Til schiet AZ langs Heerenveen

By
Updated: oktober 29, 2017

Guus Til bezorgde AZ zondag de volle winst tegen en in Heerenveen. AZ kreeg veel kansen, maar was erg slordig in de afronding. Bij de rust leidde Heerenveen nog met 1-0, maar Til zorgde er met twee doelpunten in de slotfase voor dat AZ met de 2-1 winst naar huis kon. Door de winst stijgt AZ naar de vierde plek op de ranglijst. De Alkmaarders laten nu ploegen als Vitesse en Feyenoord achter zich.

De grootste kans in de eerste helft was misschien wel voor Alireza Jahanbakhsh, die na tien minuten spelen alleen op keeper Hansen afging, maar zijn stiftje was niet goed genoeg om te scoren.

Scoren deed Heerenveen wel. Na een mooie combinatie schoot Michel Vlap de bal na ruim twintig minuten achter marco Bizot.


Meteen na rust kreeg AZ weer twee grote kansen, maar Guus Til en Wout Weghorst slaagden er weer niet in te scoren. Bij de actie van Weghorst raakte keeper Hansen zodanig geblesseerd dat hij even later gewisseld moest worden.

Jahanbakhsh kon ook na de rust weer alleen op de keeper af, maar deze keer schoot hij voor langs. Met nog ruim een kwartier te spelen viel dan eindelijk toch de gelijkmaker. Jonas Svensson trok de bal aan de rechterkant vanaf de achterlijn voor, waar Guus Til de bal van dichtbij achter keeper Wouter van der Steen werkte.

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd ging de winst dan toch nog naar AZ. Met opnieuw een aanval over rechts, kwam de bal opnieuw bij Guus Til terecht, die de 1-2 maakte voor AZ.

AZ stijgt door de volle winst naar de vierde plek op de ranglijst met negentien punten uit tien duels. De Alkmaarders laten nu ploegen als Vitesse en Feyenoord achter zich. Heerenveen staat nu op de negende plek met veertien punten.

Opstelling Heerenveen: Hansen (v.d.Steen/54); Dumfries, Høegh, Naess, Pierie (Woudenberg/62); Schaars, Kobayashi, Thorsby; Ødegaard, Reza, Vlap (Rojas/76)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Wuytens, Ouwejan; Midtsjø, Til, Koopmeiners; Jahanbakhsh (v.Rhijn/90+6), Weghorst, Helmer (Seuntjens/55)

15 Comments

 1. Jeroen

  29 oktober 2017 at 19:04

  Was nog even spannend zeg! We zijn voorin wel erg veel aan het breien. Voldoende kansen, maar wie tikt hem erin? Nu gelukkig Til 2 keer, maar we moeten toch wat efficiënter omgaan met de kansen die we creëren.

 2. Ruud

  29 oktober 2017 at 19:09

  Ja en zo zie je maar dat het toch wel leuk kan zijn. Wie weet waar het naar toe gaat en ja,, er zal vast wel een tegenstemmer zijn 🙂

 3. KeesK in Paraguay

  29 oktober 2017 at 20:04

  Je moet het AZ nageven dat het “eigen jeugd” plan zijn vruchten afwerpt. Waarin het verschilt met andere clubs weet ik niet maar de uitvoering bekoort in ieder geval.
  De lasbrillen kunnen op marktplaats want de roze brillen zijn weer in.
  En dat het nog lang zo mag blijven!

 4. Timon

  29 oktober 2017 at 20:34

  Vlaar: stop er maar mee, Weghorst drama,valt steeds meer uit de toon.
  Jan met de moeilijke naam: zeker weg van de winter, veel te goed !
  AZ echt wat wil:alleen Ajax eerste competitie helft: kansloos, anders 6 wedstrijden: 18 punten pakken

  • Albert Bras

   29 oktober 2017 at 22:08

   Malloot

  • AZ4Altijd

   29 oktober 2017 at 22:11

   Weer helemaal terug in je rol als Azijnzeikert? Haha.
   Elke Spits heeft wel eens een periode waarin het even wat minder gaat en gelukkig dat precies op tijd andere spelers opstaan om te scoren. Dit had niet veel eerder moeten komen want tot een paar weken geleden waren we compleet afhankelijk van scorend vermogen van WW.

   Het spel was zeer matig op paar minuten na. Slecht in passing. Maar gelukkig dan een Til die dan scoort op aangeven van Svensson en Jahan.

   Zoals gezegd. Geen best spel, maar afgelopen seizoen zou je zo een wedstrijd keihard verliezen.

   Weghorst werkt keihard en doet buiten scoren om ook vaak goede dingen met zijn fysiek. Hoop dat hij het scoren weer oppakt in competitie. In Beker liet hij zien dat hij wel neusje voor goal heeft. Natuurlijk is Almere City een ander niveau maar gaat om de acties opweg naar de goal en het gevoel.

   Is geen mietje. Van die instelling hou ik.

   Geen Hosanna gevoel, maar gewonnen met matig spel. 3 punten zijn 3 punten. Komende wedstrijden kans op goede serie. Maar belangrijk is dat er vroeg gescoord wordt door onze mannen zodat je die tegenstander uit zn vertrouwde 16 trekt en zo ruimte creeert om nog meer te scoren.
   Want scoort de tegenstander dan gooien ze de reisbus voor de deur en is er geen doorkomen meer aan.

 5. Gerrit Vooijs

  30 oktober 2017 at 00:08

  AZ heeft al met al verdiend gewonnen in Heerenveen. AZ heeft nu gewonnen bij Vitesse en Heerenveen en thuis werd Utrecht zeerovertuigend verslagen.
  Aan de directe concurrenten is dus een tikkie uitgedeeld.

  Dit was geen sprankelende wedstrijd maar dit werd ook in de hand gewerkt door het scoreberloop. Natuurlijk had Jahanbakshs MOETEN scoren toen hij alleen op de keeper afging dan was het 0-1 geweest en zou AZ het gemakkelijker hebben gehad.

  We moeten trots zijn op dit / ons AZ want wat zij nu in Heerenveen hebben gepresteerd zonder Vejinovic en Overeem is heel goed. Want in Heerenveen is AZ in het verleden tegen forse nederlagen aangelopen.

  Dit belooft nog veel moois !

 6. az woman

  30 oktober 2017 at 08:44

  Inzet, werklust loont is gebleken. Niet even fraai, maar wel trots op AZ met 5 zelf opgeleide voetballers in de basis. Dan missen we nog Marco Vejinovic, Joris van Overeem, Calvin Stengs wat toch niet de minste zijn voor AZ, maar wel de overwinning over de streep trekken. Ik ben dik tevreden over de koers die AZ vaart. Gelukkig geen paniek beleid in Alkmaar, mer alle gevolgen van dien. AZ groeit langzaam maar groeit steeds verder. Sportief gaat het naar behoren, door in de Beker, in de competitie staan we nog vierde, maar Ajax voelt de hete adem van ons in hun nek. Financieel staan we er goed voor. Als ik het zo lees op internet hebben liefhebbers van andere eredivisie clubs bewondering voor de manier waarop de AZ leidinggevende de club besturen en de weg die AZ is ingeslagen. Dat maakt me TROTS OP AZ. Vitesse is afhankelijk van één man, maar als die de stekker er uit haalt, waar is Vitesse dan? Utrecht is afhankelijk van meneer van Seumeren, wat een kwetsbare situatie is(helaas weten we daar over mee te praten) Bij Heerenveen wordt Riemer van de Velde node gemist met zijn leidinggevende capaciteiten, waardoor de organisatie als een kaartenhuis is in elkaar gevallen, wat nu beetje bij beetje weer opgebouwd wordt. Twente heeft nu als noodgreep Gert-Jan aangetrokken. Gelukkig doet AZ momenteel niet van die capriolen en houdt AZ rust in de hele organisatie. Ook het aankoop beleid van AZ is goed te noemen. Fredrik Midtsjo is een bruikbare stofzuiger die af en toe op een hele slimme manier voor slager speelt, op het middenveld is hij bijna overal bij betrokken. Fred Friday zal er nog wel komen, want gezien de geschiedenis kan ik mij moeilijk voorstellen dat de scouting de plank finaal heeft mis geslagen. AZ mijn complimenten en hou vast aan de koers die wordt gevaren.

 7. oma

  30 oktober 2017 at 13:31

  de wedstrijd zelf was niet zo hoogstaand de uit slag prima.

 8. Vincent

  30 oktober 2017 at 14:17

  Helmer moet echt meer energie in de wedstrijd steken, maar zie alsnog liever hem dan dos Santos en Garcia

 9. Hatse

  30 oktober 2017 at 21:58

  Guus Til, “speler van de week” bij Voetbal Inside

  • Gerrit Vooijs

   31 oktober 2017 at 10:27

   Terecht, Guus ontwikkeld zich prima.
   Overigens kreeg AZ sowieso een pluim voor het ontwikkelen en inpassen van de jeugd !

   • Timon

    3 november 2017 at 12:03

    Heb jij ook gehoord wat Derksen zei over interview op radio met hoofdopleidingen AZ ?

 10. woonwagenpower

  31 oktober 2017 at 15:28

  Guus groeit nog, net als AZ. Samen naar victorie!

  • Timon

   3 november 2017 at 12:02

   Die Guus is echt uitgegroeid! Wordt geen cm groter meer.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *