Voorbeschouwing AZ – Heracles

By
Updated: december 8, 2017
cid199318_BromVI12_1180_580x310

Met de natte wintertraining achter de rug was het vrijdagmiddag tijd voor de pers. John van den Brom sprak over de vervanger van de geschorste Stijn Wuytens, de focus in de goed presterende spelersgroep en de tegenstander van zaterdag: Heracles. “Daar weken ze vanaf.”

“Er was deze week even twijfel over Van Overeem”, opende Van den Brom. ‘Maar hij is weer fit. En ja, hij keert terug in de basis.’
Van Rhijn
De vacature van de geschorste Wuytens wordt zaterdag ingevuld door Ricardo van Rhijn. De huurling van Club Brugge staat centraal naast Pantelis Hatzidiakos. Van den Brom: “Ik vind Ricardo momenteel de beste optie. Hij is een van de jongens met ervaring binnen de ploeg. Een van zijn sterke punten is het coachen. Hoe meer hij gaat spelen, hoe meer hij zich zal laten gelden in de groep. Ricardo zat al een tijdje dicht tegen een basisplaats aan. Hij zit te popelen om te gaan spelen.”

Euforie
Na afgelopen weekend staat AZ tweede in de Eredivisie. “Maar ik hoef niet te waken voor euforie in de ploeg”, aldus Van den Brom. “Daar zijn we veel te nuchter voor. Genieten doen we na een overwinning. Daarna pakken we de draad steeds weer op. Het bewustzijn dat we nog lang niets hebben, is er zeker.”

Programma
Van den Brom over het schema richting de winterstop: “We krijgen drukken weken met vijf duels in veertien dagen. Een mooie uitdaging. Maar daar wil ik het nog niet over hebben. We kijken niet verder dan het thuisduel met Heracles.”

Heracles
Van den Brom: “Ik weet niet beter dan dat Heracles in een 4-3-3-systeem speelt. Maar daar weken ze vorig weekend vanaf. Toen zijn ze begonnen met vijf verdedigers en veranderde het systeem tijdens de wedstrijd naar 4-4-2 en 4-3-3. Ik verwacht dat ze tegen ons gewoon weer met drie aanvallers spelen.” Bron: AZ

8 Comments

 1. KeesK in Paraguay

  8 december 2017 at 16:05

  Mooi! Dan zijn die pijnlijke zeperds tot aan de laatste snik vorig seizoen niet voor niets geweest: “Het bewustzijn dat we nog lang niets hebben, is er zeker.”
  Ik hoop dat van Rhijn het vrije trappen oefenen beloond ziet en er eentje scoort. Voorspelling 3-0, en weer een stap op de weg naar broodnodig Europees AZ voetbal.

 2. Brandon

  8 december 2017 at 17:16

  Heel blij dat hij voor Ricardo van Rhijn gekozen heeft. Alleen onderschatting kan ons van een overwinning afhouden. Als we er vanaf het begin opklappen zie ik geen problemen.

  • i.Pjotr

   8 december 2017 at 23:57

   Heel blij?
   N aantal wedstrijden gezien bij jong AZ……….moahhh ik geef hem de voordeel van de twijfel
   Zo overtuigend was het nu ook weer niet.
   Maar we kunnen wel concluderen dat de oudjes Vlaar ( zij het geblesseerd) en v.Eijden langzaam uit mogen kijken naar hun pensioen.
   Ik hoop dat jouw blijheid terecht is…. die overwinningen smaken zoo zoet :-)

 3. Timon

  9 december 2017 at 09:42

  3 punten, niets meer.niets minder

  • Vak J

   9 december 2017 at 11:07

   Meer kan ook niet :))

 4. Gerrit Vooijs

  9 december 2017 at 17:03

  Mooi om te lezen dat de spelersgroep nuchter blijft onder deze succes reeks.
  Dat is ook hard nodig want AZ is een team zonder sterren.
  Zodra een paar spelers geen 100% geven komt een goed resultaat niet meer vanzelf .
  AZ heeft na de top 3 de meeste doelpogingen maar scoort daar te weinig uit.
  Daar schuilt dan ook het gevaar. Hard werken en geconcentreerd blijven dan zal AZ ook deze wedstrijd kunnen winnen en kan het dit weekend heel goede zaken doen :-)

 5. Ruud

  9 december 2017 at 21:46

  En de serie gaat door! Leuk!

 6. Timon

  9 december 2017 at 22:42

  Met dank aan Fidel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>