Voorbeschouwing AZ – FC Utrecht

By
Updated: oktober 20, 2017

Hoe gaat het met de routiniers Ron Vlaar en Rens van Eijden? Waar lag deze week de nadruk op tijdens de trainingen? En wat vindt hij van de tegenstander van zondag? “Hebben een aanpassing gedaan.”

Ron Vlaar is voor deze speelronde nog niet hersteld van zijn knieblessure. Achter de naam van Rens van Eijden staat nog een groot vraagteken. “Hij heeft nu voor het eerst weer met de groep meegetraind, maar of dat al genoeg is om zondag inzetbaar te zijn? Ik denk het eigenlijk niet. Rens is er met zijn enkel toch twee weken uit geweest.”

Koopmeiners
Of Teun Koopmeiners tegen FC Utrecht zijn opwachting maakt in de basisformatie, wilde Van den Brom nog niet bevestigen. “We wilden op het trainingsveld zien hoe Teun het invult. Hoe doet hij het in balbezit en zonder balbezit? Jullie zullen zondag zien wat daar de uitkomst van is.”

Kansen
AZ domineerde vorig weekend in en tegen Groningen. De vele kansen die werden gecreëerd leverden echter slechts één punt op. Van den Brom: “In het begin van de week zijn we er veel mee bezig geweest hoe we die wedstrijd vroegtijdig in het slot hadden moeten gooien. Vervolgens is de focus op FC Utrecht komen te liggen.”

FC Utrecht
Over de tegenstander uit de Domstad zei Van den Brom: “Ze hebben een aanpassing gedaan in hun speelstijl nadat ze een paar wedstrijden hadden verloren. Op het middenveld hebben ze gekozen voor meer controle door Urby Emanuelson en Rico Strieder op te stellen. Dat heeft goed uitgepakt tegen sc Heerenveen, waarvan ze met 3-1 wonnen.

Systemen
“Maar”, zo vervolgde Van den Brom, “het is de vraag of ze nu weer zo spelen, want ze beheersen diverse systemen: van een ruit op het middenveld met twee spitsen tot een plat middenveld met drie spitsen.” Bron: AZ

14 Comments

 1. Timon

  20 oktober 2017 at 17:34

  Hopen dat Utrecht wint, week erop kansloos Heerenveen uit.
  Neemt de druk op onze toptrainer weer mooi toe!
  Hoogst haalbare nacompetitie .
  Laat er maar wat onrust ontstaan!

  • Ruud

   20 oktober 2017 at 19:58

   Als de club alleen uit de trainer bestaat heb je gelijk, maar de club is meer dan dat, dus laten we positief zijn.

   • Evert

    21 oktober 2017 at 00:01

    Ruud, dat probeer ik elke keer maar het lukt mij niet meer….en enige wat overblijft is cynisme. Onze top strateeg JvdB is natuurlijk niet alleen schuldig aan het armetierig voetbal van AZ. Ook de directie is hier schuldig aan, zij vinden het financiële plaatje belangrijker dat leuk voetbal. Het laatste stukje van Huiberts gaf goed aan hoever de directie van de supporters afstaat. We zullen het nog een tijdje moeten doen met deze incompetente directie en trainer. Blijkbaar kunnen zij geen gulden middenweg vinden in zowel sportieve en financiële prestaties. Het trio Eenhoorn, Huiberts en Brom zitten stevig in het zadel, blind voor de tragedie die zich afspeelt onder het AZ publiek. En geloof me dit zelfde cynisme heeft een groot deel van het publiek, ik ken er veel, heel veel, en zij denken er allemaal het zelfde over. Ik heb elke wedstrijd een tweestrijd met mijzelf, natuurlijk hoop ik dat mijn club altijd wint maar tegelijkertijd hoop ik dat ze flink worden ingemaakt in de hoop dat JvdB de laan word uitgestuurd. Triest maar waar, ik vind het dan ook heel knap dat sommige fans zo positief blijven. Het enige wat deze gasten niet moeten doen is het zeggen dat wij geen echte fans zijn, want ik zat al in de Hout toen zij nog geboren moesten worden. Maar onze gloriedagen liggen voor ons, het is alleen even doorzetten tot zij daar zijn!!

    • 1AZ1

     21 oktober 2017 at 00:51

     Totaal oneens met jullie meningen, de selectie van AZ moet zelf in de spiegel kijken, ze presteren te vaak ondermaats vooral in thuiswedstrijden daar kan de trainer vrij weinig aan doen. Daarbij doen Huiberts en Eenhoorn prima werk. AZ is gezond de selectie heeft genoeg kwaliteit. Vergeet niet John heeft dit seizoen behoorlijk pech met de blessures van Vejinovic Stengs Vlaar..

     Belangrijkste is dat de spelers zelf nu moeten opstaan en hun kwaliteiten tonen aan het publiek want nog 1 of 2 keer verliezen dan zijn pas echt de rapen gaar. Persoonlijk reken ik John niet het slechte presteren van de laatste weken aan, de mannen op het veld moeten het doen, Jvdb kan daar 5% bij helpen, een andere trainer gaat op korte termijn daar niet mee helpen.

     • AZ4Altijd

      21 oktober 2017 at 20:19

      Trainer is weldegelijk verantwoordelijk voor prestaties en inzet van het team. Meneer vdb staat meestal als een zoutzak aan de lijn en doet niets. Een Adriaanse, van Gaal die werden woedend als onze spelers liepen te kloten. Spelers hadden respect voor hun trainer. En angst gelijkertijd, want als ze liepen te kloten kregen ze flink op hun flikker maar onze top trainert timon zijn woorden, vindt het allemaal wel best zo en lacht weer na de zoveelste keer punten te verliezen.
      Verder hebben we buiten ww geen echte karakterspelers. Bikkelaars, vechters ala stijn vreven, jaap stam. Spelers die medespelers in het veld aanjagen om tot optimale prestaties te komen. Ook met huidige materiaal zit er top 5 plaats in maar niet met de huidige mentale instelling.

    • Ruud

     21 oktober 2017 at 11:26

     Evert, cynisme maakt je ziek en dat is de club niet waard. Laten we met een zelfde uitslag naar huis gaan als in de play offs thuis. Zou lekker zijn naar Heerenveen uit. Een serie maken is niet eenvoudig voor deze ploeg, maar het zou zomaar kunnen. Tja, wat het bestuur betreft is het zoals het is. Over een paar jaar staan er weer andere mensen aan het roer. Laten we er nu het beste van maken.

     • Ruud

      21 oktober 2017 at 22:20

      Jammer dat 3 dit negatief vinden maar ik geef mijn mening…

 2. oma

  22 oktober 2017 at 08:37

  ja Ruud dat is nu ieder zijn mening.
  jij bent het niet met Evert eens die drie mensen zijn het nu eenmaal niet met jou eens.

  • Ruud

   22 oktober 2017 at 16:21

   Fijn oma, maar ik ben wel blij dat AZ gewonnen heeft!

   • oma

    22 oktober 2017 at 16:31

    leer dan ook van een ander zijn mening te respecteren.
    mijn zoon(geintje)
    je moet goed begrijpen dat nog heel wat supporters het trauma van afgelopen seizoen nog op hun netlies ligt.
    ze speelde inderdaad vrij goed,nu op deze weg doorgaan.

    • Ruud

     22 oktober 2017 at 16:39

     Als u goed leest respecteer ik ieder zijn mening. Alleen is cynisme ongezond. De jongeren bevielen mij zeer goed. Commentaar vanuit het stadion.

 3. Gerrit Vooijs

  22 oktober 2017 at 11:19

  Hatzediakos mag en moet het vandaag bewijzen in de topper tegen een directe concurrent. Koopmeiners is een ander verhaal. Hem in de basis laten debuteren tegen een Utrecht lijkt mij voor hem en AZ niet verstandig. Het middenveld van Utrecht is sterk en is daar messcherp in de duels. Later in de wedstrijd kan hij zijn kans krijgen zodat hij eerst goed kan kijken waar de ruimtes liggen.
  Koopmeiners is weer een pareltje van de jeugdopleiding. Hij speelt direct en is creatief.

  We gaan voor de overwinning in een echte wedstrijd.

  • Ruud

   22 oktober 2017 at 16:58

   Goed zo, Gerrit! Je zag het goed. Nu moet die trainer het ook eens laten staan.

 4. Keet

  22 oktober 2017 at 11:48

  Dat vdb nu alweer overweegt het middenveld te wijzigen, laat zien dat hij het nu al niet meer weet. Het middenveld stond vorige week tegen groningen best goed.Dus daar hoef je niet zo nodig te wijzigen. Ze moeten alleen zorgen dat ze de kansen afmaken. En Van Overeem moet eens durven uit te halen. Liever gedurfd een paar missers dan twijfelen en afleggen in kansrijke positie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *