Voorbeschouwing PEC Zwolle – AZ

By
Updated: december 12, 2017

AZ won de laatste zeven competitiewedstrijden op rij en staat nog maar vijf punten achter op koploper PSV. 

De Alkmaarders weten na deze week of ze echt mee kunnen doen in de strijd om de bovenste plaatsen. Morgen wacht eerst de uitwedstrijd tegen nummer vier PEC Zwolle. Zondag ontvangt AZ Ajax in Alkmaar.

,,Stijn Wuytens is terug van zijn schorsing en verder zijn er geen nieuwe blessures bij”, keek Van den Brom vooruit op de ontmoeting met Zwolle. ,,Ik ben dus een tevreden trainer die keuzes heeft. Het is ook goed om te zien dat de jongens die mogen invallen het steeds beter doen. De groep om uit te kiezen wordt dus steeds groter. Beter kan niet. Iedereen laat zien er graag bij te willen zijn en bij te willen horen. Dat begint op het trainingsveld.”

PEC Zwolle presteert dit seizoen onder leiding van trainer John van ’t Schip stabiel en verloor alleen van Ajax en PSV. Van den Brom: ,,Het is een wedstrijd waar ik zeker naar uitkijk. Beide clubs laten goed voetbal zien en zijn bezig aan een goede serie. Het is een uitwedstrijd op kunstgras, dat ligt ons.”

Vanwege de weersomstandigheden was het  vandaag lastig trainen. ,,We hebben een beetje moeten improviseren en zijn uitgeweken naar het verwarmde trainingsveld voor ons stadion. Ideaal is het niet. Maar morgen verwacht ik dat het veld in Zwolle prima bespeelbaar is”, aldus Van den Brom, die blij was dat Ajax zondag van PSV won, waardoor de spanning bovenin de eredivisie weer een beetje terug is. ,,Dat is wat ik graag zie namens AZ. Dat je naar boven kijkt en de afstand kleiner ziet worden. Dat biedt perspectief, daar moet je naar blijven kijken als sportman.” Bron: AD

9 Comments

 1. Joost

  12 december 2017 at 09:09

  Zondag ontvangt AZ nummer TWEE Ajax in Alkmaar??????

  Dat gaat wij tweede stonden en zo gaan we ook het jaar uit!

 2. Joost

  12 december 2017 at 09:10

  Dacht dat wij tweede stonden….

 3. Vincent

  12 december 2017 at 15:03

  Dit wordt een makkelijke partij denk ik, maar ajax gaat denk onze waterloo worden

 4. Jay

  12 december 2017 at 15:49

  Als we ook vrij makkelijk van Zwolle winnen, dan heb ik sinds lange tijd wel weer vertrouwen in een wedstrijd tegen Ajax. Zo goed speelt Ajax niet en het vertrouwen bij AZ zal na eventuele winst op Zwolle erg groot zijn.

 5. az woman

  12 december 2017 at 17:04

  Ik doe geen voorspelling, want ik denk dat deze wedstrijd alle kanten op kunt gaan. Het is een mooie generale voor Zondag, want die mag AZ niet verliezen.

 6. Brandon

  12 december 2017 at 17:46

  Velen van ons op de site denken dat PEC Zwolle een makkie wordt. Helaas ben ik hier niet zo van overtuigd. Pec is een heel ander voetballend elftal dan andere jaren. Ze spelen fris aanvallend voetbal. Het klopt dat we daar de laatste jaren goed voor de dag komen maar dat zegt mij niets. Wanneer we de laatste twee uitwedstrijden tegen veel mindere teams erbij nemen Roda en VVV constateerde ik dat we heel veel kansen weggeven tegen deze tegenstanders. Daar moeten we onze ogen niet voor sluiten en ik ben bang als dat weer gebeurd dat Pec die kansen wel afmaakt. Dus vanaf het begin goed geconcentreerd spelen en niet de fouten maken zoals de laatste uitwedstrijden. We zullen zelf ook legio kansen krijgen, omdat Pec ook aanvallend speelt, wanneer we daar 50% van benutten kan het wel eens een doelpuntrijke wedstrijd worden die hopelijk in ons voordeel beslist zal worden.

 7. Timon

  13 december 2017 at 00:44

  20minuten op die stomme parkeerplaats in Zwolle gestaan!
  Hebben AZ supporters nooit van ritsen gehoord ? Wat een sukkels!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *