Voorbeschouwing Almere City – AZ

By
Updated: oktober 25, 2017

Na de afsluitende training richting het bekerduel in Almere, sprak John van den Brom woensdagmiddag met de pers. Hoe staan zijn centrale verdedigers er fysiek voor? En wat is zijn indruk van de opponent uit de Flevopolder? “Dat vind ik knap.”

Ron Vlaar is nog niet hersteld van zijn knieklachten. “Ook Rens van Eijden is nog niet volledig fit”, vulde Van den Brom aan. “Hij heeft deze week voor het eerst weer alles met de groep meegetraind. Rens heeft nog wat langer nodig.”

Geen risico
Stijn Wuytens stapte woensdag later het veld op. “Stijn kon niet met de groep trainen omdat hij last heeft van zijn bovenbenen. Hij kreeg vandaag wat rust. Of hij tegen Almere kan spelen weet ik nog niet, maar we zullen sowieso geen risico nemen. Verder ben ik niet van plan om het hele elftal door elkaar te gooien.”

Positiespel
“Ik vind dat Almere City, net als MVV in de vorige ronde, een goed voetballende ploeg heeft”, zei Van den Brom over de club die hij afgelopen vrijdag live aan het werk zag. “Dat is hun kracht. Je ziet echt dat ze positiespel proberen te spelen, ook rond hun eigen zestien. Dat brengt dus ook de nodige risico’s met zich mee. Ik vind het overigens knap hoe ze daar altijd weer in staat zijn om een aantal goede jongens binnen te halen en op te leiden. En dat met de beperkte middelen die Almere City heeft.”

Missie
Van den Brom: “Wij weten hoe mooi het is om goed te presteren in dit toernooi. In die missie willen we dus weer een ronde verder komen. Ja, wij zijn aan onze stand verplicht om donderdag te winnen. Klaar. Maar van onderschatting kan en mag geen sprake zijn.” Bron: AZ

5 Comments

 1. Jay

  25 oktober 2017 at 15:33

  Dit gaat gewoon een overwinning worden. Ik hou het op 0-2.

 2. Gerrit Vooijs

  25 oktober 2017 at 16:44

  Dit moet gewonnen worden, punt uit. Het blijft wel Bekervoetbal en in Maastricht hebben we gezien dat deze ploegen AZ bestrijden zoals wij Ajax bestrijden, dus 125% inzet.
  Onderschatting en een stapje minder doen kan dus vervelend worden.
  Benieuwd wie er naast Hatzediakos gaat spelen als Wuytens, Van Eijden en Vlaar niet kunnen spelen.

  • Jay

   25 oktober 2017 at 16:52

   Het lijkt erop dat Van Rhijn een kans gaat krijgen.

   • Gerrit Vooijs

    25 oktober 2017 at 18:12

    Dat zou idd goed kunnen / moeten maar beiden zijn rechtsbenig .

    • Vincent

     26 oktober 2017 at 17:10

     Kan wel voor een keertje, er is geen linksbenige speler in de jeugd die het 1e aankan

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *