Jong AZ verliest van Volendam (0-2)

By
Updated: november 28, 2017

FC Volendam heeft maandagavond iets aan vertrouwen kunnen tanken op bezoek bij Jong AZ. Niet alleen wist de ploeg van trainer Mischa Salden in Alkmaar de eerste uitzege van dit seizoen te boeken, maar tevens werd de laatste plaats in de Jupiler League overgedaan aan Jong FC Utrecht.

De zege van de Volendammers was terecht te noemen niet zo zeer omdat het zelf zo voortreffelijk speelde, doch vooral omdat de tegenstand van Jong AZ zeer pover bleek. Reeds in de 3e minuut kwamen de gasten op voorsprong. Na een overtreding op Rodney Antwi mocht Joey Veerman aanleggen voor een vrije trap van net buiten de zestien. Met veel gevoel krulde hij de bal langs de verbouwereerde AZ-goalie Nick Olij. Het duurde daarna een kleine twintig minuten voor dat de thuisploeg een eerste doelpoging deed via een schot van Dabney dos Santos. Uit de corner die daarop volgde had keeper Hobie Verhulst vervolgens een magnifieke redding nodig op een kopbal van Mats Seuntjens. Knap was ook de redding die Olij even later had op een diagonaal schot van Antwi. In het vervolg van de eerste helft waren er nog twee knappe aanvallen van de thuisploeg. Na een mooie één-twee tussen Seuntjes en Reijnders stuitte laatstgenoemde op Verhulst, en even later kreeg Dos Santos voor open doel de bal net niet goed aangespeeld door Seuntjens.

Wie dacht dat Jong AZ in de tweede helft wel zou komen kwam bedrogen uit, want had men in de eerste helft nog een aantal mogelijkheden daar was de ploeg van trainer Martin Haar na de rust zeer pover. Keer op keer werd er balverlies geleden en de enige keren dat er een poging tussen de palen belandde was de inzet te zwak om keeper Verhulst te verontrusten zoals Jeremy Helmer tweemaal overkwam. Inmiddels had FC Volendam de score al naar 0-2 getild. Vlak nadat er een open kans om zeep werd geholpen door achtereenvolgens Stroo, Doodeman en Visser kon men een nieuwe aanval opzetten. Nu was de voorzet van Nick Doodeman op maat, kon Enzo Stroo door koppen en schoot Antwi de tweede Volendamse treffer achter Olij. Hiermee was de strijd direct gestreden want het zeer matige Jong AZ bleek niet bij machte om een comeback zoals een week eerder tegen Jong Ajax wederom te bewerkstelligen.


Haar was na afloop hard in zijn reactie op het spel van Jong AZ. “We speelden met een hoop jongens die dagelijks met de A-selectie trainen. Als je dan kans wilt maken op een invalbeurt of een basisplaats bij het eerste, dan moet je hier de pollen uit het veld lopen en er alles voor doen zodat de trainer niet om je heen kan. Dat heb ik totaal niet gezien. Vrijdag verloren we ook, maar ging dat gepaard met veel inzet, vreugde en plezier. Vanavond heb ik me alleen maar zitten verbijten. Het was echt schrijnend.”

Komende vrijdag 1 december is de volgende speelronde in de Jupiler League. FC Volendam ontvangt dan thuis Almere City terwijl Jong AZ op bezoek gaat bij De Graafschap.

Jong AZ – FC Volendam (0-2)
3. Joey Veerman 0-1
61. Rodney Antwi 0-2

Opstelling Jong AZ: Olij, Opdam (68. Regeling), Van Rhijn, Bakker, Wijndal, Hoedemakers (68. Jacobs), Dos Santos, Reijnders, Friday, Seuntjens, Helmer.

Opstelling Jong FC Volendam: Verhulst, Evers, Schilder, Schouten, Smal, Veerman, Doodeman (90. Plat), Kwakman, Stroo (68. Ten Den), Visser (85. Runderkamp), Antwi.

Scheidsrechter: M. Perez

Gele kaarten: Bakker, Wijndal (Jong AZ)

Toeschouwers: 1.366

12 Comments

 1. Jay

  28 november 2017 at 16:45

  Ik denk dat Haar het prima verwoord. Hoe kan het toch dat prof spelers zich niet kunnen opladen voor een wedstrijd tegen Volendam? Dit is toch het podium om te laten zien dat je goed genoeg bent voor het eerste?!

 2. NHN

  28 november 2017 at 20:50

  Jong AZ zakt aardig op de ranglijst.

  Leukst om te zien vond ik eigenlijk het feit dat Hobie Verhulst een goede keeper is geworden.

  Jong AZ was nergens.

 3. az woman

  29 november 2017 at 08:47

  Met vallen en opstaan wordt je groot. Dat niets vanzelf gaat zijn ze nu ook wel achter.

  • Gerrit Vooijs

   29 november 2017 at 19:43

   Als je kijkt naar de formatie kun je niet van een Jong AZ spreken.
   Seuntjes, Friday, Helmer, Dos Santos, Van Rhijn en Reijnders hebben al de nodige ervaring in het betaald voetbal.
   Dus Haar heeft gelijk, ze hebben hem voor gek gezet.
   Kijk op jonge jongens heeft Haar veel invloed, maar deze gelouterde spelers zien hem als hulptrainer waar ze geen stap extra voor doen als ze er geen zin in hebben.

 4. Vincent

  29 november 2017 at 15:05

  Gun het Volendam wel zou top zijn als jong Utrecht degradeert hebben wij toch weer een voordeel op Utrecht.

  • AZ4Altijd

   29 november 2017 at 22:01

   Men kan niet meer degraderen uit de JL. Dat is ook enigsinds een voordeel, want Jong is zn draai verloren op dit moment. Seizoen is nog lang natuurlijk, maar degraderen kunnen ze dus niet.

   • Vincent

    2 december 2017 at 21:44

    Oh dat wist ik niet

 5. Vincent

  29 november 2017 at 15:07

  Zie net de stand van de 2e divisie als jong Utrecht niet degradeert zijn er geen jong teams meer daar! Gaat snel van 4 naar 0

  • Gerrit Vooijs

   29 november 2017 at 19:35

   Als ik goed geïnformeerd ben, kan er dit seizoen geen enkele ploeg degraderen. Dan speel je dus eigenlijk nergens om als Jong AZ zijnde. En dat was dus duidelijk te zien.

   • AZ4Altijd

    29 november 2017 at 22:02

    Je speelt wel ergens voor. Je speelt om zoveel mogelijk te leren en aanpassing aan hoger niveau. Anders kon je net zo goed verder gaan in 2e divisie.

    • Gerrit Vooijs

     29 november 2017 at 22:28

     Eens je moet jezelfwillen blijven ontwikkelen maar Jong AZ speelt dit seizoen niet voor “ de prijzen” .

     • AZ4Altijd

      30 november 2017 at 22:47

      Nee maar dat doe je ook niet in 2e divisie, want van daaruit kun je ook niet promoveren. Nu speel je tegen alleen maar BVO’s. Dat is toch wel leuk om daartegen te meten en 200% geven. Je bent immers ook visite kaartje voor de club als Jong AZ zijnde. Schreinend vind ik vooral dat de AZ1 spelers niet de moeite deden wat op de mat te leggen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *