AZ zet zegereeks voort tegen Willem II (3-2)

By
Updated: november 4, 2017

AZ heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Willem II gewonnen: 3-2. Voor rust maakte Alireza Jahanbakhsh een 0-1 achterstand goed, in het tweede bedrijf verzorgden Guus Til en Wout Weghorst de andere twee Alkmaarse treffers.

LATER MEER…

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ – Willem II 3-2 (1-1)

Eredivisie

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Pantelis Hatzidiakos, Stijn Wuytens, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til, Teun Koopmeiners; Alireza Jahanbakhsh (74. Dabney dos Santos), Wout Weghorst, Jeremy Helmer (74. Mats Seuntjens).
Opstelling Willem II: Mattijs Branderhorst; Freek Heerkens, Jordens Peters (41. Fernando Lewis), Darryl Lachman, Jop van der Linden (72. Bartholomew Ogbeche), Kostas Tsimikas; Ben Rienstra, Pedro Chirivella, Thom Haye; Etien Velikonja (33. Ismail Azzaoui), Mo El Hankouri.

Scoreverloop: 25. Rienstra 0-1, 35. Jahanbakhsh 1-1 (pen.), 54. Til 2-1, 65. Weghorst 3-1, 85. Azzaoui 3-2.
Gele kaarten: Weghorst (AZ), Peters (Willem II).
Rode kaarten: 86. Weghorst (2x geel) (AZ)
Scheidsrechter: Kevin Blom
Toeschouwers: 14.613
HSB Man of the Match: Wout Weghorst

14 Comments

 1. Brandon

  4 november 2017 at 21:08

  Wat toch jammer dat we zo weinig scoren uit elke week handenvol kansen. We hadden een doelsaldo kunnen hebben i.p.v. +4 wel +20. Jammer dat we wederom Blom 90minuten tegen hadden als scheids. Hij zocht naar mijn mening 100% naar een rode kaart voor Wout Weghorst. Tegen gele kaarten is geen verweer mogelijk maar AZ moet hier toch werk van maken, want hiertegen kan geen ploeg zich wapenen. Het was af en toe door zijn toedoen zo rommelig (vrij worstelen). Desondanks een zeer verdiende maar veel te laag uitgevallen zege. Tot slot Hatzekiados kan dit niveau echt niet aan en wat Bizot bij de tweede goal tegen deed was ook niet al te best.

 2. Timon

  4 november 2017 at 21:47

  Weer het bekende verhaal: na 3-1 will ene helft team naar achteren, andere helft naar voren! Onbegrijpelijk trainer maar een ding beslist :thuis altijd ,maar dan ook altijd naar voren! Ongeacht de stand!

  Dos santos………….Helmer : wordt niks.

  • hatse

   5 november 2017 at 12:41

   Ongeacht de STAND!.. die Timon… STAND UPCOMEDIAN !!!

 3. de echte supporter

  4 november 2017 at 23:52

  Het werd onnodig spannend. AZ had het eerder af moeten maken. Ik ben het met Timon eens dat Dis Santos niks wordt. Helmer heb ik ook mijn twijfels over. Verder mooi dat we drie punten hebben.

 4. Gerrit Vooijs

  5 november 2017 at 00:46

  Vandaag de belangrijke 3 punten binnengehaald. De overwinningen tegen Utrecht en Heerenveen hebben voor lichtzinnigheid gezorgd bij enkele spelers van AZ. Hatzediakos die tegen Heerenveen en Utrecht prima speelde was vandaag niet scherp. Dat gold vandaag voor meerdere spelers. Willem II inspireerde AZ kennelijk niet. Offensief ging het weer goed maar verdedigend liet AZ overal op het veld te veel steken vallen. De 3-2 was belachelijk natuurlijk. Vanaf eigen helft is deze trage Willem II speler nog sneller als Svensson en Koopmeiners zonder bal. Beide vertikten het om ook maar iets van energie te steken om deze speler de bal af te pakken.

  Maar goed, belangrijkste is dat AZ toch weer gewonnen heeft terwijl het niet geconcentreerd speelde.
  De komende dagen moeten de spelers weer door de technische staf op scherp gezet worden.

  Weghorst liet vandaag maar weer eens zien hoe belangrijk hij is voor AZ en werd daarom verkozen tot man of the match.
  Morgen kan AZ eens rustig gaan kijken wat de concurrentie gaat doen.

  • Timon

   5 november 2017 at 11:09

   Onbegrijpelijk dat jij moet opmerken dat spelers niet geconcentreerd zijn oid of dat zij denken da5 er zo wel ff gewonnen wordt! AZ koop een dozijn spiegels:laat zij er elke dag een uur voor staan en tegen zichzelf zeggen: als ik niet mijn stinkende best doen ben ik nauwelijks beter dan Koedijk, ( alle respect Koedijk!)

   • Keet

    5 november 2017 at 17:37

    Het was toch een leuke wedstrijd? En gewonnen. Wat wil je nog meer?

 5. NHN

  5 november 2017 at 11:17

  Ik bekijk de wedstrijd natuurlijk door een AZ-bril, maar ik vond dat Willem II bij vlagen geheel weggespeeld werd. Dat AZ dit niet in cijfers weet uit te drukken (een 3-2 zege doet iets heel anders vermoeden), moet zeker nabesproken worden en dient verbeterd te worden.
  Ik dacht dat na de 3-1 , een grote uitslag in het verschiet lag.
  Maar nee, een volledig onnodige 3-2, omdat een zekere Willem II-er zomaar richting strafschop gebied wandelt en Bizot een schijnbaar houdbaar schot niet kan pareren.
  Dat Weghorst dan ook nog rood krijgt.. Tsja je kunt naar de scheidsrechter wijzen, maar dat heeft weinig zin. Je kunt naar Weghorst wijzen ,dat hij zich wat meer moet gedragen (Blom had de pik op die gozer,maar dit roept het gedrag van Weghorst nu eenmaal op).
  Maar vonden we tijden geleden niet dat AZ teveel ideale schoonzonen had ?
  Nu, met Weghorst heb je zeker iemand die oorlog maakt, in het vijandelijk strafschop-gebied. En daarnaast (vindt ik althans) dat zijn voetbalkwaliteiten omhoog gaan. Met z’n slungelige lijf, en vier verdedigers er omheen, blijft hij aanspeelbaar,en geeft anderen de mogelijkheden om doelpogingen te proberen.
  Alleen als Weghorst er niet is, wat dan? Ik zie Friday geen oorlog maken.

  Verder vond ik het wel prettig om te zien om na die 0-1, die zomaar uit de lucht kwam vallen (volgens mij was het überhaupt de 1e keer dat Willem II in de buurt van het AZ-doel kwam. En dan ook nog de (voor ons) zelden scorende Rienstra), de kop niet liet hangen,en doorging met Willem II zoek spelen.

  Dat het 3-2 werd,en er met man en macht nog een overwinning over de streep getrokken moest worden was volledig onnodig. Mag niet gebeuren.
  Maar komop , 3 punten en AZ nestelt zich (voorlopig?) bovenin.
  Hadden we daar 4 weken terug op durven hopen?

 6. HenkAZ

  5 november 2017 at 11:23

  AZ driekwart van de wedstrijd oppermachtig. Lijkt idd of er geen groepsafspraken zijn voor het laatste kwartier. Veel te vaak is het veel te spannend aan het eind. De ene helft blijft offensief, de rest zakt teveel in waardoor Willem 2 ruimte krijgt vanaf het middenveld op te bouwen en kansen creëren. Hier valt nog wel een slag te slaan. Verder prachtig te zien dat onze eigen jeugd maar ook een Midtsjo, Jahanbacks en Weghorst groeiend zijn. Seuntjes goed ingevallen, Dos Santos maar niet meer doen.

 7. Gerrit Vooijs

  5 november 2017 at 16:28

  Strijdlust en passie

  Goed voetbal

  Goede resultaten

  Steeds hoger op de ranglijst

  Steeds meer toeschouwers 🙂

  Het gaat goed met ons AZ !

 8. Brandon

  5 november 2017 at 17:20

  Proficiat gedeelde 2e plaats.

 9. gerard

  6 november 2017 at 13:25

  gedeelde 2e plaats maar ook met veruit het beste voetbal uit de eredivisie.
  PSV is werkelijk ongelofelijk hoeveel geluk daar wekelijks bij komt kijken, dat moet een keer fout gaan en dan kan het hard gaan voor de Eindhovense club, kijk maar naar feijenoord.
  Ajax ook verre van geweldig, kortom als deze jongens zich zo blijven ontwikkelen ziet het er goed uit voor de komende seizoenen.

 10. Hatse

  6 november 2017 at 22:00

  Wout Weghorst “Voetballer van de Week” … bij Voetbal Inside !!

 11. Vincent

  7 november 2017 at 00:43

  Geweldig al deze reacties!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *