Dos Santos en Van Eijden mogen vertrekken bij AZ

By
Updated: december 24, 2017

De toekomst van Rens van Eijden en Dabney dos Santos op korte termijn ligt niet bij AZ. De club uit Alkmaar maakt zondagmiddag bekend dat het tweetal mag uitkijken naar een andere werkgever en niet meegaat op trainingskamp naar Spanje.

Van Eijden en Dos Santos behoren niet tot de 29-koppige groep die in de winterstop afreist naar het Spaanse Estepona, waar een trainingskamp wordt belegd. “Zij hebben van de club te horen gekregen dat ze mogen uitkijken naar een club waar ze meer kans op speeltijd hebben”, zo klinkt de officiële mededeling.

Van Eijden maakte anderhalf jaar geleden de overstap van NEC naar AZ. De 29-jarige verdediger is zijn basisplaats dit seizoen kwijtgeraakt aan Pantelis Hatzidiakos en Stijn Wuytens. De acht jaar jongere Dos Santos brak in 2014/15 door bij AZ en kwam ook in de daaropvolgende twee seizoenen volop aan spelen toe. De buitenspeler komt deze voetbaljaargang echter niet veel in de plannen van John van den Brom voor. Bron: Voetbalzone.nl

47 Comments

 1. Jeroen

  24 december 2017 at 20:48

  Jammer dat Dos Santos nooit echt doorgebroken is. Ik was vrij gecharmeerd van hem in het begin. Helaas nooit echt beter geworden.

  Van Eijden kan toch als back-up blijven? Wie hebben we anders nog voor de verdediging als een van onze basisspelers een blessure heeft?

  • KeesK in Paraguay

   25 december 2017 at 10:54

   We weten niet welke pijlen de TD op zijn boog heeft, Jeroen. Maar ga er rustig vanuit dat wat de fans vaststellen (nieuwe linksvoor, extra spits en een centrale verdediger erbij) allang op zijn lijstje staan.
   De afvallers zijn alvast in de aanbieding gezet als gratis af te halen.

 2. i.pjotr

  24 december 2017 at 22:04

  Helemaal met je eens, in de jeugd was Dabney een groter talent dan Maher.
  Helaas heeft hij het niet waar gemaakt, mede door een ander plaats van spelen.
  Dabney laten spelen bij jong AZ was ook al geen succes, tja dan zit er niets andersop
  Maarja, een club moet op een bepaald moment doorselecteren…….
  Merkwaardig dat Belhasani wel mee mag.

  • AZ4Altijd

   26 december 2017 at 17:20

   Dabney was helaas omgeven door verkeerde typetjes die duidelijk slechte invloed hebben op Dabney en zodoende verknalt Dabney zijn carriere als Prof Voetballer. De jongeman heeft niet eens een knappe schoolopleiding, dus als het voetballen ophoudt heeft hij niets om op terug te vallen dus terug naar waar hij vandaan kwam.

   Geen mooie autos, huis etc, flatje 6 hoog achter is zijn toekomst. Erg jammer want in begin in AZ1 leek het een goede speler te zijn die als hij mentaal sterk genoeg is het ver had kunnen schoppen.

   • AZ’67

    28 december 2017 at 08:24

    Het enige dat ik mij van hem kan herinneren is dat bijna iedere aanval over links niets opleverde en dat hij erg met zijn haar bezig was.

    Voetballen op hoog niveau zit er voor deze man niet in, dus wellicht een carrière als kapper op de korte termijn?

 3. Kaazie87

  25 december 2017 at 12:09

  Ik hoop dat we na de winterstop tijani rijnders kunnen zien spelen in het 1e. Absolute smaakmaker in de jl en 1 van de weinige smaakmakers in jong az, geweldige speler, hij is de spelmaker op het middenveld, een alleskunner die alleen wat rustiger moet worden voor de goal

  • Gerritvooijs

   25 december 2017 at 12:30

   Je hebt gelijk, hij is een smaakmaker in Jong AZ maar Ik ben nog niet overtuigd. Ik zie hem vaker spelen en zie net als veel mensen dat hij mogelijkheden heeft. Maar als ik naar het 1e kijk zie ik niet wie hij uit het elftal kan spelen.
   Laat hem dit jaar maar verder rijpen en dan moet hij met name tactisch veel leren. Wanneer kan hij gaan, wanneer moet hij overnemen, wanneer risico nemen en wanneer het balbezit even consolideren. Dat zijn belangrijke elementen in een teamsport.

   • Brandon

    25 december 2017 at 14:45

    Gerrit, ik ben nog steeds niet overtuigd van Hatzekiados. Ook tegen Heerenveen had hij weer het doelpunt op zijn geweten met een prachtige pass op Pelle van Amersfoort. Daarvoor twee maal een penalty tegen PEC Zwolle en Ajax. Dit mag en kan niet.

    • Jeroen

     25 december 2017 at 15:51

     Eens. Maar hij is nog jong. Ik denk dat we hem wat tijd moeten geven.

     • Brandon

      25 december 2017 at 20:59

      Jeroen dat is waar, maar dat telt niet in professioneel voetbal.

    • Vincent

     26 december 2017 at 02:52

     Laten rijpen bij een degradant

    • Keet

     26 december 2017 at 12:12

     Oneens. Die penalties waren onterecht. Hij had gewoon de pech twee keer achter elkaar een slechte scheids te treffen. Die goal van H’veen was geen fout, maar een bal die toevallig tegen hem werd aangeschoten. En welke speler maakt geen foutjes? Hoeveel foutjes maakten Til en Jahanbaksh tegen H’veen? Ook niet overtuigd van hun kunnen? Ik vind Hatzidiakos een goede verdediger met een goede techniek en goed overzicht.

 4. Kaazie87

  25 december 2017 at 12:18

  Een paar jaar terug werden mensen gek hier van mij omdat ik het telkens over youness mokhtar had. Het leek mij de ideale opvolger van gudmondsson maar hij ging naar twente voor weinig geld. Dit jaar is gebleken dat we echt een linksbuiten nodig hebben, van overeem is een degelijke speler en werkt hard maar maakt te weinig beslissende acties. Seuntjens vindt ik de ideale pinchitter voor het laatste kwartier, hij is beresterk heeft een prima steekpass maar komt tekort. Als er 1 speler is in de eredivisie die az sterker maakt en ook betaalbaar is want zijn contract loopt af dan is het wel youness mokhtar. Een speler waarvoor je naar het stadion komt en andere spelers beter laat voetballen dat heeft hij bij zwolle dit seizoen bewezen

  • Jeroen

   25 december 2017 at 15:54

   Of Saymak van PEC. Zijn contract loopt ook af komende zomer.

   • AZ4Altijd

    26 december 2017 at 17:28

    AJB Geen marokkaantjes. Altijd gezeik als ze hun zin niet krijgen. Zie Maher, Bel Hasani, en zo zijn er nog wel een paar te noemen.

    Liever een Scandinavier. Nooit gezeik, altijd keihard werken.

 5. Kaazie87

  25 december 2017 at 12:22

  Verder moet er centraal achterin echt wat bij. Van eijden mag weg en ron vlaar haalt gewoonweg niet meer zijn niveau, het is gewoon zielig om ron te zien spelen, het is allemaal zo traag geworden. Met 3 centrale verdedigers kom je vroeg of laat gewoon in de problemen

  • Jeroen

   25 december 2017 at 15:54

   Eens. Verdediging moet versterking krijgen.

 6. Vincent

  25 december 2017 at 12:34

  Fijne kerst!

 7. Gerritvooijs

  25 december 2017 at 12:49

  De knoop is doorgehakt. Dabney is gewogen en te licht bevonden. Jammer, maar hij moet verder en elders in een nieuwe omgeving proberen zijn aanwezige talent te laten renderen.
  Hij heeft genoeg kansen gehad van de coach maar zijn kansen niet gegrepen.
  Van Eijen verrast mij wel eerlijk gezegd. Betrouwbare verdediger die nooit gefaald heeft. Van Eijden weg, vd Linden weg, Vlaar zwaar op zijn retour, Van Rhijn gehuurd, AZ komt zo wel heel dun in zijn centrumverdedigers te zitten.

  Als dit door selecteren is lijkt het erop dat AZ deze winterstop iets wil gaan doen om serieus mee te blijven doen.

 8. Brandon

  25 december 2017 at 14:36

  Alle twee niet goed genoeg voor AZ. Dos Santos is stil blijven staan in zijn ontwikkeling. Was een groot talent en kan zich door veel te spelen bij de nrs 10 t/m 18 in de kijker spelen. v Eijden heeft na zijn blessures en ook daarvoor nooit bewezen het bij AZ te kunnen maken. Te traag voor de verdediging zoals AZ wenst te spelen met veel ruimte in je rug. We kunnen ons op hetzelfde voorbereiden met Ron Vlaar want daar geldt hetzelfde voor, ook die zullen we niet meer voor vast terug zien in AZ. Jammer voor Ron maar topsport is hard en de leeftijd is zijn sta in de weg.

  • AZ4Altijd

   26 december 2017 at 17:30

   Vlaar moet een functie binnen AZ krijgen. En via AZ opleiding betaald voetbal doen. Dan bij de Jeugd beginnen en zich naar AZ1 opwerken. Is een man met groot AZ hart en iemand waar jeugdspelers tegenop kijken.

 9. kaazie1987

  25 december 2017 at 21:30

  nou gerrit op de plek van koopmeiners, zoals ik al aangaf is rijnders een centrale middenvelder en dat is bij het 1e op dit moment koopmeiners. koopmeiners is een verdedigend ingestelde centrale middenvelder net als stijn schaars dat was in het kampioensjaar, maar ik vindt teun te vaak goeie wedstrijden afwisselen met hele slechte, tegen ajax bijvoorbeeld was lasse schone hem echt de baas en tijane rijndersis een spelmaker zoals midsjo het op dit moment een klein beetje invuld. maar ik vindt az op dit moment meer behoefte hebben aan een type tijane omdat ik vind dat de aanvallers nog te weinig en met name weghorst te weinig voor het doel gezet wordt, en al sdie steekpass of langebal kan geven is het wel tijane rijnders. ik vindt een lust voor het oog en ook verdedigend is hij erg sterk,gaat iig fel het duel in

 10. kaazie1987

  25 december 2017 at 21:39

  ik vraag me serieus af gerrit of az het zou durven om een speler aan te trekken als mokhtar na het mislukken van bel hassani. zijn toch een beetje dezelfde soort spelers, en het zijn spelers die hun beste spel hebben laten zien op kunstgras. mokhtar was bij fc twente regelmatig bankzitter of werd heel vaak gewisseld als hij in de basis starte, maar is bij zwolle wat op kunstgras speelt regelmatig de uitblinker en is met zijn 26 jaar een ervaren speler. aan de andere kant myron boadu komt eraan, dat is een spits maar heeft bij jong az en bij az onder 19 regelmatig goede wedstrijden gespeeld van af de linkerkant. en hij moet toch gaan spelen ivm met zijn contract wat over 2 en half jaar afloopt

  • Vincent

   26 december 2017 at 02:55

   Je kan een contract verlengen sjaak

 11. Kaazie87

  26 december 2017 at 09:01

  Als dat zo is vincent dan had boadu wel getekend voor 3 jaar met een optie op nog een jaar en dat is niet gebeurd. Bij boadu is een plan opgesteld om hem binnen 3 jaar klaar te stomen voor de top van nederland, en als dat niet lukt loopt hij gratis de deur uit, dus hij moet gaan spelen

  • Vincent

   27 december 2017 at 21:01

   16 jarige speler mag maximaal een contract voor 3 jaar tekenen

 12. kaazie1987

  26 december 2017 at 12:43

  boadu kon vorig jaar naar ajax psv arsenal Chelsea ma united enz. maar hij koos ervoor om bij te blijven, omdat huiberts een plan met hem heeft, binnen 3 jaar moet hij klaar zijn voor de top, dat interview stond verleden jaar in de vi. dus dat betekent dat hij dit seizoen minuten moet gaan maken, en volgend jaar moet hij gaan vlammen om dan in de zomer verkocht te worden omdat hij dan nog maar een jaar contract heeft. geloof mij maar ik heb stengs en boadu regelmatig zien spelen en boadu is nog verder dan stengs, dus belooft echt nog wel wat

 13. kaazie1987

  26 december 2017 at 16:50

  gudmondsson speelt een fantastische wedstrijd met zijn club burnley tegen man united. burnley staat inmiddels 2-0 voor op old trafford. voor de liefhebbers

 14. Timon

  26 december 2017 at 17:21

  Volkomen logisch weggaan. Onbegrijpelijk dat AZ spelers als van Eyden en Joppie vd L ,die wekelijks nu bij Willem II zijn onvermogen toont gehaald heeft.Miskopen.
  Van Rhijn is twijfelgeval, nog wel nuttig als stand in ergens in de verdediging komend half jaar.Veel,beter zal hij niet worden.
  Van Til moet tweede seizoenshelft wel wat gaan scoren.
  Maar kijken waar je met 70 punten eindigt. Zeker Ajax en Feyenoord uit nederlagen en PSV thuis idem dito.

  Verders wat geluk loting beker.

  Hopelijk vertrek vd B. Vreselijk die opmerkingen van die sukkel.

 15. Kaazie87

  26 december 2017 at 19:15

  Nog een half jaar timon dan ben jij van john vdb af, geloof er niet in dat zijn contract nog een keer verlengd gaat worden.

 16. Kaazie87

  26 december 2017 at 19:18

  Maar wie moet dan de nieuwe trainer worden timon. Arne slot samen met koen stam, die nu de onder 19 doet en de jeugd als geen ander ken en hij heeft het bij onder 19 fantastisch gedaan, 2 keer bijna kampioen geworden

 17. Kaazie87

  26 december 2017 at 19:20

  Of john van t schip die ik de echte kroonprins van het nederlandse trainersgilde vindt. Laten we niet vergeten dat john een netwerk heeft in australie en mexico waar behoorlijk wat talent rondloopt. En john staat inmiddels alweer 17 jaar op het veld dus die heeft ervaring genoeg

 18. kaazie1987

  27 december 2017 at 13:26

  het mooie is dat jullie mijn berichten allemaal niks vinden, maar over een aantal weken schrijven de meeste van jullie precies hetzelfde wat ik nu schrijf, maar daar kom ik later op terug. dat is de afgelopen jaren al gebleken en dat zal nu ook zo zijn

  over een maand of 2 krijgen we hier berichten dat john van den brom weggaat, en dan wil ineens iedereen john van t schip als trainer terwijl ik dat nu al aangeef.

  vorig jaar bleef ik hameren op het feit dat dos santos niks was en tekort komt voor az, en iedereen vondt van niet en nu is iedereen blij dat hij weg mag

  zo kan ik nog wel even doorgaan maar ik denk dat jullie dat zelf ook wel weten

 19. kaazie1987

  27 december 2017 at 13:32

  ik lees gelukkig alleen de berichten van gerrit jeroen en timon dat zijn mensen met voetbalverstand en een eigen mening. evengoed wil ik iedereen een fijn jaar wensen, laten we hopen dat dit az deze positie volhoudt en dat we voor victorie kunnen zorgen. kom op az

  • AZ4Altijd

   27 december 2017 at 15:41

   Bijna geheel met jou eens, echter Timon en voetbalverstand? Het is je gelukt, je heb een lach op mijn gezocht getoverd. Hahaha.

 20. Kaazie87

  27 december 2017 at 17:18

  Ik had het over voetbalverstand en eigen mening, en bij timon bedoelde ik meer het laatste. Maar het is gekukkig een openbaar forum waar iedereen zijn mening mag geven en dat doet verschrikkelijk goed. Hij tovert bij mij regelmatig een glimlach op mijn gezicht

  • Vincent

   27 december 2017 at 21:04

   Zelden iemand zo dom zien lullen als jij

 21. Vincent

  27 december 2017 at 21:05

  Laatste geruchten zijn dat az interesse heeft in memevic sterke oostblokker van Groningen. Dus einde voor Vlaar

 22. Kaazie87

  27 december 2017 at 23:33

  Nee dombo van eijden natuurlijk. Memicovic heet die speler stomkop

  • Vincent

   28 december 2017 at 14:40

   Samir Memišević…. Niet covic

 23. oma

  28 december 2017 at 09:09

  iedereen een heel gelukkig nieuwjaar toegewenst.

 24. urdal

  28 december 2017 at 13:13

  Ze moeten voor LB Victor Fisher halen.
  Is toch een groot talent en kan het niet verleerd zijn.
  Zal voor weinig op te halen zijn in Duitsland.
  Kunnen we voor vd Brom niet Peter Bosch aanstellen.

  • oma

   28 december 2017 at 13:37

   Slot is toch bezig voor zijn a licentie.
   als hij die heeft kan hij toch opschuiven?
   dan neem je Landzaad als as trainer wat is het punt dus?
   dat doet hij nu bij de beloftes.

   je kan duizend namen hier noemen ik vind het zo nutteloos.
   Max heeft een lijstje daar werkt hij mee.
   en zal zich gerust niet storen aan al de namen die hier passeren.

  • Vincent

   28 december 2017 at 14:42

   Ik denk dat hij nooit meer zijn vorm van voor zijn blessure gaat halen

 25. Kaazie87

  28 december 2017 at 13:34

  Peter bosz ronald koeman noem ze maar op, die komen echt niet az trainen. Az moet gewoon talentvolle trainer als john van t schip of mitchell van der gaag contracteren. Dat soort trainers dolgraag az willen trainen en zitten wat salaris betreft niet te hoog in de boom

 26. Kaazie87

  28 december 2017 at 13:37

  En victor fischer vondt ik bij ajax al helemaal niks, wat mij betreft niet beter dan wat er.nu staat. Zou ik eerder voor filip djuricic gaan, voormalig linksbuiten van heerenveen en maG transfervrij vertrekken bij sampdoria

 27. de echte supporter

  4 januari 2018 at 21:21

  Dos Santos wordt verhuurd aan Sparta, las ik net op nu.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *