Ook Heracles geen probleem voor AZ (5-0)

By
Updated: december 9, 2017
Van den Brom

AZ heeft zaterdagavond met ruime cijfers gewonnen van Heracles Almelo: 5-0. Een eigen doelpunt van Bram Castro brak na rust de ban in het AFAS Stadion. Guus Til, Alireza Jahanbakhsh, Wout Weghorst en Jonas Svensson namen de overige treffers voor hun rekening.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ – Heracles Almelo 5-0 (0-0)
Eredivisie

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ricardo van Rhijn, Pantelis Hatzidiakos, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til (83. Iliass Bel Hassani), Teun Koopmeiners; Alireza Jahanbakhsh (83. Jeremy Helmer), Wout Weghorst, Joris van Overeem (70. Mats Seuntjens).
Opstelling Heracles Almelo: Bram Castro; Tim Breukers, Dries Wuytens, Dario van den Buijs (34. Roland Baas), Lerin Duarte (63. Tim van de Berg); Joey Pelupessy, Reuven Niemeijer (77. Vincent Vermeij), Jamiro Monteiro; Brandley Kuwas, Paul Gladon, Kristoffer Peterson.

Scoreverloop: 55. Castro (e.d.) 1-0, 75. Til 2-0, 81. Jahanbakhsh 3-0, 85. Weghorst 4-0, 90%2B2. Svensson 5-0.
Gele kaarten: Duarte, Baas, Van de Berg (Heracles Almelo).
Rode kaarten:
Scheidsrechter: Edwin van de Graaf
Toeschouwers: 13.863
Metafa Man of the Match:
Alireza Jahanbakhsh

38 Comments

 1. Jay

  9 december 2017 at 23:21

  Eindelijk ook weer eens een ruime overwinning, heerlijk. De komende 2 wedstrijden zullen we te weten komen of we serieus mee kunnen gaan doen voor de top 2.

 2. Brandon

  10 december 2017 at 00:04

  Slechte wedstrijden winnen is ook een kunst. Op het laatste kwartier na was dit onze slechtste wedstrijd tot nu toe wat betreft het veldspel. Het laatste kwartier werd een gala voorstelling met 4 doelpunten. Ondanks dat we slecht speelden kregen we maar 1 of 2 hachelijke momenten voor Bizot, die weer een betrouwbare indruk maakte. v Rhijn viel ook naar behoren in en speelde een degelijke partij. Dat Jahanbahksh tot man van de wedstrijd werd gekozen was voor mij een raadsel, als je het aantal balverliezen heb geteld ben je met 4 handen nog niet klaar. Koopmeiners was het voor mij, maar iedereen zijn mening. Gauw vergeten en alleen het laatste kwartier voor ons supporters maar onthouden. 5-0 Geeft heel veel vertrouwen voor de komende week waarin we gaan zien waar we echt staan. Morgen bij nr. 1 tegen nr.3 maar een gelijkspelletje dunkt mij.

  • KeesK in Paraguay

   10 december 2017 at 00:42

   Ajax moet PSV verslaan en het gat tussen AZ tot vijf punten behouden. In de onderlinge confrontaties zal AZ verder afstand moeten nemen van PEC en 020, als ze mans genoeg zijn, om het vizier vervolgens te richten op de multinational. Waarom niet!?
   De concurrentie om de titel worstelt net zo goed gedeeltes of zelfs hele wedstrijden.
   De huidige nummers 1 en 3 hebben véél meer geld besteed maar dat is niet altijd dé garantie tot succes. Voorwaarde is wel dat de huidige basis intact blijft ook al zullen er steeds meer spionnen op de tribune zitten om te kijken wie ze pakken ponden of euro’s voor de neus gaan houden tijdens de winterstop. Als tweede eindigen zou schitterend zijn maar ‘t kampioenschap is met vijf punten verschil zeker niet ondenkbaar.

  • oma

   10 december 2017 at 09:04

   tja Brandon,
   je vind het een slechte wedstrijd,de achterhoede het middenveld klopt speelt vrij goed.
   maar ligt de fout niet in de voorhoede?waar uit nood middenvelders op de linkerspits plaats gezet worden die veel te veel van hun plek afwijken en in de midden lopen in plaats van op links in de spits?
   daar ligt aldoor een levensgroot gat.
   Timon schreef het al ik schrijf het nu voor de tweede keer daar ligt een groot manco.
   als dat nu een opgelost wordt dan gaat AZ heel anders spelen en beter.

   ik weet het als straks Stings terug is.is het probleem opgelost.dat is dus volgend seizoen pas.
   daar heb ik nog wel een vraag over hoe komt hij terug?
   denk je nu echt dat een jongen van 18 jaar zoveel veerkracht heeft om er meteen weer te staan?
   ik heb stukken van volwassen spelers van 27,28 jaar gelezen die gingen door een hel geestelijk tijdens een zware blussure.twijfelen zwaar aan zich zelf komt het weer goed enz enz.
   maar laten we de stelling aannemen dat hij 100 procent terug komt.dan heb je nog altijd de mogelijkheid dat Janmetdelangeachternaam verkocht wordt.
   dus in de winter stop een linkerspits halen dan kan AZ met dit elftal hoge ogen gooien doen ze het niet,dan kan je een kampioenschap vergeten.

   gisteren hebben ze de eerste twee doelpunt gekregen door blunders van de keeper van Heracles,die heeft ze in het zadel geholpen toen begon het pas te lopen met doelpunten.
   maar de koppies van de Heracles spelers gingen ook hangen als je dat ook gezien heb.
   verder Brandon heb je gelijk.

   • Brandon

    10 december 2017 at 11:57

    Oma sinds de blessure van Vejinovic spelen we een systeem zonder linkerspits. v Overeem heeft een vrije rol achter de twee spitsen, die vooral op links ingevuld moet worden, maar hij mag ook als zwervende speler erachter spelen. Hierbij is Jahanbahksh de belangrijkste speler door in 1:1 situaties zijn man uit te spelen en zo de ruimte te maken voor de andere spelers. Als Jahanbahksh nu ook nog eens precieser gaat worden in zijn voortzetting dan gaat het doelpunten regenen. Als Stengs terugkomt en de selectie hetzelfde blijft zal Stengs weer op rechts gaan spelen en krijgt hij ook de ruimte om hetzelfde te doen als v Oostrom. Omdat zijn klasse vele malen groter is zal AZ ook veel sterker worden en meer gaan scoren. Denk nog maar eens aan het doelpunt wat Stengs maakte in zijn 1e wedstrijd vanaf rechts in de linker beneden hoek. Dat AZ veelal in het tweede deel van de wedstrijd scoort heeft te maken met het stuk spelen van de tegenstander. Gisteren ook weer het geval ondanks dat het veldspel niet goed was, was het wel weer het loopvermogen en tempo in het 1e uur wat vele tegenstanders de nek omdraait. AZ is super en super fit.

    • oma

     10 december 2017 at 12:13

     ik ben het niet helemaal met je eens.AZ speelt dit systeem om dat ze geen fatsoenlijke linkerspits hebben.
     toen zijn ze gaan aanpassen.
     niet wat jij schrijft door de blessure veijnovic.
     maar door de blessure van Stengs is dit geboren.
     Jan metdelangeachternaam krijg drie,vier man op zijn nek.wat denk je wat er dinsdag gaat gebeuren.drie,vier man op janmetde langeachternaam.en AZ is het mee gebeurd Ajax gaat het zelfde doen.je kon het tegen V.V.V al zien.

     • Ruud

      10 december 2017 at 13:54

      Inderdaad Oma, mag een linkerspits niet ontbreken omdat de focus wel sterk jahanbakash komt te liggen voor de tegenpartij.

     • Brandon

      10 december 2017 at 14:53

      Vejinovic raakte tegen Feijenoord geblesseerd en werd vervangen door dos Santos die linkerspits ging spelen daarna alles geprobeerd maar er was geen goede vervanger. Helmer,Seuntjes,v Overeem allemaal geen buitenspelers. Toen is er voor dit systeem gekozen, maar ik kan het mis hebben. Stengs speelde op rechts en Jahanbahksh op links in het begin, maar helaas door bekende blessure kan dit nu niet meer.

  • Keet

   10 december 2017 at 12:18

   Brandon, Koopmeiners had ook meermaals balverlies en speelde zeker niet zijn beste wedstrijd. Jahanbaksh had in de eerste helft zeker drie voorzetten, waarbij Til en Weghorst de bal half raakten, anders was het een doelpunt geweest. Daar staat een rechtsbuiten voor, dus speelde hij een goede wedstrijd. Maar voor man van de wedstrijd verdient de verdediging wat meer aandacht wat mij betreft. Die gaven weer nauwelijks iets weg en ik vraag me af wie Hadzidiakos nog uit het elftal speelt.

   • Brandon

    10 december 2017 at 14:56

    Geef even aan welke minuut dan kijk ik het even na. Jahanbahksh speelde voor zijn doen heel matig.

    • Keet

     10 december 2017 at 17:02

     dat weet ik niet. Ik zat in het stadion en heb niet per minuut de klok in de gaten gehouden. Het was in de eerste helft, twee keer Weghorst en een keer Til.

    • Keet

     10 december 2017 at 17:04

     En de corners van Koopmeiners doen me aan Schaars denken.

  • hatse

   10 december 2017 at 14:59

   ‘k Ben het met je eens Brandon…. Teun Koopmeiners: Man Of The Match

 3. Vincent

  10 december 2017 at 04:01

  Eens met bovenstaande reacties alleen voor mij was Fredrik Midtsjø man of the match!

  • Brandon

   10 december 2017 at 10:02

   We kunnen er maar een kiezen Vincent en je hebt volkomen gelijk Midtsjo was ook gisteren weer heel goed. Hij en Koopmeiners vond ik ook de beteren. Dan maar twee man of the match spelers.

 4. i.Pjotr

  10 december 2017 at 11:40

  Matige wedstrijd , maar een uitstekend resultaat……. en dat heeft psv nu al 14 wedstrijden op rij.
  Sinds de komst van koopmeiners en midsjø is het middenveld in balans. Allebei MOTM.
  VRhijn een positieve bijdrage….. wuytens heeft nog wel eens de neiging om te breien achterin.
  De scherpte en zorgvuldigheid ontbrak wederom in de voorhoede tot aan de blunders van Castro en knullig verdedigen Heracles .
  Ik mis toch een echte linksbuiten. Joris worstel met zijn vorm, Seuntjes viel uitstekend in.
  Maar daar zijn we het hier op het forum wel over eens.

  Komende weken zijn de weken van de waarheid, PEC 020 en fortuna…..
  maar wat boeit mijn mening….
  WE HEBBEN WEER GEWONNEN EN STAAN TROTS TWEEDE !!!!!!!!!!

  • Keet

   10 december 2017 at 12:22

   Joris maakt het zichzelf vaak te moeilijk. Maar ik vind ook dat Seuntjens beter is op die plek.

  • oma

   10 december 2017 at 13:26

   je heb gelijk teleteks pagina 818 en 819 zijn er goed voor.

 5. AZ4Altijd

  10 december 2017 at 14:32

  Mooiste vind ik nu dat alle goals gemaakt zijn door verschillende spelers. Dat was eerste paar wedstrijden niet het geval. Te afhankelijk van 1 speler. Ik heb de wedstrijd niet kunnen zoen, maar als ik het goed lees was spel niet altijd eveb best maar we winnen nu wel.

  En dat stukspelen is leuk maar eens scoren in eerste helft zou het een stuk makkelijker maken. Dan heb je eerder ruimtes om in te spelen en zodoende te scoren. Heracles ia een voetballende ploeg. Maar tegen ploegen als NAC, VVV etc. Is het belangrijk snel te scoren.

  Maar goed volgens mij nu 3e of 4e wedstrijd op rij de nul. Komende weken gaan belangrijk worden.

  PEC ligt ons wel. Daar hebben we al heel lang niet neer van verloren.

  Almetal. Lekker bezig.

 6. AZ Alkmaar

  10 december 2017 at 15:02

  Veel discussies over wie er op de linkervleugel moet staan maar eigenlijk heeft brom en zijn assistenten genoeg keus in de aanval, Overeem, Seuntjes, Dos Santos Helmer, Friday, Korniuk het loopt gewoon goed dus waarom deze winter een echte linksbuiten halen het is altijd maar de vraag of dat ons echt beter gaat maken.. straks komt Stengs en Boadu ook weer van hun herstel en dan hebben we weer een overvloed aan aanvallers ik zeg niemand aantrekken. Het loopt prima zo pas ,als er dreiging komt van vertrekkende spelers beetje rondkijken wie een goede vervanger is voor die plek of beter zelfs in je eigen jeugdopleiding rondspeuren.

  Maar als we toch een naam moeten noemen voor de linkervleugel zou ik voor Youness Mokthar gaan bijna transfervrij en behoorlijke rendement maarja dat zei ik voor dit seizoen al.

  • hatse

   10 december 2017 at 15:20

   Of mogelijk Mike van Duinen

   • AZ Alkmaar

    10 december 2017 at 19:57

    Mike van Duinen is wel een jongen die binnen AZ past alleen weet ik niet of zijn kwaliteiten goed genoeg zijn voor AZ wel heb het idee bij hem dat hij nog niet alles uit zijn carriere heeft gehaald wat erin zit. Zijn statistieken zijn ook erg pover.. volgens mij is hij van nature een nummer 9 en geen LV-speler.

  • Keet

   10 december 2017 at 17:11

   Mee eens. Alsjeblieft geen transfers in de winter. Lekker doorgaan zo.

  • AZ’67

   10 december 2017 at 18:28

   Je kan toch niet serieus menen dat Friday en Dos Santos ook maar iets te zoeken hebben in AZ1?

   • AZ Alkmaar

    10 december 2017 at 20:01

    @AZ’67

    Dit moment niet de concurentie is goed bezig op hun positie, maar het kan verkeren Dos Santos heeft in het verleden goede wedstrijden gespeeld, Fred Friday ben ik ook nog niet van overtuigd.

 7. Gerrit Vooijs

  10 december 2017 at 15:03

  Slordige wedstrijd van AZ dit keer, met name voor de rust. Na een goede start zakte het flink in.
  Maar in de 2e helft werd het beter, AZ schroefde het tempo wat op en Heracles kon niet meer volgen. Het was wachten op de goal net zoals in de vorige 4 wedstrijden op een rij.

  Wat de discussie over de linkerspits betreft: hij is er niet binnen de huidige selectie omdat García en Dos Santos niet goed genoeg zijn.

  VDB en Slot hebben dit naar beste kunnen opgelost.
  Overeem of Seuntjes staan dus op links.
  Seuntjes had opnieuw een prachtige assist en ik vind dat hij op dit moment beter is als Overeem.

  Overigens, ook Jahanbaksh kwam in de 2e helft steeds meer centraal te spelen waardoor de flanken werden bezet door Svensson en Ouwejan.
  Die deden dat overigens heel behoorlijk.
  Die backs kunnen zo spelen omdat Hatzediakos en ook Van Rhijn veel snelheid hebben en daardoor de counters kunnen neutraliseren.

  Tegen het zeer moeilijk te kloppen PEC volgt de eerste grote test. Daar moet AZ laten zien dat het ook zo’n taaie tegenstander de baas kan.

  • AZ4Altijd

   10 december 2017 at 15:12

   PEC is een club waar we al heel lang niet van verloren hebbeb. AZ is een angstgegner voor PEC. Daarom heb ik geen angst dat we daar verliezen.

   • Gerrit Vooijs

    10 december 2017 at 15:25

    Klopt, maar PEC heeft de afgelopen ronden gespeeld tegen
    Uit Vitesse 0-0
    Thuis PSV 0-1
    Uit H’veen 1-2
    Thuis Utrecht 1-1
    Uit Sparta afgelast

    Kortom er dreigt puntenverlies tegen deze ploeg in vorm.
    Er is geen enkele grond om te denken dat AZ dit even gast winnen.

   • Gerrit Vooijs

    10 december 2017 at 15:27

    Klopt, maar PEC heeft de afgelopen ronden gespeeld tegen
    Uit Vitesse 0-0
    Thuis PSV 0-1
    Uit H’veen 1-2
    Thuis Utrecht 1-1
    Uit Sparta afgelast

    Kortom er dreigt puntenverlies tegen deze ploeg in vorm.
    Er is geen enkele grond om te denken dat AZ dit even gaat winnen.

    • AZ4Altijd

     10 december 2017 at 19:16

     Niet mee eens. Zoals ik eerder gezegd had, PEC is voetballende ploeg. Dan zijn er meer kansen te creeeren ipv eeuwig te lopen schaken zoals tegen VVV NAX Excelsior.

     Laten we nu niet doen alsof PEC zo geweldig is. Voetballend is ons AZ vele stappen verder. Juist door de ruimtes die ontstaan zullen we meer kunnen creeeren en zoals ik altijd al predik, sneller moeten scoren zodat het een open wedstrijd wordt. Als je niet tegen PEC kunt winnen met alle respect, dan gaat er echt iets mis. Wil je top 3 halen moet je PEC echt over de knie kunnen leggen. Kijk eens naar afgelopen 8 wedstrijden van AZ.

     • KeesK in Paraguay

      10 december 2017 at 19:44

      Als je in Zwolle en thuis zes punten verovert ben je officieel kampioenskandidaat.
      Bedankt Ajax voor het voldoen van de sportieve plicht vandaag, maar reken op een heet ontvangst binnenkort!
      Fortuna tussentijds oprollen om de dubbel mogelijk te maken.

  • Vincent

   11 december 2017 at 02:06

   Schrijf Garcia nog niet af! Hij speelt in jong soms heel goed, hij moet alleen constanter worden en Dabney ja… Was echt een veel belovende speler, geen idee wat er mee gebeurd is als je hem zo ziet spelen lijkt het net of hij een zware blessure ooit heeft opgelopen… Jammer

 8. Timon

  11 december 2017 at 09:18

  PEC gelijk Ajax kansloos,Heerenveen winnen,
  Dos santos,García etc kansloos
  Stengs : pas volgend seizoen weer er bij, danmaar afwachten hoe hij terugkomst geen enkele garantie.
  Gewoon dit 4-4-2 systeem handhaven, laat de linksbuiten maar wat zwerven, Janhanbaksh moet op rechts de boel binden. Til moet km maken en overal induiken.
  Zo moeilijk is het tactisch niet.

  • AZ4Altijd

   11 december 2017 at 18:31

   Op basis van wat Kansloos tegen FC Snavel? Zo geweldig speelde ze niet tegen Subsidie. Dat hele PSV deed niet anders dan tegenhouden, maar Snavel speelde ook niet geweldig. Onze jongens speeld stabieler. Zeker verdedigend zwak met de Ligt en Veltman. Ziyech en Schone hebben het ook niet helemaal. Ons middenveld is fysiek sterker en bewegelijker.

   PEC Winnen we ALTIJD van op een uitzondering volgens mij afgelopen seizoen 1 keer gelijkspel.

  • KeesK in Paraguay

   11 december 2017 at 20:11

   Hou toch op over kansloos tegen Ajax. Jong AZ versloeg Jong Ajax ook dit seizoen. Ik zeg er gelijk bij dat zij ze niet elke dag verslaan maar het kán! En laat het nou weer eens gebeuren. Omdat het zo veel leuker is als AZ weer een serieuze gooi naar het kampioenschap kan doen sinds een aantal jaren (laatste keer was met Verbeek?).

 9. Martin Groen

  11 december 2017 at 10:02

  K keek gisteravond studio sport waar ze az een beetje vergelijkte met leicester city in hun kampioensjaar. dit is niet waar jongens! leicester is een club die normaal geproken ergens in de degradatiezone zou moeten eindigen in de bpl maar werd kampioen. AZ is dit niet! az is een topploeg die normaal gesproken in de top 4 zou moeten eindigen. al dat gelul over de traditionele top 3 in nederland. na de ”traditionele top 3” staat az steenvast op nmr 4 en als het zo doorgaat met hun jeugdopleiding en goede aankopen, word het is tijd dat az zich gaat vestigen in deze zogenaamde top 3! Forza AZ

  • Timon

   11 december 2017 at 14:38

   AZ zal eeuwig en altijd hooguit nr 4 blijven,louter en alleen al door de centen
   Feyenoord nieuw stadion krijgt verschil alleen maar groter.
   Hooguit door wanbeleid van de top 3 kans zich een keer bij toeval er tussen te komen.

   • AZ4Altijd

    11 december 2017 at 18:35

    Ajax PSV 1 en 2 afwisselend kampioen, maar Feyenooit speelt ook niet geweldig. Afgelopen seizoen lijkt een incident te zijn. Dus conclusie. AZ top 3. Echter natuurlijk niet tot traditionele top drie, maar wel elk seizoen top 4 en dit seizoen als ze dit volhouden top 3.

    Prima prestatie met 1/6 van Budget van Snavel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>