AZ in eigen huis te sterk voor Twente

By
Updated: november 24, 2017

AZ heeft vrijdagavond met 2-0 gewonnen van FC Twente. Vanaf de penaltystip brak Alireza Jahanbakhsh na ruim een uur de ban. Joris van Overeem gooide niet veel later de wedstrijd in het slot. Voor de ploeg van John van den Brom was het al de vijfde winstpartij op rij.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ – FC Twente 2-0 (0-0)

Eredivisie

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Pantelis Hatzidiakos, Stijn Wuytens, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til, Teun Koopmeiners; Alireza Jahanbakhsh, Wout Weghorst, Joris van Overeem (87. Mats Seuntjens).
Opstelling FC Twente: Jorn Brondeel; Hidde ter Avest (73. Luciano Slagveer), Peet Bijen, Jos Hooiveld, Stefan Thesker, Cristian Cuevas; Michael Liendl (79. Alexander Laukart), Thomas Lam, Fredrik Jensen; Tom Boere, Oussama Assaidi (73. Adnane Tighadouini).

Scoreverloop: 65. Jahanbakhsh 1-0 (pen.), 71. Van Overeem 2-0
Gele kaarten: Lam (FC Twente)
Rode kaarten:
Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof
Toeschouwers: 14.601
Amstel Man of the Match: Fredrik Midtsjø

12 Comments

 1. Brandon

  24 november 2017 at 23:44

  Te beginnen bij de man of the match Midtsjo wat was hij vandaag weer goed. Deze speler is de sleutel van het succes. Afjagen, opbouwen en vandaag ook nog eens de penalty versieren. Een voorbeeld van een teamspeler. De 1e helft was op het oog niet zo goed, maar daar lag wel door het harde werken en het hoge tempo wat gespeeld werd de genadeklap in de 2e helft voor Twente. De 2e helft hapten ze naar adem en hadden we minimaal 5x moeten scoren. Nu werd het helaas maar 2-0 wat de verhoudingen in het veld niet goed weergaven. AZ moet wel tot de laatste seconde doorvechten want ook vandaag kwamen we nog bijna in de moeilijkheden door gemakzucht. Al met al weer een zeer verdiende zege en vol goede moed en vertrouwen op naar VVV in Venlo.

 2. Vincent

  25 november 2017 at 00:52

  Goede wedstrijd! Zat naast Myron Boadu alleen is niet echt een spraakzaam type

 3. Timon

  25 november 2017 at 08:08

  Die scheidsrechter : wat een drama! Penalty? Afgekeurde goal???
  Weghorst:wat ben jij toch beperkt! Kan helemaal niets links!

  • AZ'67

   25 november 2017 at 12:39

   Weghorst ja niet tweebenig, maar wat een vechtlucht en energie! Weghorst is de geboren leider van dit team en simpelweg onmisbaar. AZ met dit jonge team heeft gewoon één (liefst) speler van het caliber Van Galen, Wernbloom of Weghorst nodig.

   Team staat goed met Van Overeem als spelverdeler, Alireza op rechts met deze keer wel goede voorzetten, Hadsediakos die steeds beter speelt, Midtsö en Svensson die constant goed presteren.

   Nu nog werken aan de afwerking, een echte linksvoor die wel kan voetballen en de verdediging duidelijk maken dat de wedstrijd 90 minuten duurt en niet 80 minuten.

 4. Ruud

  25 november 2017 at 09:47

  Wat een serie met een club als AZ kan doen. Ook al is de trainer niet zo geliefd en zijn sommige voetballers niet tweebenig (wat op dit niveau toch wel mag). Nu ook eens van een ‘topper’ winnen en het wordt nog leuker. In de winterstop iets verhuren en een linker spits halen. Het kan allemaal nog mooier, maar dit is wel leuk! Volgend jaar is Stengs er ook weer bij!

 5. NHN

  25 november 2017 at 10:33

  Toch weer ‘gewoon’ een overwinning. Ja het kan allemaal beter, ne het scorend vermogen moet omhoog, en het was maar staartploed FC Twente die langskwam etc, etc,etc.
  Maar het is AZ , niet een met miljoenen smijtende topploeg.
  Ik wil ook wel eens een eclatante overwinning zien, ook tegen PSV of ajax.

  Maar op het ogenblik gaat het gewoon goed. Ten opzichte van vorig seizoen is er wel degelijk wat veranderd. AZ is veel dwingender en blijft zoeken naar een gaatje. Ook tegen de muur die Verbeek dit keer had opgetrokken.
  Okee, zeker in de eerste helft ging dat moeizaam, maar in de tweede helft werd het verschil in kwaliteit wel duidelijk.
  Let wel, dat verschil werd vooral duidelijk gemaakt door jongens die kortgeleden nog in de tweede divisie voetbalden,en door zijn geschoven.
  Ik denk dat de rest van voetballend Nederland daar met jaloezie naar zit te kijken. Een gat word opgevuld met de volgende jeugdspeler.

  Zelf weten we wel beter natuurlijk, het gebrek aan scorend vermogen kán ons wel degelijk gaan opbreken.
  In de winterstop is er wel werk aan de winkel, wil je dit seizoen een passend resultaat afleveren.

  Maar verder geniet ik gewoon als je de ranglijst erbij pakt. AZ heeft een prima serie neer gezet.

  Verder mogen wij als verwend noord Hollands publiek wel eens wat meer de weg naar het stadion gaan vinden. Deze jongens verdienen een uitverkocht huis.

  • Gerrit Vooijs

   25 november 2017 at 19:35

   Helemaal met je eens : Dit AZ verdient een vol stadion. AZ staat even 2e en hield voor de 5e keer de nul !
   De toeschouwers komen langzaam maar zeker weer terug naar het AFAS stadion. Bijna 15000 toeschouwers tegen de nr 17 is niet slecht. Nog niet zo lang terug zouden dat er niet meer als 12000 zijn geweest of minder…..

   Gisteren was het bij vlagen weer genieten zo soepel combineerde AZ. Alleen: opnieuw liet de eindpass / afwerking weer te wensen over. Tegen PSV, Ajax en Feyenoord krijg je daarvoor de rekening gepresenteerd.

   Idd, de verdedigende taken werden in de eindfase verwaarloosd. 2 hoekschoppen achter elkaar in de absolute slotfase leverden een geldige ? Goal en een bal op de paal op. Dat zijn punten waaraan nog hard gewerkt moet worden wil AZ van Ajax kunnen winnen. Voetballen is aanvallen en verdedigen met 11 man ! En niet met 7.

   Maar voor nu is het vooral genieten van deze prachtige serie die door spelers en staf is neergezet !

 6. Vincent

  25 november 2017 at 12:43

  Voting system is weg zie ik?

  • Vincent

   28 november 2017 at 00:06

   En weer terug

 7. woonwagenpower

  25 november 2017 at 21:06

  Johnny, Leeroy en Arne, Philip, Ruud en Chris of Giovanni, Jean-Paul en Jan en wat te denken van Marcel, Hennie en Aaron. De eerste drie hebben de minste centen, maar leveren de grootste prestatie. Volgende week winnen en ik heb een goede Sinterklaas dit jaar. Daarom ben ik al het volgende lied aan het oefenen.

  Jongens heb je het al vernomen
  Tralalali tiralalala

  AZ heeft de tweede plaats ingenomen
  Tralalali tiralalala

  Laat ons zingen hand in hand
  AZ is de beste van Noord-Holland

  Tralalali tiralalala
  tiralalali tiralalala

  Alle fans huppelen, springen
  Tralalali tiralalala

  Hoor supporters zingen
  Tralalali tiralalala

  Iedereen doet uit volle borst mee
  AZ is de best, AZ hoezee

  Tiralalali tiralalala
  tiralalali tiralalala.

 8. Urdal

  27 november 2017 at 09:48

  We kunnen wel gaan zeuren over dat weghorst niet tweebenig is, en dat hij veel kansen nodig heeft, hij komt iig in een positie om te scoren. Friday had bij de meeste kansen daar niet eens gestaan. Als de bal niet per ongeluk voor zijn voeten komt staat hij er niet. Dan zie ik liever weghorst die veel energie in de wedstrijd legt en vecht voor elke meter. Hij is en zal nooit een wereldtopper worden, maar door zijn inzet en vechtlust zie ik hem graag. Andere spelers volgen zijn voorbeeld en willen dan ook niet de kantjes er van af lopen. Je ziet het verschil duidelijk met de wedstrijden tussen Roda (Friday in de spits) en Twente (Weghorst in de spits). Er zit veel meer drive in het team.

  • AZ4Altijd

   27 november 2017 at 16:09

   Edgar Davids en Dirk Kuyt waren niet de meest talentvolle spelers, maar door mega inzet hebben ze meer uit hun carriere gehaald dan wat er eigenlijk in zat. En zo is WW er ook een. Niet meest begaafde speler maar werkt keihard en is echt een typische Engelse spits die het met hard werken kan schoppen tot Engelse Middenmoot club. Zo een type speler is het. Fysiek zeer sterk, dit met stukje slimmigheid mbt waar zich opstellen en tomeloze inzet zie ik hem wel bij zo een club terechtkomen en wie weet zelfs nog hoger, maar laten wij nu van hem genieten.

   WW heeft nu een dipje en mist kansen, maar dat heeft elke spits. Geef hem vertrouwen en hij gaat vanzelf weer scoren.
   Uiteindelijk zie ik hem wel vertrekken voor een 8-12 Mio.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *