Seuntjens schiet AZ naar winst tegen Roda JC (0-1)

By
Updated: november 19, 2017

AZ heeft zondagmiddag het uitduel met Roda JC gewonnnen. In het Parkstad Limburg Stadion werd het 0-1 dankzij een treffer van invaller Mats Seuntjens. Door deze zege staat AZ nog altijd gedeeld tweede in de Eredivisie.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Roda JC – AZ 0-1 (0-0)
Eredivisie

Opstelling Roda JC: Hidde Jurjus; Ashton Götz, Chris Kum, Adil Auassar (a), Jannes Vansteenkiste; Mohamed el Markini (85. Jorn Vancamp), Tsiy Ndenge, Simon Gustafson; Gyliano van Velzen, Dani Schahin, Mario Engels.
Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Pantelis Hatzidiakos, Stijn Wuytens, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til, Teun Koopmeiners; Alireza Jahanbakhsh, Fred Friday, Joris van Overeem (68. Mats Seuntjens).

Scoreverloop: 84. Seuntjens 0-1.
Gele kaarten: Wuytens, Til (AZ)
Rode kaarten:
Scheidsrechter: Allard Lindhout
Toeschouwers: 12.411

11 Comments

 1. Brandon

  19 november 2017 at 20:44

  Lelijke oftewel slechte wedstrijden moet je ook winnen. Dat hebben we gedaan. We mogen vandaag de keeper Bizot danken voor zijn kordate optreden anders waren we vandaag tegen een nederlaag aangelopen. Met deze wedstrijd zal nu toch wel iedereen, inclusief de technische staf ervan overtuigd zijn dat Fred Friday dit niveau niet aankan en nooit meer opgesteld mag worden. Vond het een schande dat JvdB hem niet wisselde. Je kon er vandaag wel meer wisselen maar de anderen werken er hard voor maar Friday doet werkelijk niets voor een ander en doet alleen iets als de bal op hem gespeeld wordt. Midtso was ook een lichtpuntje en Seuntjes door zijn doelpunt, maar voor de rest snel vergeten en volgende week met een echte spits er weer vol tegenaan tegen Twente.

  • Vincent

   19 november 2017 at 21:17

   Bekijk de bank eens niemand kan in de spits spelen.. maar Friday gaat binnenkort ook weer spelen, aangezien Weghorst op scherp staat.

   • Brandon

    19 november 2017 at 21:40

    Dan is het de verplichting van de TD een nieuwe spits te kopen in de winterstop Vincent. Dit kan echt niet.

    • i.pjotr

     19 november 2017 at 22:23

     Een beetje scorenbord journalistiek……….
     Verdedigend in orde, middenveld top, maar aanvallend zeer slordig, waarbij er nauwelijks een fatsoenlijke voorzet van de zijkant kwam.
     Elke topspits had vandaag een zware dobber met de ballen die niet goed voor het doel kwamen.
     Over de kwaliteit van Fred kunnen we discussiëren , (fred is geen Wout, en wout is nog geen shota) maar niet op basis van het vertoonde aanvalsplan van vandaag……. Overeem en Alireza onvoldoende
     Desalniettemin ….. BLIJ MET DEZE OVERWINNING 🙂

     • Brandon

      20 november 2017 at 13:08

      Allemaal goed en wel en ook helemaal terecht dat je opnoemt dat er geen voorzet aankwam. Maar dat je niet werkt voor je ploeg en alleen iets doet als de bal in je richting komt, kan niet. Dan is het voor diezelfde buitenspelers ook moeilijk jou als spits te vinden, want door je vrij te lopen (dat is wat ik bedoel)kan een vleugelspeler je ook op een andere manier vinden. Helaas Fred Friday doet helemaal niets van dit alles. Nogmaals dit wordt nu niets en nooit iets, zelfs de eredivisie is te hoog gegrepen voor hem.

    • oma

     20 november 2017 at 06:13

     hij is eerder verplicht een goeie linkerspits te kopen.
     Seuntjes is het niet en Overeem ook niet.
     en zullen he nooit worden ook.
     lees verder het stukje van I.Pjotr eens aandachtig die zit dichter bij de waarheid.

     verder een matige wedstrijd van AZ waarin de voorhoede volledig faalde.
     mazzel met het doelpunt een plunder van de keeper van Roda.
     maar daardoor wel drie punten binnen gehaald.
     is dit een incidentje?
     dan maar gauw vergeten.

 2. KeesK in Paraguay

  20 november 2017 at 08:57

  Seuntjes voorkomt op het nippertje dat AZ spelers terug naar Alkmaar moeten lopen…
  Friday doet Weghorst vergeten.
  Wat weet ik niet maar in ieder geval niet om maandag weer sleepkabel te zijn voor het elftal…

 3. NHN

  20 november 2017 at 11:58

  Kon helaas niets van de wedstrijd zien. Zat op de weg, naar langs de lijn te luisteren. Volgens verslaggever Andy Houtkamp was deze wedstrijd “bar en boos”.
  Maar nu vinden NPO-verslaggevers wel vaker dat wedstrijden slecht zijn zodra het niet hun favorieten uit de hoofdstad betreft.

  Maar goed, 3 punten. Na het zien van de beelden, kan ik me aansluiten bij de commentaren hierboven. Aanvallend was het gewoon niet goed genoeg. Jahanbaksh had zijn gebruikelijke dip. Overeem onzichtbaar.
  Fred Friday, ik ben er geen fan van. Maar hij kreeg ook weinig bruikbare ballen. Verder doet hij ook echt niks om er zelf dan wat van te maken.
  Het blijft voorin allemaal maar mager.
  Daarom des te opgeluchter. Vorig seizoen zou dit in een 0-0 of 1-1 zijn gestrand (of zelfs een nederlaag).
  We waren er allemaal wel over eens, dat AZ tegenover laag geklasseerde ploegen vaak voor Sinterklaas speelt. Nu, dat is net aan voorkomen.

  Met wat mazzel, zeker. Wuijtens had zomaar rood kunnen krijgen. En Bizot heeft AZ zeker behoed voor een achterstand (óók een verbetering,ik durf het niet hardop te zeggen (voordat hij ook weer slippertjes maakt), maar het lijkt erop dat AZ met Bizot , eindelijk een keeper heeft, die punten pakt, voor zijn ploeg.

  We zijn er nog lang niet, maar de concurrentie heeft dit weekend punten verspeeld, dus dat is ook een goede zaak.
  Niet verslappen en doorgaan, maar AZ heeft voorin wel een probleem. Als Weghorst wegvalt en Jahanbaksh het niet heeft, krijg je wedstrijden als dit.

  Ik weet niet of Twente weer op kan krabbelen na de dreun die H’veen uitdeelde. Maar zoals tegen Roda moet je niet zo spelen. Niet zo afwachtend en passief voorin.
  Maar het is een thuiswedstrijd , dus verwacht wel een doortastender AZ.

 4. Gerrit Vooijs

  20 november 2017 at 20:22

  Wedstrijd was niet erg fraai dus daarin deel ik de mening van de anderen hier.
  Maar ik ben heel blij dat AZ ook toen het niet liep toch een schepje er bovenop deed en Roda in de slotfase in de houdgreep nam.
  Die inzet werd uiteindelijk terecht beloond.
  Bizot heeft een paar prima reddingen laten zien en was daarmee heel belangrijk voor AZ.

  Strijdlust was het enige wapen maar wel heel belangrijk.
  Als het niet gaat zoals het moet
  Dan moet het maar zoals het gaat.

 5. Urdal

  20 november 2017 at 21:29

  Van Overeem is teveel bezig met hakjes, buitenkantje en andere mooie dingen, alleen moet hij dit doen als je 4-0 voor staat. Fred Friday echt nooit meer opstellen. Precies wat Brandon zegt, als er een bal 1 meter naast Fred komt doet hij geen moeite om er naar toe te gaan, afjagen doet hij niet aan mee want dan slijten zijn schoenen ofzo. Proberen vrij te lopen zodat de vleugels meer afspeel mogelijkheden heeft, ook niet. Maw, Fred was het niet, is het niet en gaat het nooit worden. Nooit meer opstellen en snel verkopen en je verlies nemen. Ben het ook eens met Oma, een linker spits is wat AZ nodig heeft. Er is van alles geprobeerd maar niets is goed. Dos Santos….hopeloos, García 1 wedstrijd leuk daarna niets. Daar in tegen zou ik ook zo 1 2 3 in Nederland weten voor die positie. Blijft puzzelen op links voor. Ben iig blij met de 3 punten en op naar vrijdag tegen Twente.

 6. Timon

  21 november 2017 at 11:12

  AZ speelt dus al paar jaar zonder linksbuiten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *