zeker dat Utrecht daar 1 of 3 punten uit pakt.

    Utrecht heeft 1 topseizoen gehad maar nu is het Zwolle. AZ is de meest stabiele subtopper van de rest want ook Vitesse en Heerenveen spelen dit seizoen niets klaar.

    • KeesK in Paraguay

     30 december 2017 at 17:12

     Dat bedoel ik ook Gerrit. Ik verbaas me over dit Ajax dat dus gewoon een Machiavelliaanse slangenkuil is en zo’n zet doet. Vandaag lees ik dat ze welicht al weken geleden persoonlijk akkoord waren met ETH. Beetje allá Manchester United en Mourinho tijdens van Gaal. En wat dat betreft hoop ik dat deze interne veldslag Ajax de tweede seizoenshelft opbreekt.
     Hetzelfde geldt voor FC Utrecht wat buigt als een grasspriet voor 020. Hoe weet ik niet, maar of ze dit aan hun fans en spelers kunnen verkopen zal blijken. Uitverkoop is het, met hopelijk een deklassering op de ranglijst.
     Dat PSV hier mogelijk garen bij spint is dan zo maar dat geldt ook voor AZ.
     Ik schat de kans klein dat AZ PSV voorbij gaat maar als ze de haven en de Bijlmer voorblijven is de tweede plek haalbaar, want de rest komt tekort (PEC) of zijn niet constant dit seizoen (FC Utrecht, Vitesse).
     Het is weer AZ dat als vanouds de luis in de pels is van de top drie.

 2. 1AZ1

  29 december 2017 at 18:36

  Heb hem net op AZ Tv zien spreken maar hij praat erg gepassioneerd over AZ en het belangrijkste straalt nog veel positiviteit uit dus Brom mag blijven!

 3. woonwagenpower

  30 december 2017 at 06:21

  Elke trainer is voor het grootste gedeelte afhankelijk van het spelers materiaal. Werk je bij een club als Utrecht, Heerenveen, Vitesse, Groningen of AZ, dan is het meestal zo, dat je ook afhankelijk bent van blessures en schorsingen, want deze worden over het algemeen niet zo makkelijk opgevangen als bij grotere clubs met bredere selecties. Onder John zijn verantwoording stroomt de jeugd prima het eerste elftal binnen. Ik vind hem altijd zeer sympathiek over komen. Hij klaagt nooit, heeft zich nooit negatief over AZ uitgelaten. zijn behaalde resultaten zijn behoorlijk en soms boven verwachting. Om stabiliteit en rust uit te stralen en te bewaren, zou ik niet van coach veranderen . Mocht Arne slot op eigen benen willen staan en weg gaan, dan heeft hij zijn kennis aan John overgedragen en zal John dat zeker meenemen in zijn aanpak in de toekomst. Dat is helemaal niet erg, want Arne Slot zal weer dingen van John overnemen en zo leren we allemaal van elkaar. Neem Foppe de Haan, o.a. Trainer Heerenveen van 1992 t/m 2004, dat heeft Heerenveen geen windeieren gelegd. Riemer hield denk ik ook van rust en stabiliteit binnen de club, wat volgens mij heel verstandig is voor elke organisatie. Mijn advies: verlengen met drie jaar.

 4. az woman

  30 december 2017 at 06:32

  Waarom moet je een goed huwelijk ontbinden?
  Max en John, mooi met mekaar doorgaan, zou ik zeggen.

 5. kaazie1987

  30 december 2017 at 10:06

  bij ajax dachten ze ook hoe nu verder na frank de boer, nou peter bosz haalde de finale van de el en ajax speelde beter voetbal.

  bij zwolle hezezelfde verhaal, ron jans was een icoon daar in zwolle, maar moet je nu zien john van t schip staat 4e met pec

  co Adriaanse zij altijd na 4 jaar is de chemie uitgewerkt, want dan weten spelers precies hoe der getraind gaat worden en worden die gasten makkelijk en laconiek

  wat mij betreft niet verlengen, ik ben verleden seizoen niet vergeten. john houdt te lang vast aan spelers die niet presteren, ik vindt john ook meer een manager dan een echte trainer die spelers beter maakt

 6. kaazie1987

  30 december 2017 at 10:10

  john heeft 3 jaar laten zien dat hij bij az spelers niet beter maakt, en nu is arne slot erbij en nu lukt het wel.

  zet er nu een trainer naast die een wedstrijd om kan gooien met een geniale wissel, en die tactisch sterk is zodat we wel is een keer een tobclub kunnen verslaan, want dat is het enigste wat nog ontbreekt ajax psv of feyenoord verslaan

 7. kaazie1987

  30 december 2017 at 10:12

  we hebben al een geniale trainer met arne slot, nu nog een geniale coach en dat is john niet,

 8. kaazie1987

  30 december 2017 at 13:31

  voordat john begon was de doelstelling, de top 3 lastig maken met leuk en attractief voetbal, en daarin heeft hij gewoon gefaald. het stadion liep leeg en er was veel gemor op zijn wisselbeleid, en ook vanuit het bestuur waren ze niet tevreden

  de afgelopen 3 en half jaar heeft hij gemiddeld de 5e plek behaald, maar dat is niet gek als je de 5e begroting heb toch??

 9. kaazie1987

  30 december 2017 at 13:37

  van de 11 wedstrijden tegen topteams incl bekerwedstrijden heeft hij er 1 gewonnen thuis tegen feyenoord met een geniale janssen, 2 keer gelijk gespeeld en maar liefst 8 keer verloren.

  als je dan weer zijn contract gaat verlengen kun je je ambities wel in de ijskast gooien, want dan kom je als directie gewoon niet meer geloofwaardig over

  • Gerrit Vooijs

   30 december 2017 at 15:14

   Leuk om grote ambities uit te spreken maar dan moet de club daar ook vervolg aan geven.
   In plaats daarvan:
   Vertrokken elk jaar de beste spelers
   Werd elk jaar de begroting naar beneden bijgesteld
   Werden er goedkope talentvolle spelers gehaald.

   Ondertussen groeide elk jaar weer de begroting van de top 3 zodat het gat groter en groter werd.
   AZ verliest heel veel duels tegen de top 3 klopt.
   Tegen PSV in Eindhoven was 1 punt verdiend geweest
   Tegen Feyenoord was AZ zeer ongelukkig. De openings goal onterecht afgekeurd en daarna 3 grote kansen verprutst. Allemaal in het eerste half uur.
   Tegen Ajax mist Friday op 1 meter de dikverdiende gelijkmaker..

   Kortom 3 toppers verloren die niet verloren hoefden worden. Wat kan VDB hier verweten worden ?
   Weinig vind ik. AZ mist dit seizoen vele grote kansen die het door goed voetbal heeft gecreëerd .
   Het wint van Utrecht, Vitesse en 2x van Heerenveen.

   Geef VDB Janssen in vorm en hij wordt landskampioen.
   Zolang AZ geen topscorer heeft – +20 goals – zal AZ maximaal 3e kunnen worden door een minder Feyenoord.

   Daar mag een coach van AZ op afgerekend worden.

   • oma

    31 december 2017 at 08:57

    dit snap ik even niet.
    weghorst is toch een top pits ik lees niet anders.
    nu moet er opeens een andere spits komen.
    hij werd hier zelfs op site een echte AZ spits genoemd door een persoon.

    • Gerrit Vooijs

     31 december 2017 at 16:59

     Hij is geen topspits maar voor AZ een goede spits omdat hij naast zijn goals ook nog van waarde is als aanspeelpunt.
     Maar wanneer je hoge ambities hebt moet je wel een koele afmaker hebben.
     Die kosten meestal een bak geld en zijn dus onhaalbaar voor AZ.

     Een tweede Vincent Janssen is een lot uit de loterij. Kijk bij Utrecht : zowel van der streek als Dessers – die schoot er vorig jaar nog 26 in de JL in – maken het niet waar.

     Dus wij kunnen tevreden zijn met Weghorst maar hopen wel op meer oals.

 10. Gerard

  30 december 2017 at 14:15

  Brom heeft heel aardige cijfers bij AZ;
  3e,4e,6e en hopelijk dit seizoen wederom in de top 3.
  Dat kunnen niet veel trainers zeggen die bij AZ gezeten hebben. Alleen zwaargewichten alsvan Gaal en Georg Keßler, volgens mij had zelfs Adriaanse in de eredivisie niet zo’n cijfers.

 11. Kaazie87

  30 december 2017 at 17:13

  Bij de grote 3 worden de beste spelers ook verkocht gerrit. De begroting werdt elk jaar inderdaad naar beneden gesteld dat klop, maar het eigen vermogen blijft maar stijgen, afgelopen seizoen 23,1 miljoen en daarvan zijn de kosten van het kopen stadion al af, en de transfers van luckassen en haps niet meegerekend. Met andere worden az heeft bijna net zoveel geld als psv, ik heb het uitgezocht. Geef dat geld is een keer uit aan een knappe linksbuiten en een poten breker uit zuid amerika

 12. Kaazie87

  30 december 2017 at 17:16

  Of zullen ze bij az hetzelfde gaan dorn als bij ajax, eerst 100 miljoen op de bank en dan spelers voor 10 miljoen of meer halen? Laten we het hopen…

 13. Ryan

  30 december 2017 at 20:28

  Kaazie word je niet een beetje moe van het typen? Man wat kan jij veel lullen zeggen

 14. Kaazie87

  30 december 2017 at 21:13

  Ik probeer alleen maar mijn mening te vertellen waarom ik vindt dat het contract van john van den brom niet verlengd hoeft te worden. Ik ben een beetje john van den brom moe, elke keer dat gelul hoe goed hij het wel niet naar zijn zin heeft bij az maar presteren doet hij niet hij heeft heel veel geluk gehad bij az.

 15. Kaazie87

  30 december 2017 at 21:16

  Net als dat ik vorig seizoen dabney dos santos moe was, en bij vlagen ook joris van overeem moe. Nog steeds trouwens joris van overeem speelt bij az hockey zonder stokkie, veelste weinig rendement, een spring in het veld waardoor het net.lijkt alsof hij heel goed kan voetballen

 16. Kaazie87

  30 december 2017 at 21:24

  Dit seizoen loopt er ook iemand rond waar ik me vreselijk aan irriteer, dat is pantalis hatzidiakos die kan er helemaal niks van, als je hem zie lopen denk je dit is de nieuwe sergio ramos maar wat lomt die gozer in werkelijk alles tekort, die zien we net als dabney over 2 jaar bij sparta voetballen. Maarja probeer dat onze john maar is wijs te maken

  • oma

   31 december 2017 at 09:02

   er zit op deze site ook een persoon die andere mensen zwaar irriteert.
   dat is nu eenmaal zo en zal je altijd blijven houden.

 17. oma

  31 december 2017 at 09:32

  ik lees op verschillende site`s dat AZ waar onder Voetbalzone.
  dat AZ zich heeft gemeld voor Samir Menisevic bij Groningen.

  • Gerrit Vooijs

   31 december 2017 at 17:16

   Maar Hans Nijland ontkent dit stellig.
   Overigens hij is een verdediger die qua voetbal nog ontwikkeld kan worden lees ik in dat artikel.
   Nu is hij al 24 jaar, dus ik heb zeer mijn twijfels of hij nog veel kan verbeteren. Hij is een type Van Eijden alleen jonger.
   Hij heeft nog een contract tot 2019 + een optie van 1 jaar voor Groningen.

   Dat wordt dus geen koopje. Van de zomer was Dumic – even oud en bijna 10.cm langer – bij NEC goedkoop op te halen maar die hoefden ze niet.

   Als AZ hem echt wil zullen ze niet over 1 nacht ijs gaan.

   Allemaal een goed uiteinde en de beste wensen !

 18. oma

  1 januari 2018 at 09:06

  ik meld alleen maar wat is lees op een boel voetbal site`s verder niets.

  een club leiding ontkent altijd als er belangstelling voor een speler voor hun is en een andere club voor hem meld.
  niets nieuws onder de zon.

  of hij komt is weer iets heel anders.

 19. Vincent

  1 januari 2018 at 20:05

  Ik hoop op een andere speler

 20. Evert

  1 januari 2018 at 22:49

  Ik ook!? 😉

 21. Kaazie87

  2 januari 2018 at 08:58

  Volgens ron jans heeft deze memecivic het laatste half jaar sterk ontwikkeld, ik heb hem tegen roda zien spelen en daar was hij alleen maar aan het schoppen. Ik zou dan liever justin de haas in het 1e willen zien, is toch 1 vN de grotere talenten in de groep 16 tm 18 jaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *