Voorbeschouwing FC Groningen – AZ

By
Updated: oktober 13, 2017

Met de ochtendtraining achter de rug schoof John van den Brom vrijdag aan bij de pers. Op het AFAS Trainingscomplex blikte hij terug op de afgelopen interlandperiode, gaf hij een medische update en liet hij zijn licht schijnen over het uitduel van zondag met FC Groningen.

“We misten deze week door interlandverplichtingen vier á vijf basisjongens”, blikte Van den Brom terug. “Dat is verre van ideaal trainen. Vandaag is Levi Garcia pas teruggekeerd en hebben we de groep weer compleet.”

Van Eijden
Van den Brom kan zondag geen beroep doen op Rens van Eijden. “Hij heeft nog te veel last van zijn enkel. Dat is een tegenvaller omdat we hadden verwacht dat hij vandaag weer fit zou aansluiten. Tegen Groningen staat Pantelis Hatzidiakos op de plek van Rens.”

Midtsjø
Door de blessure van Marko Vejinovic, gaat aanwinst Fredrik Midtsjø in Groningen zijn opwachting maken in de basis. Van den Brom: “Hij heeft kunnen wennen aan de club en het land en kan het nu eindelijk gaan laten zien. Fredrik kan een duo vormen met Mats Seuntjens: Midts en Mats, noemen we ze op de training.”

Druk
Van den Brom: “Of er na de twee nederlagen druk op deze wedstrijd staat? Druk is er altijd, ook als het heel goed gaat. Die druk zal FC Groningen ook voelen. Het is zondag een mooi moment voor ons om de negatieve spiraal te doorbreken.”

FC Groningen
Terugkijkend op de afgelopen twee uitduels met FC Groningen zei Van den Brom: “In de competitie speelden we daar niet goed terwijl het Play-off-duel juist de ommekeer was. Het betekende ook de opkomst van Calvin Stengs. Hij speelde geweldig en nam het elftal bij de hand.”

El Hamdaoui
Op de velden van het AFAS Trainingscomplex houdt Mounir El Hamdaoui sinds een aantal weken zijn conditie op peil. “Wij hebben bij de club het beleid dat oud-spelers altijd welkom zijn om mee te trainen”, zei Van den Brom daarover. “Sinds de interlandbreak heeft hij de overstap gemaakt van Jong AZ naar het eerste elftal omdat de spelersgroep was uitgedund. We kijken nu van dag tot dag met welk team hij meetraint. En nee, het is geen optie dat we Mounir opnieuw een contract aanbieden. Dat heeft Max Huiberts eerder ook al duidelijk aangegeven. Het is een fantastische jongen en ik hoop dat hij snel een club vindt.” Bron: AZ

9 Comments

 1. Jay

  13 oktober 2017 at 16:17

  Spelers geblesseerd, speelwijze wisselingen, korte voorbereiding, allemaal zaken die mij geen hoop geven op een goed resultaat.

  Gelukkig spelen we uit, dan gaat het meestal beter dan thuis.

 2. de echte supporter

  13 oktober 2017 at 17:42

  ja helaas is dat zo. thuis worden we niet verwend met mooie wedstrijden

 3. 1AZ1

  13 oktober 2017 at 20:20

  Friday —Weghorst—Alireza
  Til——— Overeem— Midtsjø
  Ouwejan—Wuytens—Hatziadikos—Svensson
  —————-Bizot——————

  Vlaar is nog niet fit
  Friday op basis van zijn twee goals vanaf de linkerflank bij jong AZ gun ik hem plek in de basis daarbij is hij balvast en redelijk snel..Midtsjo die de plek op het middenveld aanvult voor Vejinovic en Overeem als creatieve man Til op basis van lengte en loopvermogen, Hatziadikos in het centrum met Wuytens

  • Vincent

   15 oktober 2017 at 11:44

   Mee eens

   • Brandon

    15 oktober 2017 at 14:00

    Niet mee eens geen 4-4-3 maar 4-4-2.

 4. Brandon

  15 oktober 2017 at 13:58

  Terug van 2 weekjes vakantie. Geen puntjes voor AZ en ook geen spel waar we opgewekt van werden. Voor vandaag ben ik ook niet echt positief gestemd. Als ik Svensson deze laatste wedstrijden zie stuntelen en daar tegenover de beste speler van Groningen Mahi zie staan ben ik bang dat daar de achilleshiel van AZ ligt met daar naast de ook niet sterke Hatzediakos en de eveneens zwakke Wuytens daar weer naast. Hopelijk kunnen we de 1e storm overleven en kunnen we het positiespel van de 1e wedstrijden weer op de mat leggen en wij Groningen de druk opleggen. Hopelijk gaan we 4-4-2 spelen en geen 4-4-3 want dan komen we in de problemen met dit elftal. Zal tacticus JvdB dit ook doen?

 5. Brandon

  15 oktober 2017 at 15:07

  We spelen dus 4-4-2 met een zwervende linkerspits van Overeem. Het is na een half uur spelen schrijnend om te zien dat het 0-0 staat, want we zijn zo veel beter, maar we komen niet tot echte kansen. Het baltempo is veels te laag. Het wachten is op de 0-1 maar zoals bij zoveel van dit soort wedstrijden als je zelf je kanse niet benut dan ………

 6. Gerrit Vooijs

  15 oktober 2017 at 15:33

  Brandon, niet zo somber of zet de zonnebril even af
  In de eerste 10 minuten : Til voor leeg doel mist, overeem op 5m midden voor de goal mist, Weghorst schiet niet zuiver genoeg Padt redt. Hoezo geen kansen want er waten er nog meer !

  Rusland 0-1 door Jahanbaksh die zijn beste wedstrijd tot nu toe speelt samen met Svensson !

  • Brandon

   15 oktober 2017 at 15:52

   Echte kansen is iets anders Gerrit. Overeem heeft een schot van een pupil dat weet jij net zo goed als ik en Weghorst was een kans uit onmogelijke hoek dus halve kans. Geen 100% kansen. Jahanbahksh was fantastisch ingeschoten ook niet eens een kans, dat is de klasse van de individuele speler. Nu de tweede helft is de inzet weer beneden elk niveau, hoe komt zo’n elftal uit de kleedkamer. Is dat invloed van de bespreking in de rust? Wie t weet mag t zeggen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *