Netto winst AZ over seizoen 2016-2017 bedraagd 10,5 miljoen

By
Updated: oktober 13, 2017

Op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) is op 12 oktober 2017 de jaarrekening voor het seizoen 2016-2017 vastgesteld, sluitend met een netto winst van € 10,5 miljoen. In het bijgaande document is het jaarverslag terug te vinden.

Een korte samenvatting:
– De netto omzet is met circa € 3 miljoen gestegen ten opzichte van het seizoen 2015-2016. Dit komt met name voort uit de extra opbrengsten uit de toernooien om de Europa League (zestiende finales) en de KNVB Beker (finale).
– Het eigen vermogen is gestegen van € 12,5 miljoen naar € 23,1 miljoen.
– De personeelskosten zijn iets gestegen (€ 0,3 miljoen) ten opzichte van het vorige seizoen, met name door de extra premies bij de Europa League- en KNVB Beker-wedstrijden.
– De overige bedrijfskosten stegen met € 1,6 miljoen. Dit komt met name door de extra kosten voor de wedstrijden in de Europa League, de KNVB Beker en door het treffen van een voorziening voor groot onderhoud (€ 0,8 miljoen) in verband met de aankoop van het AFAS Stadion.
– Het resultaat vergoedingssommen is flink hoger door onder meer de transfers van Vincent Janssen en Markus Henriksen.
– De transfers die gedaan zijn vanaf 1 juli 2017 (bijvoorbeeld Derrick Luckassen en Ridgeciano Haps), maken geen onderdeel uit van het boekjaar 2016-2017.
– De solvabiliteit is per 30 juni 2017 gestegen van 32% naar 38%.
– Het balanstotaal is gestegen van € 39 miljoen naar € 60,4 miljoen. Dit komt met name door de aankoop van het AFAS Stadion en het gerealiseerde resultaat over het seizoen 2016-2017.
– Voor het huidige seizoen (2017-2018) verwacht AZ wederom met een positief financieel resultaat af te sluiten.

Eenhoorn: ‘Duurzame verhoging van inkomsten’
“Naast de aankoop van het stadion zullen we de opbrengsten aanwenden in lijn met de visie van AZ”, reageert Algemeen Directeur Robert Eenhoorn. “Denk daarbij aan toekomstige spelersaankopen, verdere investeringen in het AFAS Trainingscomplex en verbouwingen in het AFAS Stadion. Onze investeringen zijn gericht op duurzame verhoging van inkomsten, die weer ten goede kunnen komen aan het voetbal.” Bron: AZ

2 Comments

 1. Evert

  13 oktober 2017 at 22:01

  Supertrots op mijn clubpie AZ, alleen jammer dat financieel en sportief niet hand in hand gaan. Klinkt allemaal erg goed hoor maar waarom geen kwaliteitsinjectie in de spelers? En te beginnen met een keeperstrainer en een hoofdtrainer. Ik denk dat de groep met 2 goeie dragende spelers erbij en dito hoofdtrainer wij erg hoog kunnen komen.
  Maar 1 ding staat vast AZ is here to stay 😉

 2. Gerritvooijs

  13 oktober 2017 at 22:26

  Het ziet er allemaal goed uit. Jammer genoeg zijn uitgerekend onze 2 belangrijkste spelers, Vejinovic en Stengs, voor decreet van dit seizoen uitgeschakeld. Niet te voorzien natuurlijk.
  Naast het verlies van Vejinovic en Stengs is ook het verval an Vlaar in een stroomversnelling gekomen. Hatzediakos krijgt door de verkoop van v/d Linden en de blessure van Van Eijden nu zijn kans. Ik hoop dat hij deze met twee handen aangrijpt en zich in de basis kan spelen.

  Midtsjo komt nu in de basis en ik hoop dat hij net zoals Svensson heel snel een meerwaarde zal zijn.

  Tot de winterstop zal AZ het in ieder geval met deze groep moeten doen. Pas dan kan AZ eventueel nog een speler huren/kopen om deze selectie een extra kwaliteitsimpuls te geven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *