Voorbeschouwing AZ – FC Twente

By
Updated: november 23, 2017

John van den Brom nam donderdagmiddag na de laatste training tijd voor de pers. Samen met de media blikte de oefenmeester vooruit op het treffen met FC Twente van vrijdag (20:00 uur). “Het elftal staat en er is vertrouwen.”

“In de bus naar Limburg hebben we Twente gezien tegen sc Heerenveen”, sprak Van den Brom. “We weten dus hoe ze spelen. Het is even afwachten hoe ze reageren op de twee nederlagen op rij en met welke spelers ze dat gaan doen. Maar zoals altijd: ik kijk naar onszelf. Wij zijn goed bezig, je ziet de kwaliteit, het plezier en de beleving. Het elftal staat en er is vertrouwen. De vastigheid in de manier van spelen en de opstelling betaalt zich terug.”

Ongewijzigd
Tegen de Tukkers kan Van den Brom over een nagenoeg fitte selectie beschikken. “We staan er goed op”, zegt de trainer. “Iedereen is fit en afgezien van de terugkeer Wout Weghorst blijft alles hetzelfde. Daarnaast heeft een aantal jongens afgelopen maandag tegen Jong Ajax minuten gemaakt, zoals Rens van Eijden.”

Boadu
Afgelopen week trainde Myron Boadu weer gedeeltelijk mee met de groep. Van den Brom: “Medisch gezien is Myron weer fit. Nu is het zaak dat hij weer volledig terugkeert bij in de selectie. Ik hoop dat hij voor het einde van het jaar weer volledig aansluit, maar de dingen die hij nu al laat zien, zien er veelbelovend uit. Hij is zijn talent niet kwijtgeraakt.” Bron: AZ

5 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  23 november 2017 at 22:24

  Mooi, het elftal blijft staan dus met Hatzediakos en Overeem en de reruggkerrde Weghorst.
  Overeem miste vorige week duidelijk wedstrijd ritme, maar dat zou eigenlijk weer snel moeten verbeteren.
  Twente zal verdedigen en loeren op de counter. Net als bijna alle tegenstanders in Alkmaar.

  De rust blijven bewaren en gecontroleerd blijven aanvallen en de kansen die ongetwijfeld weer komen beter benutten.

  Ik vertrouw erop dat AZ opnieuw de 3 punten gaat pakken omdat het elftal veel vertrouwen en geloof in eigen kunnen heeft.

  • Timon

   24 november 2017 at 12:06

   Spelen vanavond weer zonder linksbuiten.Overeem mag wat rondlopen, duidelijk de minste.Middenveld wel duidelijk ,zo laten staan rest van seizoen.
   Dood normaal winst vanavond. 12 december PEC uit : eens kijken wat AZ nu echt voorstelt. Alax daarna zoals altijd weer kansloos.

   • Vincent

    24 november 2017 at 16:01

    Wat ben je positief!

 2. KeesK in Paraguay

  24 november 2017 at 08:47

  Vanwege de CL afgang die Feyenoord heet, blijft winnen AZ! Die schadelijke zooi uit de haven voor de UEFA ranking a.u.b. nooit maar dan ook nooit meer Europa in.

 3. Brandon

  24 november 2017 at 20:56

  v. Overeem wisselen voor Seuntjes in de rust. Waarom, omdat we diepgang op het middenveld missen en v Overeem alleen maar tikkie takkie op de rand van het strafschopgebied speelt. De ruimte ligt bij een diepgaande middenvelder.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *