Voorbeschouwing Roda JC – AZ

By
Updated: november 17, 2017

Door zijn schorsing is Wout Weghorst is er niet bij zondag in Kerkrade als AZ het opneemt tegen Roda JC. Een groot gemis voor de Alkmaarders, want de lange spits is topscoorder en belangrijk in de manier van spelen. Trainer John van den Brom liet al snel weten dat Fred Friday zijn plek inneemt. “Zo werkt het in de top van het voetbal. Je krijgt een kans en dan moet je het laten zien.”

Ruim vijfhonderd kilometer is de afstand die AZ dit weekend moet afleggen. Het is de langste busreis van het seizoen. De Alkmaarders vertrekken zaterdag al richting Zuid-Limburg om zo zondag fris en fruitig aan de start te verschijnen. En dat gaat Van den Brom dus doen met Fred Friday in de spits. Het betekent de eerste basisplaats van dit seizoen voor de Nigeriaanse aanvaller. “Bij Jong AZ heeft hij aardig gespeeld en veel gescoord. Dat moet hij nu doorzetten in het eerste.”

Met Roda JC gaat het niet goed. De Limburgers zijn hekkensluiter in de Eredivisie. Volgens Van den Brom is onderschatting zondag het grootste gevaar voor een teleurstellend resultaat. “We moeten voorkomen dat we in die fase terechtkomen. Dat is mij en aan ons als technische staf om die jongens dat voor te houden. Al ben ik daar niet bang voor, maar het mag nooit aan ons zelf liggen.”

De Alkmaarse oefenmeester mist dit weekend op de langgeblesseerden na alleen Ron Vlaar. “Hij blijft nog wat achter in zijn herstel. Verder is iedereen fit.” Sinds de vorige wedstrijd tegen Willem II zijn Rens van Eijden en Joris van Overeem er weer bij. Bron: RTV N-H

14 Comments

 1. Bradje

  17 november 2017 at 18:03

  ‘Sinds de vorige wedstrijd tegen Willem II zijn Rens van Eijden en Joris van Overeem er weer bij.’

  Als dat maar niet betekent dat Rens van Eijden weer opgesteld wordt. Ik vind Pantelis Hatzediakos het daar goed doen.Frisse knaap, geen franje. Okee, hij maakt af en toe eens een foutje, die maakte record-international Ronald Koeman élke wedstrijd, en die is ook niet slecht terechtgekomen.

  • Keet

   17 november 2017 at 19:37

   Mee eens. Ik hoop dat VdB het behoudende en terugvallen op oude zekerheden nu wel achter zich heeft gelaten.

 2. KeesK in Paraguay

  18 november 2017 at 10:52

  Ik hoop dat Fred zijn typische manier van scoren laat zien als de oportunistische spits die hij lijkt te zijn. Sensationeel is het mmestal niet maar hij prikt ze er wel effectief in. Go Fred!

  • AZ’67

   19 november 2017 at 18:11

   Friday is niets en wordt niets.

 3. Timon

  18 november 2017 at 13:22

  Gewoon 3 punten, met wie in de basis maakt niets uit, bij puntverlies lopend naar huis!

 4. Gerrit Vooijs

  18 november 2017 at 17:38

  De interlandpauze is weer achter de rug. Normaal is Jahanbaksh dan of geblesseerd of nog moe. Heel belangrijk voor AZ wat zijn inbreng zal zijn.
  Ik verwacht dat Overeem weer op de linkervleugel mag starten in zijn vrije rol i.p.v. Helmer.
  Voor de rest staat het elftal er muv Weghorst .
  Ik ben het met Bradje eens dat Hatzediakos moet blijven staan. Vlaar moet, als hij dat wil, ingezet gaan worden als hulptrainer bij jong AZ. Van Eijden is goed als back-up bij schorsingen / blessures.

  Gaan voor de 3 punter !

  • KeesK in Paraguay

   19 november 2017 at 10:57

   Iran oefende in Nederland dus Ali zal wel fit zijn. Moeten ze vaker doen.

   • NHN

    19 november 2017 at 14:22

    Ja , idd , een oefenpotje tegen Israel bijvoorbeeld, op het bijveld van de zuiderburen 😉

 5. Urdal

  19 november 2017 at 17:32

  Wat een slechte 1ste helft zeg. Ik dacht dat Friday mee zou doen. Totaal niet gezien.

  • Brandon

   19 november 2017 at 17:56

   Urdal het AZ stadion staat vlakbij de vuilverbranding en daar moeten ze hem dumpen bij het afval. Wat een ongelofelijk slechte speler is dat.

 6. Brandon

  19 november 2017 at 18:20

  Denk dat v.d. Brom hem wisselt in de 94e minuut, in de kleedkamer. Of hebben we niet meer dan 2 spitsen?

  • Vincent

   19 november 2017 at 21:18

   Boadu is geblesseerd en Jelle duin en duijn(oid) zijn er nog niet klaar voor

 7. Timon

  19 november 2017 at 20:07

  Wat is het slecht he?

 8. Ruud

  19 november 2017 at 21:19

  Maar volgens mij wel een serie. Dat is waar ik over begon een paar weken. Leuk dat het uitkomt. Wel wat beter voetbal dan vandaag getoond inderdaad. Friday is niet mijn keuze en zal dat niet worden ook. Verder op naar vrijdag tegen Twente met GJV

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *