AZ dankzij Friday langs Heerenveen (3-1)

By
Updated: december 23, 2017

AZ heeft zaterdagavond haar laatste wedstrijd van 2017 gewonnen van sc Heerenveen: 3-1. Pelle van Amersfoort schoot de bezoekers direct na rust op 0-1, maar via een eigen doelpunt van Denzel Dumfries en een twee late goals van Fred Friday bleven de drie punten in Alkmaar.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ – sc Heerenveen 3-1 (0-0)
Eredivisie

Opstelling AZ: Marco Bizot; Ricardo van Rhijn, Pantelis Hatzidiakos, Stijn Wuytens (46. Mats Seuntjens), Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til, Teun Koopmeiners; Alireza Jahanbakhsh, Wout Weghorst (66. Jeremy Helmer), Joris van Overeem (76. Fred Friday).
Opstelling sc Heerenveen: Warner Hahn; Denzel Dumfries, Daniel Høegh, Kik Pierie, Doke Schmidt; Pelle van Amersfoort (79. Lucas Woudenberg), Morten Thorsby, Stijn Schaars, Yuki Kobayashi (88. Reza Ghoochannejhad); Henk Veerman, Michel Vlap (74. Nicolai Naess).

Scoreverloop: 48. Van Amersfoort 0-1, 80. Dumfries 1-1 (e.d.), 84. Friday 1-2, 90. Friday 3-1.
Gele kaarten: Van Rhijn (AZ), Thorsby, Kobayashi (sc Heerenveen).
Rode kaarten: Thorsby (2x geel) (sc Heerenveen)
Scheidsrechter: Pol van Boekel
Toeschouwers: 15.012
Treffer Uitzendbureau Man of the Match: Ouwejan

10 Comments

 1. Brandon

  23 december 2017 at 22:28

  Het is voor AZ als je de resultaten ziet jammer dat de winterstop begint, maar als je naar het spel kijkt komt diezelfde winterstop als geroepen. Ook vandaag weer niet echt goed, maar de drie punten wel weer in Alkmaar gehouden. Gelukkig mocht Midtsjo (natrappen) blijven staan en werd Thorsby, overigens wel terecht weggestuurd na 2 gele kaarten. Opladen en een nog grotere saamhorigheid smeden voor de 2e seizoenshelft. Fred Friday bijna altijd verguisd (ook door mij) was vandaag de redder met een prima spitsengoal bij de 1e paal en de 2e intikker. Iedereen prettige Kerstdagen en een Gelukkig gezond en sportief 2018.

 2. woonwagenpower

  24 december 2017 at 08:30

  Mimi unaweza salama vizuri nzuri soka. Wewe lizama vizuri tumaini in mimi kuwa na. Msaada mimi na chanya nyimbo na sema vyumba na basi mapenzi mimi wewe nyuma kulipa na malengo. Fred mimi kuwa na mia asilimia tumaini ndani yako soka sifa na kuweka na jitihada za kufanya kazi. Nzuri krismasi na a furaha mwaka mpya.

  • Vincent

   24 december 2017 at 10:51

   Ik kan veilig een goed voetbal houden. Je bent goed uitgekeken naar de hoop die ik heb. Help me met positieve liedjes en zeg appartementen en houd me daarna van je terug om te betalen voor doelen. Fred Ik heb honderd procent hoop in je voetbalkwalificaties en zet in op de moeite om te werken. Mooie kerst en een gelukkig nieuwjaar.

 3. az woman

  24 december 2017 at 08:37

  Mooi verwoord Fred, we gaan net als jij ons best doen.
  Iedereen hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuw (voetbal)jaar.

 4. oma

  24 december 2017 at 14:13

  ach wat moet je hier van zeggen,koel blijven?
  een zeer goede overwinning zonder twijfel.
  maar niet echt geweldig gespeeld,jammer dat Fredje zo wisselvallig is.
  hij heeft echt wel mogelijkheden.
  maar goed de eerste helft van het seizoen zit erop.
  ik had op net `z`n seizoen gerekend als verledenjaar ,maar gelukkig pakte het anders uit.

  ik wens alle mensen op deze site een hele fijne kerst en een heel mooi nieuw jaar.

 5. Gerrit Vooijs

  24 december 2017 at 14:15

  Zo de eerste competitiehelft zit er op en wat staat AZ er goed voor !
  Stengs, Vejinovic en Vlaar zijn weggevallen maar Koopmeiners en Hatzediakos stonden op en zijn een succes gebleken. Alleen het duel Overeem – Seuntjes is onbeslist gebleven. Beiden hebben naar hun vermogen die linksbuitenplek met wisselend succes ingevuld.

  38 punten na 18 wedstrijden is veel meer als waar iedereen hier op had durven hopen. Het doelsaldo vertelt het verhaal 34-19. Na Ajax en PSV de meeste goals en na Feyenoord en Ajax de beste verdediging.

  Complimenten aan de directie en de technische staf die de basis hebben gelegd voor dit beste resultaat sinds jaren !

  Iedereen fijne kerstdagen en alvast de beste wensen voor een gezond en sportief 2018 !

  • Brandon

   25 december 2017 at 14:42

   Gerrit, ik ben nog steeds niet overtuigd van Hatzekiados. Ook tegen Heerenveen had hij weer het doelpunt op zijn geweten met een prachtige pass op Pelle van Amersfoort. Daarvoor twee maal een penalty tegen PEC Zwolle en Ajax. Dit mag en kan niet.

   • Gerritvooijs

    27 december 2017 at 20:30

    Brandon,
    Hatzediakos maakt zeker nog fouten maar hij doet ook heel veel dingen goed.
    Tegen Ajax haalt hij binnen 5 seconden 2 x de bal van de lijn af. Geen van onze andere verdedigers zou dit zijn gelukt. Het geeft aan dat hij fit is, goed oog heeft voor de situatie en zich snel kan herstellen.
    Daarnaast verzorgt Hatzediakos de opbouw van achteruit omdat Wuytens dit niet kan/durft en alle ballen in de breedte teruggeeft aan Pantelis. Wuytens heeft daardoor, als voorbeeld, bij Opta een geweldig percentage van geslaagde passes…………
    Met zo’n matige verdediger naast zich doet Hatzediakos het gewoon goed. Let eens op hoe hij regelmatig het spel goed verlegd. Hij en Midtsjo spelen de bal naar voren terwijl veel van zijn medespelers daar voor de risicoloze breedte pass kiezen.
    kijkend naar de alternatieven binnen de selectie is Hatzediakos de nr 1 en terecht. Hij en Midtsjo zijn zeer belangrijk geweest in het succes van de afgelopen weken.

 6. KeesK in Paraguay

  24 december 2017 at 16:41

  Voor 020 en de lampjes is de schaal en voor de haven de beker verplichte kost.
  Het zou een giller zijn als beide prijzen in Alkmaar belanden en de poenclubjes het nakijken hebben.
  Dus ga er voor mannen!

 7. Jeroen

  24 december 2017 at 20:47

  Wat een rare wedstrijd. Eerste 20min dacht ik echt dat het een walk-over zou worden. Vervolgens gebeurde er de hele tijd niets. Dan scoort Heerenveen zwaar onterecht. Waren alleen maar het spel aan het vertragen en met 11 man op eigen veld aan het bivakkeren. Dan helpt een rode kaart AZ en scoren we weer aan de lopende band in enkele minuten…. Mooi dat we de drie punten hebben, maar we moeten het echt proberen eerder af te gaan maken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *