Voorbeschouwing sc Heerenveen – AZ

By
Updated: oktober 27, 2017

Een dag na het gewonnen bekerduel in Almere richtte John van den Brom zijn blikt alweer op de Eredivisie. De oefenmeester over opponent sc Heerenveen, het basisdebuut van Ricardo van Rhijn en de bekerloting.

Joris van Overeem viel al vroeg uit tijdens de bekerontmoeting in de Flevopolder. “Het is een lastige spierblessure in zijn kuit en hamstrings”, zei Van den Brom. “Het kwam tijdens de wedstrijd ineens opzetten, terwijl hij er nu niet veel last meer van heeft. We moeten een slag om de arm houden voor zondag. Als Joris het niet haalt hebben we met Jeremy Helmer, Mats Seuntjens en Levi Garcia voldoende alternatieven.”

Rentree
Ron Vlaar maakte vrijdag zijn rentree tijdens de groepstraining. De van een knieblessure herstelde verdediger is zondag echter nog niet inzetbaar. “En dat geldt ook voor Rens van Eijden”, weet Van den Brom. “Hij heeft een terugslag gehad met zijn enkelblessure. Voor de rest stond de groep vrolijk en fit op het veld.”

Van Rhijn
Na twee invalbeurten maakte van Rhijn in het Yanmar Stadion zijn basisdebuut. Van den Brom: “Ik wilde dat hij ook wedstrijden in het eerste zou gaan spelen, omdat we achterin niet heel veel opties hebbend door de afwezigheid van Vlaar en Van Eijden. Dit was een ideaal duel voor Ricardo om zich te tonen. Hij heeft goed en geconcentreerd gespeeld en was ook veel met coaching bezig. Dat vind ik belangrijk voor spelers in onze as; het is echt een meerwaarde.”

sc Heerenveen
Van den Brom over de tegenstander van zondagmiddag: “Aan het begin van het seizoen was het spel van Heerenveen echt geweldig om te zien. Daar zie ik nu niet veel meer van terug. Ze hebben echt een paar tikkies gehad in de competitie en deze week ook in het bekertoernooi.”

Fortuna Sittard
Tot slot ging Van den Brom kort in op de volgende horde in het bekertoernooi: Fortuna Sittard. “We hebben nu drie keer achter elkaar een uitwedstrijd, en drie keer tegen een club uit de Jupiler League. Deze loting biedt perspectief voor ons. Ja, dat heeft Hugo Hovenkamp goed gedaan.” Bron: AZ

 

 

8 Comments

 1. Jay

  27 oktober 2017 at 14:07

  Nu kijken of AZ ook constant goed kan presteren. Als je deze wint, dan krijg je daarna een serie tegen Willem II, Roda JC, Twente en VVV. Ploegen waarvan je op papier ook zou moeten winnen. En ja, dan kan het er ineens heel rooskleurig uitzien.

 2. Gerrit Vooijs

  27 oktober 2017 at 15:37

  Qua voetbal maak ik mij geen zorgen. In alle wedstrijden heeft AZ zich voldoende kansen gecreëerd .
  Het zal vooral om het rendement gaan.
  Ik reken ook in Heerenveen op een overwinning.

  • Keet

   27 oktober 2017 at 19:47

   behalve tegen feyenoord dan.

   • Gerrit Vooijs

    28 oktober 2017 at 00:49

    Tegen Feyenoord heeft AZ in het eerste half uur 4 grote kansen gehad:
    goal van Weghorst ( onterecht afgekeurd) ,,
    Til alleen op de keeper,
    Weghorst van de lijn af gehaald en
    Jahanbakshs tmidden voor het doel op 16 m volledig vrije schietkans.

    Dat alles in het eerste half uur waarin AZ zijn kansen dus niet heeft benut terwijl Feyenoord uit even zoveel kansen wel met 3x met scherp schoot en na 38 minuten op 0-3 stond. Toen gaf AZ het idd op en heeft het niets meer gedaan.

    Dus het gaat in mijn ogen vooral om rendement zoals de wedstrijden tegen Feyenoord en Groningen duidelijk hebben gemaakt.

 3. Ruud

  27 oktober 2017 at 22:59

  Zo zie je maar dat het toch wel leuk kan zijn, maar een serie is nog wel wat anders. Over een paar maanden maar eens bekijken welke kant het seizoen opgaat. Heerenveen is één van die ploegen waar AZ het standaard lastig tegen heeft. Ik ben benieuwd!

 4. Vincent

  29 oktober 2017 at 17:48

  Weer niet effectief!!

 5. Urdal

  29 oktober 2017 at 18:03

  Zit uw club in de put???? Ff een belletje naar JvdB en uw club is er zo weer uit.

 6. Albert Bras

  29 oktober 2017 at 18:46

  Maar nu niet Urdal 🙂 Lekkere winst van 1-2 op Heerenveen. En nu starten met een mooie AZ serie !!!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *