Voorbeschouwing Fortuna Sittard – AZ

By
Updated: december 19, 2017

In aanloop naar het midweekse bekerduel in Sittard blikte John van den Brom dinsdagmiddag vooruit. Over de kwaliteiten van de koploper van de Eerste Divisie en het schema richting het laatste duel van 2017.

“We hebben Fortuna de afgelopen weken drie keer bekeken. We nemen elke tegenstander altijd super serieus in onze voorbereiding. Het belang van deze wedstrijd is voor iedereen duidelijk. Ik heb Fortuna zelf aan het werk gezien tegen Jong PSV”, opende Van den Brom. “Ik kan me herinneren dat ik als speler in de Eredivisie ook nog geregeld tegen Fortuna heb gespeeld.”

Fortuna
Van den Brom: “Wat mijn indruk van Fortuna is? Hun team staat goed en speelt gedisciplineerd. Er is duidelijk vertrouwen en een echte winnaarsmentaliteit. Ik vind Fortuna fysiek enorm sterk en met hun snelle jongens voorin hebben ze veel scorend vermogen vanuit de omschakeling. Je kunt zien dat ze afgelopen zomer hebben geïnvesteerd in hun selectie. Dat betaalt zich nu uit. Kortom: het zit goed in elkaar, want je staat niet voor niets eerste in de Jupiler League.”

Frisheid
“Of we jongens gaan sparen woensdag? We kijken vooral naar de frisheid van de jongens. Zeker omdat we nu steeds drie wedstrijden in de week spelen”, aldus Van den Brom, die naar aanleiding van AZ – Ajax zei: “We zijn goed, maar er moet nog wel een tandje bij om nóg beter te worden.”

Limburg
Na afloop van de wedstrijd overnacht AZ in Limburg. Donderdagochtend wordt vervolgens in Sittard getraind. Van den Brom: “Dat hebben we na afloop van MVV – AZ ook gedaan. Vervolgens hebben we vrijdagochtend onze normale training in Zaanstad richting de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen.” Bron: AZ

21 Comments

 1. az woman

  19 december 2017 at 19:14

  Ik geloof niet dat Fortuna ons een kerst cadeautje zal schenken. AZ zal er zelf veel voor moeten doen om verder te bekeren, denk ik. Maar kansloos zijn we helemaal niet. Met een fris opgeruimd hoofd en gezonde werklust moet het lukken. AZ succes in Sittard!

 2. i.Pjotr

  19 december 2017 at 20:25

  Ik was aanwezig bij fortuna -jong AZ.
  Smerig luizeploegje, parkeren ook bij hun thuiswedstrijden de bus voor het doel, en komen er razend snel uit.
  Makkelijk zal het niet gaan, maar……..
  Deze hoor je gewoon te winnen, en niet minder

  • Brandon

   19 december 2017 at 21:32

   Daar ligt ook meteen dat addertje onder het gras, het woordje gewoon. AZ krijgt het morgen gewoon heel moeilijk als ze niet vanaf minuut 1 geconcentreerd spelen. Zal er een plek zijn voor v Rhijn? Ik hoop het wel.

 3. woonwagenpower

  20 december 2017 at 06:36

  Gloeiende, Gloeiende. Vanavond drie beker wedstrijden op het programma, maar Foxsports zend er maar twee live uit. Daar zit AZ natuurlijk niet bij en dat terwijl ook de heren analisten van Foxsports lovend zijn over AZ. De manier van spelen van AZ, de spelopvatting van AZ, het 90 minuten lang vol gaan van AZ, de inpassing van de eigen jeugd bij AZ, de scouting van AZ( met name Midtsjo ), de combinatie Echteld, slot, v/d Brom, het trainingscomplex wordt geroemd door de heren, de directie en RVC vanwege het gevoerde beleid (hun eigen woorden “AZ is een voorbeeld club voor de andere clubs”). Maar nee hoor, dat is niet genoeg. Foxsports zend liever het saaie plichtmatige PSV uit en natuurlijk Ajax want dat heeft de voorkeur en liefde van Jan-Joost van Gangelen, die Ajax in zijn hart heeft gesloten. IK hoop vanavond dat FC Twente wint van Ajax, is leuk voor Gert-Jan. Dat VVV van PSV wint, want dan worden wij ook misschien rechtstreeks uit gezonden in het bekertournooi.
  AZ KOM OP!

  • woonwagenpower

   20 december 2017 at 06:45

   Wat kan je als AZ zijnde nog meer doen?

   • Jay

    20 december 2017 at 11:36

    FOX gaat helaas alleen voor de clubs die de meeste kijkers trekken. Dat blijft toch de traditionele top 3, die hebben de grootste aanhang.

 4. az woman

  20 december 2017 at 07:27

  Hadden we daarop een kans willen maken, hadden we tegen Ajax of PSV moeten loten. Hoe oneerlijk dat ook voelt. Ik denk dat het een vorm van bezuinigen is van Foxsports, maar het blijft belachelijk, dat als er 3 wedstrijden zijn, er maar twee live worden uitgezonden.

 5. Ruud

  20 december 2017 at 08:22

  Neerlands hoop: AZ heeft goud in handen met Boadu en Stengs

  06.00 uur

  1

   

  Door:Taco van den Velde @tacovdvelde

  Juist nu ons voetbal zich op een dieptepunt bevindt, presenteert Voetbal International in de Eindejaarsspecial elf aanstormende talenten geboren tussen 1998 en 2002 die de potentie hebben om Nederland weer status te geven.

  In de bloeiende jeugdafdeling van AZ is Calvin Stengs, die momenteel herstellende is van een kruisbandblessure, het kroonjuweel. Juist hij is het voorbeeld dat je niet naar Ajax of een andere topclub hoeft te gaan, maar ook in Alkmaar kunt doorgroeien naar de top. ‘Spelers voelen dat het een heel realistische gedachte is dat ze hier het eerste kunnen halen’, zegt technisch directeur Max Huiberts. ‘Alle jongens die vanuit de AZ-opleiding naar een topdrie-club zijn gegaan, hebben daar het eerste niet gehaald. Dat zegt toch iets. Calvin Stengs kan er een worden van de buitencategorie. Tien jaar geleden zou hij in de jeugd van Ajax hebben gespeeld.’

  Myron Boadu is het andere toptalent van AZ. Fred Bloem, zijn jeugdtrainer bij het Amsterdamse Buitenveldert, weet nog dat Ajax hem ooit aftestte na een oefenstage. Dat was een motivatie voor de aanvaller om daarna tegen de Amsterdammers altijd extra zijn best te doen. ‘Telkens als hij met AZ tegen Ajax speelde, scoorde hij. Hij won negen keer van ze.’ Bloem dicht Boadu een grote toekomst toe. ‘Volgend jaar Jupiler League met Jong AZ en misschien een invalbeurt in de Eredivisie. Twee seizoenen in het eerste en dan een stap maken. Eerst in Nederland, toch Ajax misschien, en dan naar het buitenland. Ik denk dat hij met die planning het Nederlandse voetbal een groot plezier kan doen. Kijk nu naar Justin Kluivert als zeventienjarige

  • AZ4Altijd

   20 december 2017 at 12:25

   Ajax heeft nul meerwaarde. Bij ons blijven ballen en kans is groot dat myron bij ons Europees speelt. Pas als hij jaar of 23 is wellicht naar middenmoot buitenlandse club. Geen enkele speler van ons is bij snavel succesvol geworden.

  • Vincent

   20 december 2017 at 18:06

   Leuk en aardig maar dit heb ik al op Vi gelezen

   • Ruud

    20 december 2017 at 21:48

    Klopt, maar niet iedereen heeft VI…

 6. Timon

  20 december 2017 at 20:18

  1-1 hoe is het mogelijk! Dreigend eind verhaal

  • AZ4Altijd

   20 december 2017 at 20:37

   Het eeuwige kansen missen probleem. Fortuna 1 kans, 1 goal. Dat heet efficientie. Daar kunnen onze boys wel eens van leren.

   Om moe van te worden. Als dit zo blijft gaan we nog veel punten verliezen ook in competitie.

 7. Brandon

  20 december 2017 at 20:51

  Het addertje bijt 2-1 achter

  • Timon

   20 december 2017 at 21:31

   Heerenveen thuis niks Utrecht uit niks: seizoen weer over. Blijven zij daar slapen.Morgenochtend daar taken?? Wat een onzin ! Ga toch lekker naar huis! Welke wetenschapper bedenkt dat?

   • Ruud

    20 december 2017 at 21:49

    Timon, we zijn weer lekker door!

  • Brandon

   20 december 2017 at 21:33

   89e min 2-2 2x Weghorst

   • Brandon

    20 december 2017 at 21:35

    2-3 90e min Jahanbahksh

   • Jeroen

    20 december 2017 at 21:40

    Pfffff onnodig lang spannend gehouden

 8. Timon

  20 december 2017 at 21:54

  Van Rhijn vertrekken winterdtop

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *