Voorbeschouwing VVV – AZ

By
Updated: december 1, 2017

Na de mistige vrijdagtraining schoof John van den Brom aan bij de pers om vooruit te blikken op het uitduel van zondag in Venlo. Hoe staat zijn ploeg er fysiek voor? Hoe reageren zijn spelers op de positieve media-flow? En wat denkt hij van de komende tegenstander? “Ken hem goed.”

“Buiten de gebruikelijke blessures om is iedereen fit”, opende Van den Brom. “Als het goed draait, wil iedereen erbij zijn. Dat is altijd zo.”

Aandacht
De goede reeks waaraan AZ bezig is zorgt ook voor veel media-aandacht. Van den Brom: “Ja, dat is een logisch gevolg van… Complimenten en extra aandacht horen erbij. Maar ik heb niet het idee dat het veel doet met deze ploeg. We hoeven nog geen interview-stop in te lassen, haha.”

VVV
Van den Brom werkte in zijn tijd als ADO-trainer met Maurice Steijn, die nu aan het roer staat bij VVV. “Ik ken hem dus goed en weet hoe hij over voetbal denkt. Ik verwacht dat hij, net als tegen Willem II, weer gewoon 4-3-3 gaat spelen. Een week eerder stelde hij tegen Feyenoord nog vijf verdedigers op.”

Compact
Van den Brom: “VVV speelt met een compacte organisatie. Ze hebben voorin veel lengte en zoeken daarom snel de diepte. Omdat we niet continu het spel kunnen gaan maken, gaan we proberen VVV ook te laten voetballen. Dan kunnen we in de omschakeling toeslaan in de ruimte die ontstaat.” Bron: AZ

14 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  1 december 2017 at 17:39

  Het wordt een broederstrijd tussen Mats en Ralf Seuntjes. VVV bestrijdt AZ net zoals de andere 3 topclubs aldus Maurice Steijn.
  Dus AZ op de nul zien te houden en in de counter op zoek gaan naar de mogelijkheden die er altijd zullen komen.
  Van de Brom kan dus wel willen maar VVV zal het initiatief aan AZ laten. Dit ontzag heeft de ploeg dus opgebouwd.
  Nu is de ploeg dat inmiddels wel gewend geraakt.
  Net als tegen Roda en Twente zal AZ geduldig moeten blijven zoeken en indien nodig in de slotfase het tempo nog eens opschroeven.
  AZ moet wat beter omgaan met de kansen dan zal het ook zondag de 3 punten meenemen.

  • Timon

   1 december 2017 at 19:18

   Wat nou geduldig? Er op en er over! Wat is VVV nou? AZ heeft 8 dagen rust gehad! Als speler moet je nu toch ook denken: Ajax thuis gaan win voor de tweede plaats! De dood of de gladiolen ! Dus gewoon 3 punten!
   Alle aandacht die wij dan krijgen ! Prachtig! Daar doe ik het voor!
   Dat slappe gezeur ove4 die Seuntjes , hou eens op man!

   • KeesK in Paraguay

    2 december 2017 at 10:31

    Kom op man!
    Ronald en Frank
    Gerrie en Arnold
    Mats en Ralf
    Willy en René
    Erwin en Ronald
    Robbie en Richard
    Héél Nederland kent dit rijtje…

    • oma

     2 december 2017 at 10:43

     vind jij het belangrijk?

     • KeesK in Paraguay

      2 december 2017 at 16:07

      Het lijkt me duidelijk dat Ralf en Mats geen spelers van dusdanig kaliber zijn dat omdat ze (misschien) tegen elkaar spelen relevant is om te vermelden.

    • Vincent

     2 december 2017 at 21:29

     Richard?

 2. AZ4Altijd

  2 december 2017 at 15:54

  Tegen VVV moet je ten alle tijden keihard erop knallen en dat anti voetbal afstraffen. Je moet zo snel mogelijk zelf scoren. Dat zorgt ervoor dat hun eruit MOETEN komen en dan vallen automatisch gaten en kun je de 0-2, 0-3 of 0-4 maken.

  Voor hun doen hebben ze weinig tegengoals, maar die zullen ze morgen dan moeten krijgen. Ik zeg niet dat het makkelijk is want zulke ploegen zoals hierboven genoemd zullen de bus parkeren en op de counter spelen.

  • KeesK in Paraguay

   2 december 2017 at 16:34

   Ik hoop ook dat het Limbabwe busje al vroeg wordt gedemonteerd. Dat is iets waar op getraind is, mogen we hopen. Liefst door eerst zo hard mogelijke schoten (waar is de nieuwe Kees Kist?) op het vlees die de loopgraaf veel angst in boezemt. WW als opperhoolie voorop zonder het verstand te verliezen en slopen die zooi! 1-4

 3. Vak J

  2 december 2017 at 17:26

  Zou mooi zijn die 3 punten. Moet hard voor geknokt worden, voluit gaan. De in de nek van AZ hijgende clubs Utrecht en Zwolle hebben puntjes laten liggen. Ajax die tegen Twente punten laat liggen en wij ervan door naar plek 2!!

 4. Vincent

  2 december 2017 at 21:36

  Plek 2 komt eraan!

 5. Twan

  2 december 2017 at 21:50

  Met een kleine selectie doet VVV Venlo het eigenlijk best prima. Soms leuke wedstrijden met aanvallende intenties, maar inderdaad ook soms wedstrijden met het accent op de verdediging. Met een klein budget moet je op alle manieren proberen de punten binnen te halen. Er zijn niet veel andere keuzes. AZ speelt momenteel zeer verzorgd voetbal met een hele terechte hoge notering op de Eredivisie ranglijst. Morgen ga ik de wedstrijd als VVV-fan in de Koel bekijken, samen met een vriend die AZ supporter is. Ik hoop dat het een hele mooie wedstrijd wordt voor beide ploegen. Als VVV wint ben ik uiteraard tevreden, maar ik kan er zeker mee leven als AZ de punten pakt na een goede wedstrijd. Ik wens alle AZ fans morgen een hele mooie pot voetbal!

 6. az woman

  3 december 2017 at 11:47

  De beuk erin!

 7. Brandon

  3 december 2017 at 12:54

  Wat gaat het slecht in de achterhoede. Nu al 4 grote kansen in de 1e 20 minuten. Hatzekiados moet leiding geven en de snelheid er in houden door niet aldoor terug en tikkie breed te geven.

  • Vincent

   3 december 2017 at 13:35

   Hatzidiakos moet eruit… Van Rhijn erin

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *